Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

konji

 • 1631697782668

  Opozicija traži da se hitno obezbedi voda životinjama na Suvoj planini, za sutra najavljen sastanak nadležnih

  Zbog toga što je više od 1.000 grla krava i konja na Suvoj planini već danima bez vode jer ni Opština Gadžin Hani, a ni stočari više nemaju para za dopremanje vode, iz niških odbora Stranke slobode i pravde i pokreta Dveri zatražili su hitnu reakciju nadležnih kako životinje ne bi nastradale. Obe stranke kažu da je ovakvo stanje posledica nebrige SNS vlasti i pozivaju na rešenje prblema. Iz Grada Niša za sutra najavljuju sastanak sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede u Opštini Gadžin Han kako bi se obezbedila voda za životinje.

  (11) detaljnije
 • 1280x0_Konji-Suva-planina-Keser

  Žedno i iznemoglo preko 1.000 krava, konja i ovaca na Suvoj planini, iz Opštine najavili rešenje do četvrtka

  800 krava, 200 konja i 200 ovaca na Suvoj planini već danima je žedno, jer nema dovoljno vode kojom bi se napojili. Predsednik mesne zajednice sela Mali Krčimir Jovan Miljković kaže da je potrebno minimum 40 tona vode da bi se sva grla napojila, a da oni dnevno uspevaju da dopreme 12 tona, pa se nadaju pomoći nadležnih. Da će voda biti obezbeđena do četvrtka i da će troškove angažovanja vozila snositi Ministarstvo poljoprivrede najavljuje predsednik Opštine Gadžin Han Milisav Filipović.

  (16) detaljnije
 • konji

  Presušio izvor na Suvoj planini za napajanje stoke, Vojska poslala cisterne

  Preko 700 grla krupne stoke koje borave na Suvoj planini ostalo je bez vode jer je presušio izvor na vrhu Rakoš, a kako bi pomogli stočarima, Opština Gadžin Han je zatražila pomoć od Vojske Srbije koja je uputila cisterne kojim će se voda izvoziti do stoke.

  (7) detaljnije
 • konji

  Inspektori Opštine Medijana nisu našli konje

  Konji koju su rano jutros šetali oko parka Čair i dalje su na slobodi, a njihova trenutna lokacija nije poznata, jer ih inspektori Opštine Medijana koji su bili na terenu nisu pronašli. U Opštini kažu da su ih tražili kod Čaira, ali su Nišlije ranije javljale da su odatle odavno otišli i da su poslednji put viđeni kod Nišave, prema Durlanu.

  (12) detaljnije
 • konji

  Konji snimljeni kod Čaira u Nišu, nastavili šetnju gradom

  Konje u paru koji se bez vlasnika šetaju oko parka Čair Nišlije u ovom delu grada snimile su jutros, a drugi javljaju da su nastavili šetnju ka Nišavi. Iz Opštine Medijana kažu da su po nalogu komunalne milicije njihovi inspektori izašli na teren kako bi pronašli i zbrinuli životinje.

  (19) detaljnije
 • Konji u kamionu "Srbija šume"

  Konji iz kamiona kod Vlasotinca na bezbednom, u pomoć tokom noći stigli i volonteri "Zoo planeta"

  Kako bi pomogli konjima koji su juče ostali u prikolici u pokvarenom kamionu Srbijašume na hladnoći, volonteri Udruženja "Zoo planet" iz Niša su noćas otišli u selo Donja Lopušnja kod Vlasotinca i bili u pravom trenutku tamo, jer je drugi kamion koji je došao da preveze konje sleteo s puta. I vozač i konji su srećom prošli bez povreda, priča Dušan Stojanović, a životinje su jutros prevezli u selo kraj Leskovca.

  (8) detaljnije
 • Konj centar

  Noćna šetnja konja centrom - Nišlije ga mazile, nahranile, pa vratile gazde

  Dok su sedeli u niškoj kafani Galija oko 3 sata ujutru, ljudi su primetili da je nedaleko od njih, na ulici - konj. Većina ih je izašla napolje kako bi životinju sklonili sa ulice, nahranili je i slikali, a sve je imalo srećan epilog, kako je rekao vlasnik ove kafane Zoran Stamenković za Megafon, jer je ubrzo došao vlasnik po njega.

  (20) detaljnije
 • konj sa zapregom

  Foto-vest: Konj sa zapregom parkiran u centru Niša

  Iako je kretanje konja sa zapregom gradskim ulicama zabranjeno, u Nišu se to i dalje može videti, a jedan je juče bio "parkiran" iza Tržnog centra "Kalča" - mirno je stajao na trotoaru i čekao vlasnika.

  (16) detaljnije
 • jahanje poni Zoo kutak

  Mala zimska škola jahanja za decu u niškom Zoo kutku

  Timarenje, češljanje grive, a onda i časovi jahanja ponija očekuju decu koja se odluče da pohađaju Malu zimsku školu jahanja, u Zoo kutku u Kamenici. Prvi ciklus je već u toku, a Udruženje Zoo Planet najavljuje novi za 4. januar i poziva roditelje da prijave decu za časove jahanja.

  detaljnije
 • konjicke trke leskovac

  Za Dan grada u Leskovcu tradicionalne konjičke trke

  I ovog 11. oktobra, na Dan grada, održaće se tradicionalne trke konja kasača koje se u Leskovcu održavaju već 53 godine. Na trkama će, kažu organizatori, učestvovati više od 50 kasačkih grla, a trke na hipodromu počinju u 14 sati.

  detaljnije
 • konj

  Posle policije i Tužilaštvo saslušava učesnike slučaja oduzimanja konja u Nišu

  Policijski izveštaj sa izjavama učesnika događaja u Crvenoj zvezdi kada je vođa "Srbske časti" Bojan Stojković ušao u naselje, "prevaspitavao" mladića koji je tukao konja i naposletku mu ga i oduzeo, nije bio dovoljan da Tužilaštvo pokrene istragu. Iz ovog tela kažu da će sa akterima tog događaja obavljati razgovore oni, pa će nakon toga odlučiti o postupanju u tom slučaju.

  (9) detaljnije
 • konj

  Policija ispitivala oduzimanje konja u Nišu, Tužilaštvo još bez odluke o istrazi

  Posle objavljivanja snimka osnivača "Srbske časti" Bojana Stojkovića kako ulazi u naselje Crvena zvezda i "prevaspitava" mladića koji je tukao konja, nakon čega je životinju i oduzeo vlasniku "za primer", policija je uzela izjave od svih učenika u ovom događaju. Iz Tužilaštva kažu da će sledeće nedelje odlučiti šta će preduzeti na osnovu policijskog izveštaja. Vererinarska inspekcija, s druge strane, vodi svoju istragu i pregledava konja koji se nalazi u Zoo Planetu.

  (2) detaljnije
 • konji domaci brdski bosilegrad foto nenad stojnev

  Komšija puškom ubio kobilu ugrožene rase

  U sredu uveče u bosilegradskom selu Gornja Ljubata ubijena je osamnaestomesečna kobila autohtone rase domaćih brdskih konja čiji je vlasnik Vinko Stojnev. U kobilu je, dok je pasla na livadi, pucao njihov komšija, a u vranjskoj policiji nam je potvrđeno da je protiv njega podneta krivična prijava.

  (8) detaljnije
 • konjičke trke Leskovac

  Tradicionalne konjičke trke u Leskovcu okupile veliki broj građana

  Trke konja kasača, koje se u Leskovcu tradicionalno za Dan grada održavaju već 52 godine, ove godine pratio je veliki broj građana, koji su, kako kažu, došli da iskoriste lepo vreme u druženju sa najbližima.

  detaljnije
 • konjicki klub leskovac

  Tradicionalne konjičke trke u Leskovcu za Dan grada

  Trke konja kasača, koje se u Leskovcu na Dan grada tradicionalno održavaju od 1966. godine, okupiće takmičare i ovog 11. oktobra. Na trkama će, kažu organizatori, učestvovati više od 50 kasačkih grla, a trke na hipodromu počinju u 14 sati.

  detaljnije
 • konjički klub

  U podnožju Niške Banje porodično brinu o više od 40 životinja

  Porodica 73-godišnjeg Vladete Veljovića, koji je ostao jedini vlasnik Konjičkog kluba “Čegar” na putu ka Sićevu, čuva desetak konja, pse, srndaća, koze, ovce, magare i zečeve, a uskoro na imanje stiže i krava. Osim škole jahanja za najmlađe, među kojima je poslednjih godina i dosta dece sa smetnjama u razvoju, želja im je i da mališanima pokažu kako izgleda život na selu.

  (3) detaljnije
 • konjicki klub leskovac

  Leskovački konjički klub jedan od najstarijih u Srbiji

  Iako su inicijative za osnivanje konjičkog kluba u Leskovcu postojale još 1924. godine, klub je zvanično osnovan 1933. pod nazivom Leskovačko kolo jahača „Dubočica“. Od tada je menjao imena i lokacije, ali nikada se, kažu u klubu, nije menjala ljubav zaposlenih prema konjima i ovom sportu.

  detaljnije
 • Krda divljih konja često se susreću na Staroj planini

  Peglana kobasica od mesa poludivljih konja sa Stare planine

  Nakon što se godinama pirotska peglana kobasica proizvodila od kozjeg, ovčijeg i telećeg mesa, odnedavno se ovaj proizvod, po kome je Pirot naširoko poznat, proizvodi od konjskog mesa, a kako kaže proizvođač ovog delikatesa Dalibor Tošić, radi se o mesu poludivljih konja sa Stare planine i to slabijih grla, koja bi inače stradala od grabljivaca.

  (7) detaljnije
 • konj

  Foto-vest: Konj "parkiran" u centru Niša

  Nišlije iz raznih delova grada već godinama ukazuju na konje i krda ovih životinja koje se slobodno i bez vlasnika šetaju ulicama, a sada je jedan konj uslikan u centru Niša, u Učitelj Milinoj ulici, kako mirno stoji kraj drveta.

  (27) detaljnije