Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

letovanje

 • Pogled sa trajekta 1

  Turisti iz Srbije evakuisani, na grčkom ostrvu zahvaćenom požarom sada su srpski vatrogasci i lekari

  Buđenje u sred noći i i hitna evakuacija na trajekt, prebacivanje iz Pefkija u Edipsos i povratak kući samo tri dana nakon što su stigli na Eviju, neke su od uspomena sa letovanja koje opisuju za Južne vesti, ali će turisti odavde želeti da ih što pre zaborave. Upravo su na ovom ostrvu treći dan i srpski vatrogasci koji su krenuli iz Niša, a pridružio im se i medicinski tim.

  (2) detaljnije
 • turizam

  Iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore pozivaju Nišlije da letuju kod njih i najavljuju popuste

  Da će građani Srbije moći da letuju u Crnoj Gori bez testova, ali i bez potvrda o vakcinaciji i ostale informacije o svemu što ih interesuje, danas su mogli da dobiju od predstavnika Turističke organizacija Tivat i Nacionalne turističke organizacije Crne Gore. Sa pulta postavljenog ispred Informacionog centra Turističke organizacije Niš poručili su da će sve biti preduzeto kako bi se turisti osećali bezbedno tokom svog boravka u Crnoj Gori, sa kojom ih iz Niša povezuje direktna avio linija do Tivta.

  (10) detaljnije
 • Godfri na Staroj Planini

  Američki ambasador letuje u Srbiji, odmor počeo na Staroj planini

  Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Entoni Godfri je od pre tri dana na odmoru, a kako piše na Tviteru ne planira da putuje van Srbije. Letovanje je započeo na jugu, obilazi prirodne lepote Stare planine i Pirota i svakodnevno kroz fotografije i kratak tekst izveštava o tome šta je obišao.

  (10) detaljnije
 • Nisava korona 1; foto: Vanja Keser

  Korona preživela i visoke temperature, neophodno poštovati mere i na kupalištima

  Iako su stručnjaci najavljivali da će leto proći skoro bez korone, virus je i dalje tu i maske su osim u zatvorenim prostorima, obavezne i na otvorenom. Preporuka je da se ne ide na more ove sezone, pa mnogi i na jugu spas od vrućine traže na jezerima i rekama. Iz Kriznog štaba upozoravaju da, uprkos tome što se korona ne prenosi pod vodom, građani moraju da budu oprezni i na kupalištima.

  (6) detaljnije
 • Ljubitelji prirode zabrinuti

  Planine, jezera i banje ovog leta zamena za letovanje na moru

  Epidemija korona virusa i većina trenutno zatvorenih granica za građane Srbije, glavni su razlozi da se većina ljudi sa juga Srbije koji su prethodnih godina odmore provodili na letovanjima u inostranstvu, ove godine odluči za destinacije u Srbiji, a najčešće su to obližnja izletišta, jezera i planine.

  (3) detaljnije
 • alarm

  Savet policije: Stan štitite od krađe ako ne objavljujete statuse sa letovanja

  Najbolja zaštita stanova i kuća dok je porodica na letovanju jeste da su objekti obezbeđeni alarmima i kamerama, ali za one koji nemaju tu mogućnost savet policije i agencija za obezbeđenje jeste da građani pre odlaska na odmor sklone dragocenosti iz domova, dogovore sa komšijama ili rođacima da im obilaze stan i prazne poštansko sanduče, ali i da na društvenim mrežama ne objavljuju da su na odmoru.

  (1) detaljnije
 • apoteka

  Saveti lekara - šta poneti od lekova na letovanje

  Kako je i na letovanju ponekad nemoguće izbeći povrede, prehlade i druge bolesti, lekari niškog Doma zdravlja preporučuju građanima da na put obavezno ponesu preparate i lekove za prvu pomoć.

  (3) detaljnije
 • more-foto-tradivojevic

  Nišlijama omiljena Grčka, ali putuju i na Maldive, Kubu i Zanzibar

  Sezona letovanja uveliko je krenula, a većina Nišlija i ovog leta krenuće put Grčke u kojoj najčešće biraju, kako kažu u turističkim agencijama, regije koje su kilometarski najbliže Srbiji. Nakon Grčke, među omiljenim destinacijama su i letovališta u Turskoj, Crnoj Gori i Bugarskoj, a turističke agencije ove godine primećuju da ima onih koji su zainteresovani za egzotična mesta, poput Kube, Maldiva i Balija.

  (2) detaljnije
 • more foto aleksandar kostic

  Besplatno letovanje za 180 prokupačkih osnovaca

  Raspoređeni u dve smene, od 18. do 24. juna i od 19. do 25. avgusta ove godine, najbolji đaci prokupačkih osnovnih škola od 5 do 8 razreda, njih 180, letovaće o trošku Grada u Crnoj Gori, u odmaralištu Buljarice koje drži prokupački Ferijalni savez. Polovina učenika biće najbolji đaci, a drugu polovinu činiće deca iz porodica slabijeg materijalnog stanja.

  (1) detaljnije
 • Grčka

  Letovališta u Grčkoj skupa, ali i ove godine građanima omiljena

  Iako su hoteli u Grčkoj preskupi za građane sa juga Srbije, kažu u niškim turističkim agencijama, a cene osnovnih namirnica i ručka u restoranima skuplje u odnosu na one kod nas, i ove godine su im grčka letovališta omiljena. Uglavnom vole grčke plaže, jer se do njih brzo stiže, dodaju, a i zato što strahuju od ponovnih terorističkih napada, pa zaobilaze Tunis, Tursku i Egipat.

  (9) detaljnije
 • Čeka se od 30 do 45 minuta na svakom prelazu

  Gužve na granicama, čeka se i po 2 sata

  Tokom leta je uobičajeno da su na granicama velike gužve, naročito vikendom, a prema informacijama Auto-moto saveza, na našim graničnim prelazima čeka se od 30 do 60 minuta. Ipak, vozači će morati da čekaju i do 2 sata ne bi li nastavili put, jer su velike gužve između dve granice. Preporuka je da se koriste alternativni prelazi i da se ne putuje vikendom.

  (3) detaljnije
 • medijana-djaci-B.M

  Prva grupa đaka iz Medijane otputovala u Grčku

  Najbolji učenici Osnovne škole “Sveti Sava” iz Niša prvi su koji će o trošku Opštine Medijana provesti 8 dana u grčkom letovalištu Olimpik Bič. Sa njima idu i dve učiteljice i animator.

  (6) detaljnije
 • U blizini Poganovskog manastira

  U kanjonu Jerme sredinom avgusta festival za avanturiste

  Penjanje, planinarenje, planinsko trčanje, biciklizam i joga, neke su od zanimljivih aktivnosti u kojima će moći da se oprobaju ljubitelji sporta i avanturisti koji žele deo leta da provedu u aktivnom odmoru. Prvi avanturistički festival na otvorenom održaće se od 16. do 20. avgusta, u specijalnom rezervatu prirode Jerma.

  (1) detaljnije
 • Promocija "srpskih letovališta" u centru Niša

  Promocija "srpskih letovališta" večeras na niškom Trgu

  Šta sve može da se vidi u našoj zemlji, kako građani mogu da provedu leto u Srbiji i iskoriste vaučere za odmor, biće predstavljeno večeras od 18 do 21 sat, na Trgu kralja Milana u Nišu. Posetioci će kroz promotivne materijale moći da se upoznaju sa zanimljivim predelima, a biće organizovan i kviz znanja.

  detaljnije
 • "Nišvil" letovanje za one koji nisu iz Niša; foto: Vanja Keser

  “Nišvil” džez letovanje za posetioce iz drugih gradova

  Za one koji dolaze iz drugih gradova, a žele da posete “Nišvil” džez festival i uživaju u muzici tokom četiri festivalska dana, mogu po povoljnoj ceni da nabave komplet ulaznica i smeštaj u Nišu. Festival će biti održan od 10. do 13. avgusta u niškoj Tvrđavi, a nastupiće Peti Ostin, Kendi Dalfer, Al Foster, Nik Vest, Toni Momrel i drugi.

  detaljnije
 • Marmaris

  Ministarstvo i agencije - nema prepreka za letovanje u Turskoj

  Vanredno stranje u Turskoj proglašeno posle pokušaja puča odvraća samo pojedine niške turiste od planiranog letovanja u toj zemlji. U Ministarstvu turizma kažu da ne postoji zabrana putovanja u Tursku, ali ističu da građani traba da sami sagledavaju situaciju.

  (3) detaljnije