Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Trgovište

  • Policija FOTO Aleksandar Kostić

    Posle razgovora sa funkcionerima MUP-a Srbije policajac iz Trgovišta prekinuo štrajk glađu

    Nakon desetak dana, privremeno je prekinut štrajk glađu predsednika Sindikata ujedinjene policije Vranje i policijski službenik u grupi za suzbijanje kriminala PS Trgovište Zorana Petrovića. On se odlučio da suspenduje štrajk nakon razgovora sa visokim funkcionerima MUP-a Srbije i obećanja da će formirati specijalni tim koji će ispitati sve njegove navode i tvrdnje.

    (2) detaljnije
  • Policija - Vranje

    Policajac iz Trgovišta nedelju dana štrajkuje glađu zbog "korupcije i političkih veza”

    Predsednik Sindikata ujedinjene policije Vranje i policijski službenik u grupi za suzbijanje kriminala PS Trgovište Zoran Petrović već nedelju dana štrajkuje glađu zbog, kako kaže, korupcije i zloupotrebe političkih veza nadređenih u njegovoj stanici i Policijskoj upravi Vranje. Na nezakonito, neprofesionalno i nemoralno ponašanje onih koji bi protiv toga trebali da se bore ukazivao je mnogobrojnim konkretnim prijavama, a na štrajk se odlučio nakon što njegov zahtev o suspenziji načelnika Policijske stanice u Trgovištu koji je, kako kaže, mnogo puta konzumirao alkohol za vreme rada, nije ispunjen.Načelnik i predsednik Opštine bez komentara, uz dodatak - "to su gluposti".

    (1) detaljnije
  • fudbal

    Srpska liga: Piroćanci deklasirali Car Konstantin za deobu prvog mesta

    Rezultatom 6:0 Radnički je u Pirotu pobedio niški Car Konstantin u 26. kolu Srpske lige istok i 19. trijumfom u trećem rangu zadržao se na deobi prvog mesta sa leskovačkom Dubočicom koja je u Prokuplju savladala Topličanin sa 3:0.

    detaljnije
  • fudbal

    Srpska liga: Leskovčani se osamili na vrhu, niške ekipe poražene

    Pobedom nad Timokom u Zaječaru (2:0) fudbaleri Dubočice iz Leskovca odvojili su se na tabeli od najbližeg pratioca pirotskog Radničkog, koji je odigrao nerešeno (0:0) sa Dunavom iz Prahova. Dubočica je na prvom mestu sa dva boda više od Radničkog, a u 24. kolu sve tri ekipe iz Niša i okoline su poražene.

    (1) detaljnije
  • policija, nis, januar 2023, foto jelena misic 2

    Odbio alko-test i pokušao da pobegne pa povredio jednog i pretio drugom policajcu

    24-godišnjak iz okoline Trgovišta odbio je alkotestiranje kada ga je u utorak zaustavila policija, a zatim pokušao da pobegne i lakše povredio saobraćajca, zbog čega je i uhapšen.

    (1) detaljnije
  • Dubočica - Radnički

    Srpska liga Istok: Dubočica i Radnički podelili bodove, prvi trijumf Cara Konstantina

    Derbi utakmica 23. kola Srpske lige Istok između leskovačke Dubočice i pirotskog Radničkog završena je bez pobednika rezultatom 1:1, pa su timovi ostali poravnati na vrhu tabele sa 53 boda. Do prve pobede u sezoni stigli su i fudbaleri Cara Konstantina koji su na Bubnju savladali Vlasinu.

    (1) detaljnije
  • Fudbal, lopta, ilustracija

    Srpska liga - Pobede Radničkog i Dubočice, novi ubedljiv poraz Car Konstantina

    Sigurnim i ubedljivim pobedama leskovačka Dubočica i pirotski Radnički nastavili su trku za prvo mesto u Srpskoj ligi Istok, koje donosi plasman u Prvu ligu Srbije. Od ekipa sa juga pobede su zabeležili i Budućnost iz Popovca i Brzi Brod , dok je novi ubedljiv poraz doživeo Car Konstantin .

    detaljnije
  • Škoda

    Još jedna službena “škoda” stiže na jug, ovog puta za Opštinu Trgovište

    Na listi ponosnih vlasnika najdražeg službenog automobila preduzeća, ustanova, gradova i opština - “škode” našla se i jedna od najsiromašnijih na jugu, Opština Trgovište koja je svoj vozni park osvežila vozilom vrednim 4,8 miliona dinara. Opština je novi službeni auto kupila od firme “Auto Čačak” koja je više puta osvežavala vozne parkove na jugu, a i ovog puta bila jedina koja je konkurisala na tenderu.

    (9) detaljnije
  • Fudbal, lopta, ilustracija

    Srpska liga istok: Opet promena na vrhu tabele

    Pobedom od 3:0 nad Brzim Brodom fudbaleri Dubočice iz Leskovca preuzeli su prvo mesto na tabeli Srpske lige istok od Radničkog iz Pirota koji je u 21. kolu trećeg ranga poražen od Borca u Paraćinu (1:0). Leskovčani i Piroćanci imaju isti broj bodova (49), ali Dubočica ima bolju gol-razliku (+39).

    detaljnije
  • svinje

    U Trgovištu proglašena zaraza afričkom kugom svinja, pojačane mere i u Vranju

    Naselja Široka planina, Gornovac i Šumata Trnica u opštini Trgovište, kao i područje od 10 kilometara proglašena su zaraženim afričkom kugom kod domaćih svinja, a zbog tri pojedinačna slučaja epidemiološke mere pojačane su i u Vranju.

    detaljnije
  • Lopta fudbal ilustracija

    Pregled Srpske lige istok: Dubočica čuva vrh

    Petom pobedom u nizu, 13. u sezoni, fudbaleri Dubočice iz Leskovca zadržali su prvu poziciju na tabeli Srpske lige istok. U 18. kolu trećeg ranga Leskovčani su bili bolji od Pčinje iz Trgovišta, dok je drugoplasirani Radnički iz Pirota, koji ima isti broj bodova (43), savladao imenjaka iz Svilajnca. Ekipa iz Niša i okoline imale su različit učinak - Brzi Brod je slavio Budućnost iz Popovca rezmirala, a Car Konstantin pretrpeo 17. poraz.

    (1) detaljnije
  • Daniela Mihajlović

    Zbog kritike režima dva privođenja za 7 dana u Pčinjskom okrugu - Sporno pismo, transparent i flajeri

    Nekoliko dana nakon što je policija u Bosilegradu privela na informativni razgovor dve žene koje su predsedniku Vučiću lično htele da daju pismo gde su objasnile sa kojim problemima žive građani Bosilegrada, i u susednom Trgovištu su zbog, kako kažu, podele stranačkih flajera sa sadržajem francusko-nemačkog sporazuma, saslušavana dvojica predstavnika opozicije. To je drugi put za nedelju dana da se građani Pčinjskog okrugu pitaju zašto policija maltretira one koji iznose svoje mišljenje i političke neistomišljenike, međutim, do objavljivanja teksta ni Južne vesti od policije nisu dobile odgovor na upit o razlozima privođenja.

    (5) detaljnije
  • đubre

    Ministarka Vujović “opomenula” čelnike Pčinjskog okruga da ubrzaju pripreme za proširenje vranjske deponije

    Ministarka Irena Vujović apelovala je na sve predstavnike lokalnih samouprava u Pčinjskom okrugu “da odgovorno i ubrzano rade” na svim koracima u fazi pripreme, kako bi regionalni Centar za upravljanje čvrstim otpadom u Vranju bio što pre izgrađen, a sve deponije sanirane. Na zahtev Ministarstva zaštite životne sredine prethodnog dana je u Beogradu održan sastanak zbog rešavanja nesanitarnih deponija i gradnje regionalnog Centra.

    (1) detaljnije
  • Fudbal, lopta, ilustracija

    Dubočica preuzela vrh Srpske lige istok

    Pobedom od 4:0 u Nišu nad poslednjim Carom Konstantinom leskovačka Dubočica je preuzela vodeće mesto fudbalske Srpske lige istok. Doskorašnji lider Radnički iz Pirota sa 5:2 poražen od Meševa u gostima. Popovačka Budućnost ostala na trećoj poziciji posle trijumfa (3:1) nad Jedinstvom u Paraćinu.

    detaljnije
  • vatrogasno odeljenje 2

    Otvoreno Vatrogasno-spasilačko odeljenje u Trgovištu

    Meštani Trgovišta dobili su Vatrogasno-spasilačko odeljenje, koje bi, prema najavama nadležnih, trebalo da unapredi rad vatrogasaca, da obezbedi brže i efikasnije odgovore na vanredne događaje, kao i bolju bezbednost građana.

    (2) detaljnije
  • Miting podrške Vučiću

    Vranje dan pre dolaska Vučiča: spiskovi, novi slogan, ali ništa o novom pokretu

    Drugi put za godinu dana predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić posetiće Vranje u subotu, 11. marta, a iako sudeći prema zvaničnoj najavi iz Predsedništva deluje da je reč o regularnoj predsedničkoj poseti, u Sportskoj hali gde će biti održan miting uveliko teku pripreme za promociju Narodnog pokreta, a na velikom bilbordu koji je danas postavljen ispisana je i nova parola - “Srbija sanja snove i ostvaruje”.

    (26) detaljnije
  • Miting podrške Vučiću

    Vučić formira Narodni pokret za državu, kampanju kroz Srbiju počinje iz Vranja

    Sa formiranjem velikog nacionalnog pokreta za opstanak i napredak Srbije koji je najavio još prošle godine, predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeće ovog vikenda, a podršku će najverovatnije zatražiti prvo u Vranju, gde ga očekuju u subotu, 11. marta. Stvaranje velikog državotvornog i nacionalnog pokreta za opstanak i napredak Srbije Vučić je najavio još septembra prošle godine, a opozicija je tada potez ocenila kao marketing i rebrendiranje stranke.

    (37) detaljnije
  • Brzi Brod fudbal

    Srpska liga istok: Piroćanci čuvaju vrh, Nišlije "ne daju dno"

    U 16. kolu Sprske lige istok, koja se nastavila nakon zimske pauze, pobede su od južnjaka upisali vodeći Radnički iz Pirota, drugoplasirana Dubočica iz Leskovca i Brzi Brod iz Niša. Niški Car Konstantin i dalje sa samo jednim bodom na dnu tabele trećeg ranga takmičenja.

    detaljnije
  • fudbal

    Nastavlja se Srpska liga - tri tima s juga favoriti za viši rang

    Nakon tri i po meseca pauze fudbalska ponuda na jugu Srbije postaće bogatija jer se mečevima 16. kola nastavlja treći rang takmičenja - Srpska liga istok. Prve tri pozicije drže Radnički iz Pirota, leskovačka Dubočica i Budućnost iz Popovca, a proleće će otkriti koja ekipa će u Prvu ligu, a koje se sele u niži rang.

    (2) detaljnije
  • sneg zimska služba KOSTA

    Vanredna situacija zbog snega u Trgovištu, nanosi do 2 metra u Crnoj Travi i na Vlasini

    Zbog toga što je visina snega u pojedinim delovima Trgovišta dostigla visinu i do 2 metra, u toj opštini danas je proglašena vanredna situacija. Putevi su neprohodni i u Crnoj Travi, a po rečima predsednika Opštine Slavoljuba Blagojevića, pojedina sela ostala su bez struje. Do 2 metra snega ima i na teritoriji opštine Bosilegrad, gde je najteža situacija na potezu prema Vlasinskom jezeru.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: