Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 12. 10. 2016.

| Društvo

Neki vrtići i škole još sa hladnim radijatorima

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
radijator
Đaci iz OŠ "Sreten Mladenović Mika" neće se u učionicama ogrejati još najmanje 5 dana; foto;: JV

Mališani u nekoliko niških vrtića i đaci u nekim školama ovih dana u učionicama sede u jaknama jer grejanja - nema. U Toplani kažu da energija do ovih ustanova stiže, ali da ne rade dobro njihovi "interni sistemi za grejanje". Direktor Predškolske ustanove "Pčelica" to negira.

Roditelji dece iz vrtića "Neven" i "Zvončići" još u ponedeljak su se požalili redakciji "Južnih vesti" da su bili prinuđeni da decu ostave u ledenim prostorijama, a danas su isto rekle i mame i tate čija deca idu u "Crvenkapu".

Moje dete je dobilo temperaturu, kako da znam da nije od te hladnoće? Spajali su grupe da bi ih sve smestili u prostorije sa klimom, ali to nije bilo dovoljno. I tetkice su se žalile na hladnoću - kaže majka deteta koje ide u ovaj vrtić.

Đaci Gimnazije "Svetozar Marković" su, na primer, na časovima i juče i prekjuče bili u jaknama, a danas, kada su im časovi skraćeni, grejanje je stiglo.


"Sreten Mladenović Mika" bez grejanja još najmanje 5 dana

Međutim, osnovci u školi "Sreten Mladenović Mika" bez deblje odeće neće smeti u školu još najmanje 5 do 6 dana jer je tamo, što potvrđuju i u Toplani, reč o havariji.

Skratili smo časove i grejemo koliko možemo pomoćnim grejnim telima. Obećali su nam da će uskoro rešiti problem - kaže direktorka škole Jasmina Stanković.

OS Sreten Mladenovic Mika Dok je hladno u OŠ "Sreten Mladenović Mika", časovi su skraćeni; foto: sites.google.com/site/ossmmikanis/o-namaPrema rečima direktora Toplane Zorana Stojanovića, ova škola nema grejanje jer je kotlarnica u Prirodno-matematičkom fakultetu "ispala", tako da će se se narednih dana tamo raditi kompletno nov toplovod u dužini od 170 metara.

Što se tiče ostalih škola i obdaništa, nije problem u Toplani. Sve su dobile energiju, ali njihovi interni sistemi unutar škola i obdaništa nisu na adekvatan način pripremljeni, a pošto nemaju sa nama ugovore o održavanju, to je bila njihova dužost - kaže Stojanović.

On dodaje da radnici Toplane ne mogu "da upadaju na tuđe posede" i da svima stoje na raspolaganju da reše probleme, ali je za to, ističe, neophodan ugovor.

Direktor Predškolske ustanove "Pčelica" Zoran Jonić priznaje da je problema sa grejanjem bilo juče ili prekjuče i tvrdi da danas sve funkcioniše kako treba.

Grejanje radi, nema nikakvih problema. Bio je problem sa vrtićima koji su priključeni na Toplanu, međutim, od jutros je i to u redu, a u svim vrtićima koje mi grejemo nije ni bilo nikakvih problema - kaže Jonić.

Podsetimo, ova nedelja počela je bez grejanja u vrtićima u Romanijskoj ulici, naselju Čalije i na "Margeru", a zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur u petak je novinarima rekao da Toplana sa pripremom sezone kasni zato što, umesto da priprema sistem za novu sezonu, mora da sa njega isključuje stanove po želji vlasnika

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mama

    09:52 // 13. 10. 2016.

    ,,Crvenkapa,, dobila grejanje

    • blackburn

      16:31 // 13. 10. 2016.

      Ma,nema veze,nastavi opet pljuvanje po Toplani!Vazno da je Jonicu sve potaman,skrenuo temu sa svojih marifetluka.

  • Bulevarka

    18:07 // 12. 10. 2016.

    A sta da rade gradjani sa malom decom i bebama? Grejemo se na klimu i grejalicu a grejanja nigde. Jel ce da mi odbiju od racuna za struju - NECE. Oni da budu krivi? Za Boga NIKAKO. Vucic dolazi sutra u nalickan Nis pa cemo da vidimo da li ce videti pravo stanje ili ne

  • Lahor

    15:59 // 12. 10. 2016.

    Sad će Vučić to da sredi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: