Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:10, 18. 12. 2015.

| Društvo

Palilula i Pantelej izdejstvovale više para iz budžeta Niša

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
skupstina
Odbornici podržali uvećanje transfera za Palilulu i Pantelej; foto: JV arhiva

Na sednici Gradskog veća, koja je održana pola sata pre početka Skupštine, usvojeno je da se niškim opštinama Palilula i Pantelej budžetom obezbedi po dodatnih 6 miliona dinara. Gradonačelnik kaže da nije ucenjen oko povećanja, ali i da u SNS postoje različiti stavovi.

Hitnoj sednici mediji nisu prisustvovali, a većnici su odlučili da odobre više novca za pomenute opštine, kako je rečeno na sednici Skupštine, zbog toga što su Palilula i Pantelej među najsiromašnijim opštinama u Srbiji.

perisisic Perišić: NIje bilo pretnji; foto: JV arhivaNaime, prvobitnim planom budžeta bilo je previđeno 50 miliona za Pantelej i 52,2 miliona dinara za Palilulu. Rukovodstva ovih opština bila su nezadovoljna i tražila isti iznos kao i prošle godine što je, kako je rekao gradonačelnik Niša Zoran Perišić, trebalo da bude uvećanje za po 8,5 miliona dinara.

Taj njihov amandman je odbijen i mi smo odlučili da im dodamo po 6 miliona. Dužan sam da sprovodim racionalizaciju na svim nivoima, a nakon ovih intervencija ove opštine će imati najmanja umanjenja od 2,5 miliona dinara u odnosu na prošlu godinu, dok je Medijani smanjeno 11 miliona, a Crvenom Krstu i Niškoj Banji po 8,5 miliona - rekao je Perišić.

Iako su se na sednici parlamenta pojavile informacije da je Perišić navodno bio na neki način ucenjen od strane rukovodstva pomenutih opština, on to nije potvrdio, samo je rekao da pretnji nije bilo, što se takođe moglo čuti po skupštinskim kuloarima.

vasiljevic Vasiljević zvao i opoziciju; foto: JV arhivaOdbornici SNS Adriana Anastasov iz Palilule i Bratimir Vasiljević iz Panteleja poslednji su juče ušli u skupštinsku salu, verovatno čekajući konsenzus među odbornicima vladajuće većine oko usvajanja predloženog uvećanja, a predsednik Opštine Palilula Boban Džunić prepodne je proveo u skupštinskoj sali iako tamo ne mora da bude.

Ipak, pored svega što je pratilo ove izmene, Perišić kaže da je Srpska napredna stranka jedinstvena.

Nastupaćemo kao i uvek jedinstveno. Da li ćemo uvek milsiti isto - razlike su poželjne. I te razlike koje postoje u našim gledanjima ne treba da zamagle veću i širu sliku. Želeći da napravimo budžet koji će funkcionisati ne želimo da niko bude uskraćen za ono što njemu treba da bi funkcionisao. Kompromis je bilo lako postići i nismo imali nikakav problem da taj kompromis napravimo - rekao je Perišić.

Odbornici Anastasov i Vasiljević podršku za svoje amandmane tražili su i među opozicijom, pa je tako Branislav Jovanović iz Narodnog pokreta Srbije rekao da ga je Vasiljević zvao telefonom veče pre zasedanja, a to je potvrdio i sam Vasiljević.

Tokom jučerašnjeg dana odbornici su većinom glasova usvojili predložene izmene i više novca za Palilulu i Pantelej.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Čiča

    23:40 // 20. 12. 2015.

    Bata Vasiljević se sprema da preleti kod Banane kad ga SNS najuri. Pametno Bato, razmišljaš na vreme.

  • shaft

    05:25 // 19. 12. 2015.

    Kako je lepo igrati se tudjim parama i "pozeljno drugacije misliti". Umesto da ih ukinu oni ih jos i caste,a " narodni" poslanici lobiraju!Kakva seljana!

  • NN-1

    02:01 // 19. 12. 2015.

    Alal im vera !
    Taman bata "banderaš" da plati struju a Džunić da se "baci na odbranu premijera mu voljenog" ... ali sa naše pare .
    Jok , će brknu u njin džep !!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: