Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:24, 27. 2. 2015.

| Istražujemo

Perišić i dalje "krije" ugovor sa Bregovićem

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
brega

Punih mesec i po dana građani ne znaju da li je sa Goranom Bregovićem uopšte potpisan ugovor o donaciji njegovog nastupa 13. januara u Nišu. 

Gradonačelnik je odbio čak i da odgovori na zvaničan zahtev za slobodan pristup informacijama od javnog značaja u kome su novinari Južnih vesti tražili uvid u "sve ugovore u vezi sa dočekom pravoslavne Nove godine".

To znači da poreski obveznici još ne znaju ni koliko je njihovog novca gradska vlast potrošila na "najveću žurku na Balkanu", kako je gradonačelnik najavio novogodišnji koncert Gorana Bregovića, niti kome je novac isplaćen.

Podsetimo, niški gradonačelnik i lider SNS Zoran Perišić je najpre odbijao da kaže ko su "prijatelji grada" koji navodno plaćaju koncert. Zatim je pod pritiskom javnosti saopštio kako zapravo Bregović nastupa besplatno.

Iz Gradske kuće je dan nakon koncerta saopšteno da između Bregovića i Grada Niša nije potpisan bilo kakav ugovor.

Ipak, u izjavi za "Blic" 30. januara Perišić je rekao da je ugovor u međuvremenu potpisan, ali odbio da odgovori na pitanja u vezi sa plaćanjem poreza. Jedino što je zvanično saopšteno jeste da je Grad izdvojio oko 1,5 miliona dinara za tehničko opremanje bine, 

Međutim ni mesec dana kasnije javnost još nije videla taj dokument.

Ovi tekstovi nastali su kao deo projekta "Susteinable development of Investigative Journalism in South Serbia" koji je podržan od strane Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bibi

    23:30 // 27. 2. 2015.

    stvorimo nove snage i krenimo da stvorimo novi grad.andrejevicima i pesicima pozelimo sretan put i da rade posao koji znaju.

  • nis

    19:44 // 27. 2. 2015.

    Sujetni Perisic umislio da mu je neko testamentom ostavio grad i tako se ponasa.Gde smo mi da pokazemo da je Nis nas i da imamo prava na pristojan zivot.Deca ga ne interesuju,o cemu pricamo.Nis..HOROR

  • Kalča

    18:20 // 27. 2. 2015.

    Ne samo koliko je dato za plagijatorsko trubljenje orkestra za svadbe i sahrane, nikada nećemo saznati ni koliko nas koštaju sva druga esenesovska trubljenja i trabunjanja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: