Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

  • ringišpil

    Otkačio se ringišpil u Kuršumliji, povređeno više dece

    Najmanje trinaestoro dece je povređeno na vašaru u Kuršumliji kada je nešto posle 13:30 pao deo konstrukcije ringišpila koji je bio postavljen na platou ispred autobuske stanice u tom gradu. Prema saznanjima Južnih vesti iz lokalnog Doma zdravlja, jedno dete je životno ugroženo i hitno je upućeno u niški Klinički centar.

    (6) detaljnije
  • Mitar Zorić (1)

    Mitar Zorić promoviše debitantski album u Nišu

    Mladi niški muzičar Mitar Zorić, pažnju javnosti skrenuo je sviranjem na ulicama grada, a pre više od pola godine debitanstki album Makadamski građanin, dok je u četrvrak, 9. maja od 19 sati zakazana i promocija u kafe-klubu Saloon 1995. Za svoju muziku kaže da je iskrena, sirova i minimalistička, a javnost ga je već prozvala "niškim Kraljem Čačka".

    detaljnije
  • Nikola Marković (1)

    Niš dobio more na Radio Beogradu - premijera drame, a roman u nastajanju

    Potreba pisca Nikole Markovića da “pomiri” Boku kotorsku u kojoj je rođen i Niš gde je odrastao i živi, rezultirala je njegovim novim romanom. Iako je i dalje u formi rukopisa, prva glava emitovana je u čuvenoj emisiji Radio Beograda “Dobro jutro, deco”, a narednih nedelja će i ostale. Kako do sada nije pisao za decu, autor tvrdi da je odgovornost bila mnogo veća, jer deca još uvek jedina maštu shvataju kao najizvesniji put do istine.

    detaljnije
  • zastava trg kralja milana

    Tribina “Biramo antifašizam” večeras u Nišu

    Povodom obeležavanja 79. godina od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, Zeleno-levi front iz Niša ogranizuje tribinu “Biramo antifašizam” večeras od 18 sati u prostorijama stranke, u ulici Cara Dušana 17b.

    (2) detaljnije
0705 2024 predaje liste Dr Dragan Milic (1)

Grupa građana "Dr Dragan Milić" četvrta predala listu za lokalne izbore u Nišu

Svoju listu za odbornike u niškoj Skupštini predala je i grupa građana direktora Klinike za kardiohirurgiju Dragana Milića, a sakupili su 1.222 potpisa. Na glasačkom listiću na lokalnim izborima 2. juna ta grupa biće pod brojem 4, ako Gradska izborna komisija potvrdi listu.

zastava trg kralja milana

Tribina “Biramo antifašizam” večeras u Nišu

Povodom obeležavanja 79. godina od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, Zeleno-levi front iz Niša ogranizuje tribinu “Biramo antifašizam” večeras od 18 sati u prostorijama stranke, u ulici Cara Dušana 17b.

Svrljig ulaz Knj KOSTA

Svrljig proslavlja Dan oslobođenja od Turaka i priključenje Kneževini Srbiji

Od 1830. godine, kada se Turska hatišerifom obavezala da se svrljiška i još 5 nahija priključe Kneževini Srbiji, Svrljižani su čekali još 3 godine i na kraju su to sami izborili ustankom koji je vodio glavni poverenik kneza Miloša, hajduk iz Prekonoge Radojko Tričković Sajtar. On je Turke proterao preko Gramade, gde je skoro 45 godina bila granica između Srbije i Turske, odnosno između oslobođenog Svrljiga i niškog pašaluka, a taj dan, 8. maj obeležava se kao Dan opštine Svrljig.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: