Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:08, 22. 5. 2016.

| Sport

Četvrti poraz Konstantina u Superligi

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
MilovanovicKonstantin1.jpg
Učinak Milovanovića na ovom meču bio je 10 poena i 5 skokova; foto: Vanja Keser

Košarkaši niškog Konstantina poraženi su pretposlednjem, 5. kolu, B grupe Superlige u Čačku od ekipe Borca rezultatom 91:78. To je Nišlijama 4. poraz u 5 utakmica, a takmičenje će najverovatnije završiti na 3. mestu u grupi.

Treći put ove sezone niški tim morao je da položi koplja pred Čačanima. Posle dva poraza u Košarkaškoj ligi Srbije, Nišlije su trijumfovale pre 10 dana u Čairu, a čačanski košarkaši im se juče revanširali.

Ipak, niški košarkaši će zbog pobede od jednog poena više u Nišu Superligu završiti ispred Borca, jer će u slučaju istog odnosa pobeda i poraza imati bolji međusobni skor.


Od prvog minuta u hali kraj Morave igra se brzo i efikasno. Čačani su preko Avramovića već na startu poveli 8:3, ali su Nišlije efektno odgovorile i zahvaljujući dobrom raspoloženju Tasića i Đorđevića serijom 9:0 u 4. minutu povele 12:8.

Niški košarkaši su tokom čitavog prvog perioda čuvali prednost, a novom serijom pred kraj uvodnih 10 minuta od 7:0 poveli sa prihvatljivih 27:19, da bi Radonjić trojkom postavio konačan rezultat prve četvrtine - 27:22 za Konstantin.

Usledila je četvrtina za zaborav Nišlija. Serijom od 9:0 Čačani su za samo 2 minuta sustigli i prestigli niški tim, a četa Marka Cvetkovića ređala je promašaje i izgubljene lopte.

Do 15 minuta rezultat je bio u egalu (34:33), a onda je usledilo nov period očajne igre Konstantina. Gostujući košarkaši bili su 4 minuta bez poena, Čačani su za to vreme ubacili 11, pobegli na dvocifrenu prednost i drugi kvartal završili rezultatom 26:8, što je bilo dovoljno za vođstvo od 48:35 na poluvremenu.

Samo dva minuta igre trebalo je domaćim igračima da u nastavku stignu i do +20 (55:35), a njihovom rivalu apsolutno ništa nije polazilo za rukom.

U tim trenucima praktično je i otklonjena dilema oko pobednika. Jedini raspoložen za igru u niškom timu bio je Tasić, a adekvatnu podršku imao je jedino u Đorđeviću i Veličkoviću. Na drugoj strani odličnu partiju pružio je Marko Radonjić, koji je pogodio čak 6 trojki.

Čitavo drugo poluvreme vođstvo gostiju kretalo se između 15 i 20 poena razlike, da bi gosti tek u finišu uhvatili period dobre igre i smanjili razliku koja im omogućava da u slučaju istog odnosa pobeda i poraza nakon poslednjeg kola budu ispred Borca na tabeli.

Odličnu rolu u poslednjim minutima meča imao je Vladimir Đorđević, ubacio 7 poena i bio najzaslužniji za to što su Nišlije prepolovile zaostatak od -18 na -9 u jednom trenutku. Ipak, vremena za totalni povratak u meč nije bilo, pa je posle revije trojki na obe strane u završnici meča nakon 40 minuta košarke na semaforu stajalo 91:78 za Borac.


U poslednjem 6. kolu B grupe, koje je na programu u utorak 24. maja Konstantin će na svom terenu dočekati Partizan u 21 sat, a Borac će put Sremske Mitrovice na megdan Mega Leksu.

BORAC - KONSTANTIN 91:78 (22:27, 26:8, 18:16, 25:27)

HALA: Hala Borca, Čačak

SUDIJE: Milija Vojinović, Radoš Arsenijević, Marko Strika (Beograd)

BORAC: Čarapić 4, Mitrović 3, Popović 2, Mićović 15 (7sk), Bojić 2, Avramović 12 (5as), Bojović 3, Radonjić 26, Stanojević 5, Radović 1, Stevanović 10, Mišković 8 (7sk).

KONSTANTIN: Veličković 11 (5sk, 6as), Babović 7, Đorđević 13, Mladenović, Vitković 6, Ostojić 2, Tasić 20 (5sk), Savić, Stojanović, Milovanović 10 (5sk), Stanković, Gudžić 9.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: