Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Bosilegrad

 • fabrika-textila-u-Bosilegradu;-foto-I.M..jpg

  Bugari otvaraju fabriku u Bosilegradu

  Tekstilna kompanija iz Bugarske investiraće 2 miliona evra u opštinu Bosilegrad gde će u pogonima nekadašnje fabrike “Kobos“, uz subvencije države od 750.000 evra, zaposliti u naredne 3 godine 250 ljudi.

  (2) detaljnije
 • Saobraćajci

  "Presretači" kontrolišu brzinu na putevima

  Saobraćajna policija će, do kraja avgusta, intenzivnije kontrolisati vozače na putevima u Srbiji. Kako su saopštili, kontrolisaće brzinu kretanja vozila, vezivanje sigurnosnih pojaseva, a zaustavljeni vozači biće alkotestirani.  

  (5) detaljnije
 • Uspon

  Zaharijev sa planinarima proslavio uspon na Crnook

  Na trećem međunarodnom usponu na planinu Crnook kod Bosilegrada proteklog vikenda ulestvovalo je oko 350 planinara iz Srbije, Bugarske i Makedonije, a toplu dobordošlicu poželo im je predsednik Opštine Vladimir Zaharijev.  

  detaljnije
 • Crnook-foto-Zeleznicar

  Uspon na Crnook popularan zbog slavlja na planini

  Jedna od najposećenijih planinarskih akcija na jugu Srbije - međunarodni uspon na 1.880 metara visok vrh planine Crnook kod Bosilegrada, gde goste po pravilu uz muziku i ručak dočekuje predsednik ove opštine Vladimir Zaharijev, biće održana u subotu 13. avgusta.

  (1) detaljnije
 • Novo Bratstvo

  Pokrenut list na bugarskom jeziku "Novo Bratstvo"

  Pripadnici nacionalne bugarske manjine, pre svega u pograničnim opštinama, a onda i u celoj zemlji, do kraja nedelje dobiće štampani list na maternjem jeziku "Novo Bratstvo" koji će, prema najavi urednika, izlaziti dva puta mesečno.

  detaljnije
 • krave

  Obezbeđene vakcine protiv “kvrgave kože”

  U Jablaničkom i Pčinjskom okrugu na jugu Srbije počela je podela 50.000 vakcina koje su stigle iz Evropske unije i koje sprečavaju bolest “kvrgave kože”. 

  (2) detaljnije
 • Krave,-stoka-Ilustracija-foto-A.K.-Juzne-vesti.jpg

  Zbog stočne bolesti zabranjena prodaja stoke u Pčinjskom okrugu

  Zbog pojave stočne bolesti “nodularni dermatitis” Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede proglasila je epidemiju u Bujanovcu i Bosilegradu, a ceo Pčinjski okrug proglašen je ugroženim područjem, pa je u tom okrugu zabranjena prodaja, transport i kretanje stoke. 

  detaljnije
 • policija-Bosilegrad-jv.jpg

  Uhapšen piroman iz okoline Bosilegrada

  Zbog sumnje da je u selu Gložje kod Bosilegrada 28. maja podmetnuo požar na pomoćnom objektu koji je delimično izgoreo, uhapšen je muškarac iz okoline Bosilegrada.

  (1) detaljnije
 • 490x370-490x370-490x370-490x370-Predsednik-opstine-Bosilegrad.jpg
  Izbori 2016

  Zaharijev peti put na čelu Opštine Bosilegrad

  Na konstitutivnoj sednici lokalne Skupštine Vladimir Zaharijev izabran je za novog - starog predsednika Opštine Bosilegrad na čijem se čelu neprekidno nalazi od novembra 2001. godine. Slavčo Vladimirov novi je predsednik Skupštine opštine.

  detaljnije
 • 9ad53866-c044-4477-baba-ee9e29690d66.jpg
  Izbori 2016

  Naprednjacima najveći broj mandata u Pčinjskom okrugu

  Nakon održanih izbora najveći broj mandata u lokalnim parlamentima u Pčinjskom okrugu osvojili su naprednjaci. Ipak, socijalisti su ostali neprikosnoveni u Surdulici, a Zaharijev ima ubedljivu većinu u Bosilegradu.

  detaljnije
 • zaharijev
  Izbori 2016

  Skoro apsolutna pobeda Zaharijeva u Bosilegradu

  “To smo mi - Prirodni pokret” je, prema rečima Vladimira Zaharijeva, koji ga i predvodi, pobedio na 29 od ukupno 31 biračkog mesta u Bosilegradu.

  (1) detaljnije
 • 1 SNS Bosilegrad

  SNS: Zaharijev ne poštuje Srbiju

  Nakon što je RIK odbacio listu Vladimira Zaharijeva zbog falsifikovanog pečata, a potom i njegovih sumnji da su mu potpisi namerno zamenjeni, lokalni SNS osudio je njegove izjave tvrdeći da se “u zloupotrebama ponovo predstavlja kao žrtva".

  (2) detaljnije
 • 490x370-490x370-490x370-Predsednik-opstine-Bosilegrad
  Izbori 2016

  Zaharijev: Sumnjam da nam je neko podmetnuo lažni pečat

  Nakon što je RIK zbog falsifikovanog pečata odbacio izbornu listu Vladimira Zaharijeva, predsednik Opštine Bosilegrad sumnja da mu je neko zamenio potpise “jer nekom smeta u Srbiji”.

  (2) detaljnije
 • 490x370-490x370-Predsednik-opstine-Bosilegrad
  Izbori 2016

  RIK odbio listu Zaharijeva zbog falsifikovanog pečata

  Republička izborna komisija odbila je listu “To smo mi - Prirodni pokret” predsednika Opštine Bosilegrad Vladimira Zaharijeva zbog toga što je najmanje 4.000 potpisa bilo overeno falsifikovanim pečatom suda. 

  detaljnije
 • 490x370-Vranje-zgrada-opstine.jpg
  Izbori 2016

  U Pčinjskom okrugu proglašeno 57 izbornih listi

  U svih 7 opština Pčinjskog okruga svoje liste za lokalne izbore prijavilo je 57 stranaka, koalicija i grupa građana. Rekorder je Vladičin Han sa 11, a najmanje prijavljenih listi, samo 3, biće na izborima u Bosilegradu.

  detaljnije
 • bosilegrad.jpg

  "Zaharijev od Bosilegrada pravi geto"

  Ministarka saobraćaja i potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović u poseti Bosilegradu rekla je da predsednik te opštine Vladimir Zaharijev od nje pravi geto.

  (3) detaljnije
 • Bosilegrad, sukob oko benzin pumpe

  Spor oko pumpe u Bosilegradu, policija se povukla

  Policija se povukla iz Bosilegrada nakon što je jutros blokirala prilaze kako meštani ne bi sprečili da se isključi jedina pumpa u ovom mestu oko koje je, nakon što je privatniku prodat objekat pored pumpe, vođen sudski spor.

  (5) detaljnije
 • Vranje-zgrada-opstine.jpg
  Izbori 2016

  U Pčinjskom okrugu do sada proglašeno 46 izbornih listi

  Rok za predaju listi ističe 8. aprila, a do sada je u Pčinjskom okrugu proglešno 46 listi, od čega 33 srpske stranke, 9 albanskih, 2 bugarske i jedna romska. Prednjači Vladičin Han sa 10 proglašenih listi, a najmanje, po dve, proglašeno je u Trgovištu i Bosilegradu.

  detaljnije
 • 490x370-sps-vranje-predaja-liste-(1).jpg
  Izbori 2016

  U Pčinjskom okrugu do danas proglašene 43 izborne liste

  Najviše lista u Pčinjskom okrugu, čak 8, proglašeno je do sada u Vladičinom Hanu, a samo po dve u Trgovištu i Bosilegradu. Srpske stranke u Preševu i Bujanovcu na izbore idu na 4 posebne liste.

  detaljnije
 • 490x370-Predsednik-opstine-Bosilegrad.jpg
  Izbori 2016

  Zaharijev napustio DSS i osnovao novu partiju

  Jedan od netipičnih političara na jugu Srbije Vladimir Zaharijev, dugogodišnji član DSS-a i predsednik Opštine Bosilegrad od 2001. godine, osnovao je sopstvenu partiju. Lista “To smo mi -Prirodni pokret” već je predata za lokalne, dok za republičke izbore sledi prikupljanje potpisa.

  (5) detaljnije