Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:42, 29. 1. 2014.

| Društvo

Kineski rendgen nije izdržao ni 2 godine

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
kinez.JPG
Rentgen koji je Opšta bolnica dobila kao donaciju Kine

Digitalni rendgen koji je prokupačka Opšta bolnica „Dr Aleksa Savić“ dobila kao donaciju Narodne Republike Kine, a koji je prema tadašnjim izjavama koštao 10 miliona dinara, neprestano se kvari.

On je dopremljen i montiran u Opštu bolnicu aprila 2012. godine, obavljena je obuka zaposlenih za rad na njemu, ali, kako kažu upućeni, više je u kvaru, nego što se koristi.

- Prvo su nam rekli da na njemu mogu da se obave sve dijagnostike, a onda da, ukoliko želimo specijalne dijagnostike, moramo da dokupimo uređaje. Uz to, neprestano je u kvaru. S' obzirom da ova Bolnica obavlja sva rendgenska snimanja i za opštinu Žitorađa, uporno premošćavamo i popravljamo kvarove, jer drugog rendgena nema - kaže jedan od zaposlenih u Opštoj bolnici.

Da postoji problem sa rendgenom koji ova ustanova mora da ima, potvrđuje i direktorka prokupačke Bolnice dr Radmila Antonijević.

Ona kaže da postoje dva rendgena, jedan stari i ovaj koji je donacija, ali kako nijedan nije  potpuno u funkciji, neophodan je nov aparat jer godišnje, samo na popravku rendgena, Bolnica da milion dinara.

- Nov rendgen košta 50.000 evra, a cev za stari rendgen 12.000 do 15.000 evra. Obratili smo se Ministarstvu zdravlja da nam pomogne da ili kupimo tu cev, ili nov aparat - kaže Antonijevićeva.

Nezvanično saznajemo da je „Kinez“, kako rendgen zovu u Bolnici, bio deo dogovora kojim je obezbeđen novac za rekonstrukciju jednog bolničkog odeljenja i da je morao da se prihvati kao poklon. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola

    15:06 // 31. 1. 2014.

    Pa kineski, sta ste ocekivali!?

  • Objektivno

    12:30 // 31. 1. 2014.

    U rukama naših lekara ne bi izdržao ni "Spjšatl", ali zato medicinskih uređaja ima i dobro rade u privatnim klinikama i ordinacijama, a tamo rukuju ti isti lekari.Zašto??????

  • Iz komsiluka

    19:07 // 30. 1. 2014.

    Ja pouzdano znam, da kad im se ne radi, dole na snimanju, jednostavno kazu da rendgen ne radi. Bio sam slomio ruku i da nisam znao jednog tehnicara dole, ne bi mogao da snimim. Odmah je proradio posle

    • Meda

      10:10 // 2. 2. 2014.

      Sad ti je jasno zasto kad prodjes pored fluorescentnih reklama one same svetle?

      ;-)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: