Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:40, 23. 11. 2016.

| Društvo

Protest studenata u Blacu zbog izbora za Studentski parlament

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
studenti blace protest 1 lj.m. foto
Grupa studenata traži nove izbore; foto: Lj.M.

Nekoliko desetina studenata Visoke poslovne škole strukovnih studija u Blacu, nezadovoljni izborom za Studentski parlament, pokrenuli su peticiju i traže da se odmah raspišu novi, nakon oktobarskih izbora za koje tvrde da iza njih stoji rukovodstvo škole na čelu sa direktorom.

Studenti tvrde da nisu svi imali jednaka prava, da nisu bili obavešteni na vreme i da je prijavljivanje za njihove predstavnike trajalo samo 3 dana, a da većina to nije ni znala.

Tvrde da iza svega stoji direktor, koji je izabrao „svoje studente“. 2 Jana Grujic student Blace foto LJ.M. Jana Grujić kaže da su pisma upućena i nadležnima; foto: Lj.M.

Smatramo da su prekršena naša prava, zbog čega smo tražili od direktora da nas zaštiti. Međutim, on ne da nije hteo, već je počeo da poziva studente da povuku svoje potpise. Uputili smo pismo Ministarstvu prosvete i Studentskoj konferenciji akademija strukovnih studija Srbije da zaštitimo naša prava - rekla je Jana Grujić ispred okupljenih studenata.

3 Student Kristina Andjelkovic Blace lj.m. foto Kristina Anđelković kaže da će protesti biti još masovniji; foto: Lj.M.Jedan od najboljih studenata ove visokoškolske ustanove na smeru računovodstva Kristina Anđelković kaže da je presedan da „predsednik Studentskog parlamenta bude kolega sa samo 20 dana studiranja“.

Ona ističe da će studenti sačekati odgovore nadležnih organa, ali ukoliko se njihovi zahtevi ne uvaže i ne raspišu novi izbori, najavljuje nove i još masovnije proteste.

Sa druge strane, direktor Ljubiša Milačić odbacuje optužbe da je škola birala predstavnike studenata i da on nema nikakve veze sa tim. 4 Direktor VPS Blace Ljubisa Milacic foto lj.m. Direktor Milačić odbacuje optužbe studenata, ali i kolega; foto: Lj.M.

Niti je škola učestvovala, niti se mešala za izbore u Studentskom parlamentu. Odgovorno tvrdim da nemamo nikakve veze sa njihovim izborom, a ja lično i ne znam ko je u ovom trenutku predsednik Studentskog parlamenta - rekao je Milačić.

On nije želeo da komentariše optužbe i pojedinih kolega ove škole koje su izrečene pre nekoliko dana na njegov račun jer tvrdi da ne želi da se meša u rad nadležnih organa i da će, kada oni završe svoj posao i dostave izveštaj, reći šta ima o kolegama koji ga optužuju i žele njegovu smenu.                                                                         

Direktor Milačić tvrdi da je, i pored svih dešavanja koja na neki način urušavaju imidž škole, dokumentacija za akreditaciju završena i biće predata u zakonskom roku, do 30. novembra ove godine. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ТОПЛИЧКА ИСТИНА

    14:10 // 25. 11. 2016.

    Кад сам реакао да да се овде мисли о преотимању школе од оних који не мисле добро истој и самим грађанима Блаца.Јер наше Блаце је процветало и о њему се позитивно чује од када је школа у Блацу.Мислим дасе општинско руководство мора укључити у свему овоме да се већ једном види ко то хоће школу да дискредитује и тиме Блаце касније остане без ње.Ко су ти деструктивни елементи.А до сада је било све ОК

  • ТОПЛИЧКА ИСТИНА

    14:03 // 25. 11. 2016.

    Не видим разлога за толику острашћењност јер зна се како се бирао и бира студентски парламент.Што би директор се мешао у избор кад избор припрема предходни председник студентског парламента са својим колегама.Мислим да се превише иде у урушавање позитивног имиџа који је школа градила мукотрпно деценијама.Мислим да није ту проблем само директор који је изабран пре годину дана већ преотимање школе.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: