Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:29, 11. 12. 2015.

| Društvo

Živadinović i zvanično kandidat za direktora Hitne pomoći

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
hitna
Hitna i zvanično dobija novog direktora; foto: JV arhiva

Iako su zaposleni u Hitnoj pomoći ukazivali na kršenje procedure oko izbora novog direktora Slavoljuba Živadinovića, Odbor za imenovanja niške Skupštine je njegovu kandidaturu potvrdio, a primedbe sindikata nisu ni razmatrane.

Živadinovićevu kandidaturu, koja je stigla od Upravnog odbora Hitne pomoći, podržala su 4 člana Odbora za imenovanja dok je Dragan Marković iz Koalicije za Niš ostao uzdržan.

Odlukom većine Živadinović će biti predložen i odbornicima niške Skupštine na prvoj narednoj sednici, a ukoliko oni usvoje predlog, novi direktor će zadužiti mandat.

Sindikati i zaposleni u Hitnoj ukazivali su na kršenje procedure oko izbora novog direktora, jer su sindikati u čitavom postupku, kako kažu, zaobiđeni, a neki su smatrali da Živadinović nije “adekvatan kandidat” za direktora.

Iako su i ovi dopisi stigli do Odbora za imenovanja o tome se nije raspravljalo, jer je, kako kaže predsednik Odbora Dejan Jovanović, čitava procedura okončana.

Stizale su i anomine primedbe i primedbe sindikata, ali ceo postupak je sproveden u skladu sa zakonom. Raspisan je konkurs, nama je dostavljena dokumentacija iz Upravnog odbora i mi nismo imali primedbe na to. Tako da smo mi izglasali Živadinovića za novog direktora - rekao je Jovanović.

odbor Odbor za imenovanja podržao kandidaturu Upravnog odbora; foto: JV arhivaOn kaže da ne zna da li je Živadinović član neke stranke, kao i da je predlog SNS-a bio Branislav Ničić koji je funkciju v.d. direktora obavljao nekoliko meseci.

Upravni odbor je odlučivao o direktoru i ja mislim da je to dokaz da niko ne vrši politički pritisak na njih. Upravni odbor ima pravo da bira direktora, mi da predlažemo v.d. direktora, a ukoliko se to ne poklapa, bože moj - rekao je Jovanović.

Podsetimo, Branislav Ničić je izabran za v.d. direktora Hitne pomoći u Nišu pre pet meseci i to u situaciji kada je ova ustanova bila pred kolapsom. Tadašnji direktor Saša Milutinov dao je ostavku, a potom je imenovanje vršioca dužnosti direktora odlagano 4 puta.

Na raspisanom konkursu za direktora ove ustanove prijavili su se Ničić i Živadinović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ostoja ostojic

    00:59 // 12. 12. 2015.

    Yivadinovic...ne razlikuje Ekg papir od onog u toaletu.Najnestrucniji covek Hitne pomoci.O licnosti i delu govore sudski spisi

  • Sasa Zivic

    16:04 // 11. 12. 2015.

    Novog kandidata ne poznajem, ne mogu da sudim, a radim 30 godina u zdravstvu. Ali dr.Ničića poznajem. Pre mesec dan organizovao je (evropski!) kongres Urgentne medicine i zdravstveni Niš vratio na kartu Evrope!
    Odgovorno tvrdim da je uz pokojnog dr.Adamovića najzaslužniji za modernizam niške Hitne pomoći, ili ono što je od njega ostalo. Na žalost

  • Dr.Pravdić

    15:09 // 11. 12. 2015.

    Sećam se pesme riblje čorbe, Na zapadu ništa novo!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: