Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:38, 19. 2. 2015.

| Kultura

Izmenjen repertoar u nedelji iranskog filma

Autor:M.VučićIzvor:Južne vesti
iranski.jpg
Film "Kocka šećera" otvorio Nedelju iranskog filma

Na reviji  iranskih filmova koja u NKC-u traje od 17. do 23. februara, neće biti prikazani svi najavljeni filmovi zbog izmena u repertoaru, već će publika imati prilike da pogleda 3 filma koja nisu bila prvobitno predviđena.

Naime, od 7 filmova umesto ostvarenja “Sasvim sam”, “Kolevka za majku” i “Ljubeći mesecoliko lice” na repertoaru su se našli filmovi “Putovanje u Hidalu”, “Solomonovo kraljevstvo” i “Super star”, dok će “Ovde bez mene”, umesto u subotu, publika moći da pogleda u nedelju.

Publika je na otvaranju festivala, u utorak 17. februara imala prilike da pogleda film “Kocka šećera”, a u sredu i film “Bazen za crtanje”.

Međutim, u četvrtak 19. februara, ljubitelji filma će moći da pogledaju “Putovanje u Hidalu”. Kako stoji u opisu, ovo je priča o vremešnom univerzitetskom profesoru koji proživljava iskustvo spiritističkog putovanja pri čemu se suočava sa problemima zdravlja i braka. On najpre preživljava zbunjenost, buđenje, a nakon toga i očaranost.

U petak 20. februara biće održana projekcija “Solomonovog kraljevstva”. U opisu filma stoji da prorok i kralj Solomon pita Gospoda da mu podari idealno kraljevstvo kakvo nikada nije bilo pre njegovog.

Subota 21. februar je prilika da gledaoci vide i “Super star”, film o Korošu, uspešnoj ali arogantnoj iranskoj zvezdi koji pije i ima mnogo žena u životu. Međutim, sve se menja kada se pojavi šesnaestogodišnja devojka koja tvrdi da je njegova ćerka.

Projekcija filma “Ovde bez mene” je, nakon izmena u repertoaru, predviđena za nedelju 22. februara. Jalda je devojka sa invaliditetom koja sakuplja staklene figure životinja, a njen brat Ehsan sanja da postane pisac, i svoje vreme provodi gledajući stare filmove u bioskopima. Porodicu izdržava Faride koja radi dva posla i jedina se u porodici svesno suočava sa teškim uslovima života, stoji u sinopsisu.

Festival iranskog filma biće zatvoren u ponedeljak 23. februara, kako je prvobitno i predviđeno, filmom “Živi bili”. Ovo je ostvarenje o Marjam koja je napustila Iran kao dete, ali se zbog muža Romana vraća u domovinu. Oni odlaze na putovanje sa još dvoje prijatelja, ali ono što je trebalo da liči na izlet u prirodi pretvara se u neočekivano lično putovanje koje je ponovo rasplamsalo žudnju za životom.

Sve projekcije počeće u 20 sati, a ulaz je besplatan za sve zainteresovane.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: