Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:40, 24. 9. 2018.

| Politika

"Naprednjaci" u Merošini više ne postoje, SNS sam na vlasti

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
merosina
SNS dominira u Merošini; foto: Opština Merošina

Podela vlasti i politička previranja u Merošini se nastavljaju, a novina je da je od prošle nedelje Srpska napredna stranka jedina na vlasti u ovoj opštini. Nakon nekoliko meseci rukovođenja Bojan Nešić, čija se odbornička grupa "Naprednjaci" opet vratila u SNS, podneo je ostavku na mesto predsednika Opštine Merošina i sada je zamenik, a u fotelju prvog čoveka ove opštine opet je seo Saša Jovanović iz SNS.

Na sednici koja je održana 19. septembra, kako kaže Bojan Nešić, on je podneo ostavku na mesto predsednika Opštine iz zdravstvenih razloga, ali nije ostao bez funkcije.

Sada sam na mestu zamenika predsednika Opštine. Predsednik opštine je sada Saša Jovanović koji je prethodno bio smenjen i on je u Srpskoj naprednoj stranci. I ja sam u SNS, tako da je na vlasti u Merošini samo SNS - priča Nešić.

SNS je sada jedina na vlasti u Merošini zahvaljujući spajanju Nešićevih "Naprednjaka" i Srpske napredne stranke, jer se deo odbornika koji je pred prethodne lokalne izbore izašao iz stranke i bio u opoziciji, prošle nedelje "vratio među svoje".

Rokade je bilo i na mestu predsednika Skupštine, naveo je Nešić, te na tom mestu više nije Sanja Stajić koja je postala zamenica, a na njenom mestu je Nebojša Stošić (SNS).

Stajićeva kaže da je "oduvek bila i da je i dalje član SNS", iako je iz nje navodno isključena pre nekoliko meseci. To što je SNS sada jedina na vlasti u Merošini objašnjava time što donedavno nisu svi odbornici ove stranke bili jedinstveni, pa je nekoliko njih bilo u opoziciji, ali tvrdi da su sada "svi jedinstveni".

Inače, za ove promene glasalo je 24 od 37 odbornika merošinske Skupštine, od kojih je 22 iz SNS, kako kaže Nešić, dok su svi ostali u opoziciji.

Glasao je i jedan odbornik DSS-a i jedan odbornik Seljačke stranke, mada oni nisu sa nama u koaliciji. Trenutnu većinu u Skupštini čine 22 odbornika SNS, ostalih 15 su u opoziciji. Samo SNS je vlast, svi ostali su opozicija i tako je od ove Skupštine. Moja odbornička grupa je sad u SNS, mi nikad nismo ni izlazili iz članstva SNS i na dalje ćemo nastupati kao članovi SNS - pojašnjava Nešić.

Podsetimo, Opština Merošina je poslednjih meseci postala prepoznatljiva po čestim smenama na čelnim pozicijama, a sve je počelo smenom Sanje Stajić sa mesta predsednice ove opštine, jer "moraju brže, jače, bolje". Pre samo 5 meseci su bile poslednje rokade na mestu predsednika ove opštine, kada je Nešić zamenio smenjenog Jovanovića i postao ponovo prvi čovek Merošine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ЛАЛИНСКЕ ПОЈАТЕ

    09:53 // 27. 9. 2018.

    Не могу да верујем,па они се мањају на четри месеца на положаје ко си труднице што раде на посо.Па они само праве вртешку,сад сам ја сутра ти па опет тако.Па ово нема нигде у Србији ко си у Мерошини.Још Шабана и Сашинку да си вратите па екипа да буде потпуна.Људи борите се за своје грађане а не за фотељу и да си једете пљескавицу код Хогара.Па нисте се бунили кад се вишња откупљивала са 20 динара

  • Niski

    10:28 // 25. 9. 2018.

    Kako su nazadnjaci poceli i u Medijani ce ostanu sami... Onaj iz DSS preso u SNS...

  • Marija

    08:56 // 25. 9. 2018.

    Pa ovo je bruka nad brukama. Kako ih sve nije sramota. Jedni druge smenjivali i opet zajedno. Taj sns je totalno otruleo, isterali su Bojana Nesica iz sns, isterali su Sanju Stajic iz sns, ovo dvoje smenjivalo Sasu, sada ga biraju. Sta su sve spremni za fotelju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: