Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:36, 13. 11. 2015.

| Politika

Novaković majicom poslao "poruku poltronima"

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
majica
Majica sa porukom na Novakovićevoj stolici; foto: JV

Na svoju stolicu u niškoj Skupštini Igor Novaković iz SPS-a, postavio je majicu sa likom Branka Ružića, visokog funkcionera te stranke, i porukom “poltroni mogu i fatalno da završe”. Kaže da se to odnosi na one koji “izdaju drugove zarad funkcija”.

Jučerašnja sednica niškog parlamenta praktično nije ni održana, a Novaković, donedavni šef Odborničke grupe SPS-PUPS-JS, započeo ju je tako što je majicu postavio na svoju stolicu i zapretio svojim kolegama iz stranke da je niko ne dira i ne sklanja.

Na beloj majici nalazi se "print" naslovne strane časopisa “Njuzvik” na kojem je slika Branka Ružića i naslov teksta o poltronima.

Novaković kaže da to nema veze sa trenutnim odnosima na relaciji Ružić - Ivica Dačić - vladajuća koalicija, već da se odnosi na njegove kolege iz partije.

Majica sa Ružićevim likom posvećena je žetonskim medijima i poltronima koji izdaju drugove zarad funkcija na vlasti. Kad jednog izdaju, izdaće i sledećeg, izdaće i koaliciju, izdaće i državu. To je induktivna metoda zaključivanja - kaže Novaković.

novakovic Novaković kaže da z aopoziciju treba imati sluha; foto: FB strana Igor NovakovićPoruku koju je pokušao da pošalje povezuje i sa jučerašnjim događanjima i prekidom sednice, jer nije bilo TV prenosa. Kaže da se nešto slično dogodilo Socijalističkoj partiji Srbije još 1996. godine.

Valjda će se sada naći razumevanja za opoziciju. Tadašnji mediji, koji su radili na SPS žetone, kasnije su prenosili direktnu političku sahranu kompletnog tadašnjeg rukovodstva SPS. Zato sluha za opoziciju treba uvek imati - naglašava Novaković.

Podsetimo, Novaković je nedavno smenjen sa funkcije šefa Odborničke grupe SPS u niškoj Skupštini, jer su i Statutarna komisija stranke i Gradski odbor odlučili da je prekršio Statut svojom online kandidaturom za gradonačelnika.

Ova odluka je juče trebalo da bude usvojena na sednici niške Skupštine koja nije održana.

Opštinski odbor Palilula je tvrdio da Novaković nije čak ni član SPS-a.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Lj

    01:41 // 14. 11. 2015.

    Svaka partija treba da ima svoju unutrasnju "opoziciju" koja ce buditi njene kreativne sange.
    A Novakovic, zsto se nije pitao kako je dosao do mesta direktora EPS-a u Nisu, kao je on BAS izabran? Odakle BAS ON tamo?
    Sve dok ne ogranicimo MANDATE u SPS-u i u drugim partijama i ne ogranicimao akumulaciju funkcija nema napretka u parijama i u drustvu. Ovo je veoma nuzan da bi smo krenuli u napredak.

  • Cvccccvc

    22:13 // 13. 11. 2015.

    E moj Igore,izradiše te ruralci ?!

  • NN-1

    17:20 // 13. 11. 2015.

    Jadno !
    Svi smo se uznemirili !
    Glupost ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: