Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:23, 21. 12. 2015.

| Sport

FSS: Nacionalni stadion ipak u Beogradu

Autor:Aleksandar Stankov, Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
sportski-centar-fss.jpg
FSS: "Bilo predloga da se stadion izgradi u Nišu, ali je najbolje rešenje u Beogradu"; foto: sportskicentarfss.co.rs

Iako je bilo predloga da se nacionalni fudbalski stadion gradi u Nišu, po svemu sudeći, nakon debate i obilaska lokacija, Fudbalski savez Srbije najbliži je rešenju da stadion gradi u Beogradu.

Delegacija FSS obišla je lokacije u glavnom gradu, dok nije poznato da li je videla u Nišu moguća mesta za gradnju stadiona, jer u Savezu nisu hteli da daju detaljnije informacije.

Imali smo debatu i imate izveštaj na sajtu Saveza. Sve što možemo da pričamo o stadionu je tu jer ne radimo sami. Sve što smo mogli da kažemo tada, rekli smo, i do narednog perioda, to je sve. Ništa se u međuvremenu ne može uraditi. Dok se ne približimo nekom novom rešenju, ne pričamo o tome i to je stav organizacije - rekao je Aleksandar Bošković, portparol Fudbalskog saveza Srbije.

Nebojša Ivković, Generalni sekretar FS Srbije Nebojša Ivković, generalni sekretar FS Srbije; foto: fss.rs

Na debati u Beogradu generalni sekretar Fudbalskog saveza Nebojša Ivković rekao je da je Grad Beograd ponudio nekoliko lokacija, a da se kao najbolje rešenje ocenjuje prostor na Novom Beogradu.

Dužnost nam je i potreba da pratimo evropske trendove, ako hoćemo da igramo po standardima UEFA. Prva faza je da pronađemo dobru lokaciju. Bilo je predloga i da stadion bude izgrađen u Nišu, dok je Beograd predočio lokacije u Železniku i Borči, a nama je najinteresantniji Blok 45 na Novom Beogradu. To je na periferiji grada, može da se izgradi i tržni centar i da stadion ima funkciju kada se ne igraju utakmice – rekao je Ivković.

Stadion bi, prema planovima FSS-a, trebalo da bude sa 50.000 mesta i bez atletske staze. Sa takvim stadionom Savez bi mogao da konkuriše i za organizaciju najvećih evropskih takmičenja - finala Lige šampiona, finala Lige Evrope ili UEFA Super kupa.


Zavod za urbanizam: Najbolje rešnje je iza “KP Doma”

direkcija Zavod za urbanizam dao je svoj predlog

Gradski odbor Nove Srbije predložio je Lozni kalem nadomak Niša kao najbolju lokaciju za gradnju Nacionalnog stadiona. Ovakav zaključak usvojili su i odbornici niške Skupštine i on je, kako je rečeno u Novoj Srbiji, poslat Vladi Srbije i FSS-u.

Međutim, u Zavodu za urbanizam kažu da Lozni kalem nije najidealnija lokacija, jer bi trebalo menjati određena planska dokumenta i prilagođavati ih, što bi prolongiralo čitav postupak.

Zato predlažu novu lokaciju nedaleko od Kazneno-popravnog zavoda, popularnog “KP Doma”.

Najbolja lokacija je nedaleko od petlje “Niš-jug”, u blizini naselja “9. maj”, iza niškog Kazneno-popravnog zavoda. 70 hektara zemljišta već namenjenog za sadržaje iz oblasti sporta i rekreacije i tu bi sa radovima moglo da se krene odmah. Blizu je auto-put, a iz grada do ove lokacije vodi saobraćajnica bulevarskog tipa - kaže zamenik direktora Zavoda Nikola Lečić.

On kaže da su o ideji za gradnju Nacionalnog stadiona saznali iz medija i da ih niko zvanično nije kontaktirao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marković

    14:47 // 3. 10. 2021.

    Nek nauče da igraju fudbal, nek postignu stoti deo onog što su postigli vaterpolisti pa nek zidaju, kako ih od njih nije sramota da traže tako nešto, na livadu se najbolje uči fudbal

  • Aleksandra

    00:46 // 22. 12. 2015.

    Protiv sam stadiona, jer na klinikama nema elementarnih sredstava za rad sa pacijentima, a to je važnije od fudbala koji nam i nije jača strana. Eto, to je odgovor za onog čije je "ime" Sredstva nisu iz gradskog budžeta. Inače, mislila sam na republički budžet!

  • shaft

    22:43 // 21. 12. 2015.

    Lakrdija od drzave ,naroda,fudbala,politicara,propalih partija...Deco,bezite iz zone sumraka!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: