Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Košarkaška liga Srbije

  • kosarka ilustracija foto jv vanja keser 2

    Zdravlje poraženo u Valjevu, Student bez šansi protiv Kraljeva

    Košarkaši leskovačkog Zdravlja poraženi su posle neizvesne završnice rezultatom 76:73 (17: 23, 21: 22, 17:11, 21:17) u 11. kolu KLS-a na gostovanju Metalcu u Valjevu. Mnogo ubedljiviji poraz doživele su košarkašice niškog Studenta i to osmi u sezoni. Njih je u hali ”Čair” ubedljivo savladala ekipa Kraljeva sa 79:50 (18:12, 22:7, 25:12, 14:19).

    detaljnije
  • Zdravlje

    Košarkaši Zdravlja u neizvesnoj završnici savladali Zlatibor

    U poslednjem meču 10. kola Košarkaške lige Srbije u Leskovcu viđena je prava drama, u kojoj su košarkaši ”Zdravlja” uspeli da savladaju tim ”Zlatibora” iz Čajetine rezultatom 95:94 (23:21,19:19, 25:19, 28:35). Meč je rešen na 1,6 sekunde do kraja utakmice, kada je centar Leskovčana Đorđević pogodio jedno slobodno bacanje i doneo veliku radost svojim navijačima.

    detaljnije
  • KK Zdravlje

    Poraz Zdravlja na gostovanju od ekipe Dunava

    Nakon pobede nad ekipom "Slobode" iz Užica, košarkaši "Zdravlja" nisu uspeli da nastave pobednički niz, pošto su u 9. kolu KLS-a poraženi od ekipe "Dunava" rezultatom 83:72 (26:22, 21:19, 16:20, 20:11).

    detaljnije
  • KK Zdravlje

    Zdravlje srušilo lidera na tabeli, u Leskovcu pala Sloboda

    Posle još jedne neizvesne završnice i uzbudljivog finiša meča, košarkaši ”Zdravlja” uspeli su da savladaju prvoplasiranu ekipu na tabeli ”Slobodu” iz Užica rezultatom 78:75 (25:16, 19:25, 18:17, 16:17). Ovom pobedom ”Farmaceuti” su stigli do deobe 4. mesta na tabeli sa skorom od po četiri pobede i poraza.

    detaljnije
  • KK Zdravlje

    Poraz Zdravlja na gostovanju u Vršcu

    Leskovački košarkaši nisu uspeli da zabeleže još jedan trijumf na gosotvanjima, pošto su u Vršcu poraženi rezultatom 73:57 (21:21, 17:12, 17:12, 18:12). To je bio četrvrti poraz ” Zdravlja” ove sezone, a uz tri pobede, trenutno se nalaze na deobi 10. mesta.

    detaljnije
  • KK Zdravlje

    Košarkaši Zdravlja savladali Tamiš i upisali prvu pobedu kod kuće

    Nakon dva trijumfa na strani, košarkaši leskovačkog Zdravlja upisali su prvu pobedu pred svojim navijačima. Oni su u 6. kolu KLS-a savladali oslabljenu ekipu Tamiša rezultatom 94:81 (26:26, 17:11, 28:17, 23:27).

    detaljnije
  • KK Zdravlje

    Bledo izdanje Zdravlja na gostovanju Dinamiku

    Treći poraz ove sezone, a prvi na gostovanjima pretrpeli su košarkaši leskovačkog "Zdravlja", koji su u Beogradu poraženi od ekipe "Dinamika" 77:68 (33:16, 25:19, 11:14, 8:19). ”Farmaceute” je poraza koštala loša igra u prvom poluvremenu, u kom su Leskovčani primili čak 55 poena.

    detaljnije
  • KK Zdravlje

    Košarkaši Zdravlja večeras gostuju Dinamiku

    Nakon dve pobede na strani, košarkaši "Zdravlja" večeras od 18 sati gostovaće ekipi "Dinamika" u 4. kolu KLS-a. ”Farmaceuti" su trenutno na skoru od po dve pobede i poraza, dok je ekipa iz Beograda u dosadašnjem delu prvenstva tri puta slavila i pretrpela jedan neuspeh.

    detaljnije
  • KK Zdravlje

    Promašena slobodna bacanja koštala Zdravlje pobede, utakmicu obeležio prekid zbog nestanka struje

    Ni iz drugog pokušaja košarkaši Zdravlja nisu uspeli da upišu pobedu pred svojim navijačima, jer je u 4. kolu KLS-a novosadska Vojvodina u SRC ”Dubočica” slavila rezultatom 60:57 (11:15, 25:18, 14:9, 10:15). Imali su ”Farmaceuti” svoje šanse da dođu do trećeg trijumfa, ali su promašili čak polovinu izvedenih slobodnih bacanja.

    detaljnije
  • KK Zdravlje

    Zdravlje protiv Vojvodine traži prvu pobedu pred svojim navijačima

    Nakon još jedne pobede na gostovanju protiv "OKK Beograda", košarkaši "Zdravlja" u 4. kolu KLS-a u petak od 18 sati dočekuju ekipu "Vojvodine". Oba rivala za sada imaju skor od dve pobede i jednog poraza, pa se u SRC ”Dubočica” očekuje pravi košarkaški spektakl.

    detaljnije
  • KK Zdravlje

    Košarkaši Zdravlja upisali i drugu pobedu na gostovanjima

    Drugu pobedu u KLS-u košarkaši "Zdravlja" upisali su na gostovanju, a ovoga puta savladali su ekipu "OKK Beograda" rezultatom 88:80 (21:25, 28:17, 17:21, 22:17). ”Farmaceuti” su do pobede stigli najviše zahvaljujući dobroj drugoj četvrtini, kada su napravili seriju od 15:1.

    detaljnije
  • košarka ilustracija

    OKK Beograd naredni protivnik Zdravlja u KLS-u

    Košarkaši leskovačkog Zdravlja u nedelju od 18 sati biće gosti OKK Beograda u utakmici 3. kola KLS-a. ”Farmacueti” sada imaju skora od jedne pobede i poraza, baš kao i njihov rival.

    detaljnije
  • KK Zdravlje

    Dumić trojkom doneo pobedu Radničkom u Leskovcu

    Košarkaši ”Zdravlja” nisu uspeli da i u 2. kolu Superlige upišu pobedu, pošto je posle neizvesne završnice ekipa ”Radničkog” iz Kragujevca slavila rezultatom 74:71 (24:15, 15:9, 21:19, 22:20). Meč viner utakmice bio je plejmeker gostiju Dumić koji na 1,5 sekundi do kraja pogodio trojku.

    detaljnije
  • KK Zdravlje

    Zdravlje protiv Radničkog u Leskovcu traži drugu pobedu

    Nakon pobede na povratku u KLS-u protiv Sloge u Kraljevu, košarkaši Zdravlja u subotu od 18 sati dočekaće ekipu kragujevačkog Radničkog. ”Farmaceti” će pokušati da pred svojom publikom zabeleže trijumf i tako pokažu da, iako su povratnici u najjači rang takmičenja, poseduju neophodan kvalitet.

    detaljnije
  • KK Zdravlje

    Zdravlje slavilo u Kraljevu na povratku u KLS

    Dugo se čekao povratak leskovačkog Zdravlja u KLS, a sinoć su ”Farmaceuti” uspeli da savaldaju ekipu Sloge u Kraljevu sa 79:76 (13:22, 26:22, 21:10, 19:22). Leskovčane je do pobede na otvaranju sezone predvodio iskusni centar Stefan Đorđević koji je upisao 19 poena.

    detaljnije
  • Gudžić Konstantin Zdravlje košarka

    Košarkaši Zdravlja protiv kraljevačke Sloge na otvaranju KLS-a

    Posle 13 godina košarkaši leskovačkog Zdravlja vratili su u KLS-a, a na otvaranju sezone večeras od 19:30 gostovaće ekipi Sloge iz Kraljeva. Biće to duel starih rivala, čiji su mečevi početkom ovog milenijuma privlačali veliku pažnju košarkaške javnosti.

    detaljnije
  • kosarka ilustracija foto jv vanja keser 2

    KK Zdravlje domaćin međunarodnog košarkaškog turnira

    Mesec dana pre početka povratničke sezone u Košarkaškoj ligi Srbije košarkaši leskovačkog Zdravlja igraće na turniri čiji su domaćini, a na kojem će ugostiti ekipe Borca iz Čačka, Vršca i MZT -a iz Skoplja. Utakmice polufinala, finala i one za treće mesto igraju se u petak i subotu.

    (1) detaljnije
  • KK Zdravlje

    Košarkašima Zdravlja uručen pehar Druge lige

    Revijalnom utakmicom protiv selekcije Druge lige, košarkaši Zdravlja i zvanično su postali članovi KLS-a. Pojedinačne nagrade za najboljeg igrača i trenera u sezoni dobili su Eldan Bjelak i Lazar Spasić, a prelazni pehar Druge lige Leskovčanima je uručio potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dušan Projević.

    detaljnije
  • kosarka ilustracija foto jv vanja keser 2

    KLS: Napredak i Pirot ispali iz lige

    Iako je pre samo nekoliko nedelja bilo teško izvodljivo da ekipa iz Aleksinca ispadne iz lige, spletom neočekivanih rezultata u poslednjih nekoliko kola iz Košarkaške lige Srbije definitivno ispadaju oba tima sa juga, pošto je već bilo jasno da će i košarkaši Pirota ispasti iz lige. Napredak je sinoć u direktom okršaju za opstanak poražen od ekipe Dunava rezultatom 92:90.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: