Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:32, 25. 12. 2012.

| Sport

Poznati nominovani za najboljeg sportistu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370-490x370-ljubica.jpg
Sa prošlogodišnje proslave

Rukometašica Naise Ana Kačarević, kikbokser Niša Stevan Živković i gimnastičar Niša Miloš Paunović u najužem su izboru za nagradu najboljeg sportiste Niša u izboru Sekcije sportskih novinara.

Ovo troje sportista su u najužem izboru za tradicionalnu nagradu Sekcije sportskih novinara, a ime najboljeg biće poznato na Sportskom balu u sredu, 26. decembra od 20h u restoranu "EI Bolji život".

Pored nagrade za najboljeg sportistu, biće uručene i nagrade za najboljeg mladog sportistu i najbolji sportski kolektiv.

Sekcija sportskih novinara će dodeliti i 4 specijalne nagrade. Kako je odlučeno na sastanku Sekcije, specijalne nagrade će dobiti Slobodan Grga Dimitrijević, tehnički sekretar Naise, rukometni sudija Dušan Stojković, predsednik Džudo kluba Kinezis i dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Milovan Bratić, kao i Vladislav Gatarić, dugogodišnji trenera Atletskog kluba Železničar.

Nagradu za najboljeg sportskog novinara dobiće Dušan Jocić, urednik sportske redakcije Narodnih novina.

Golman Naise Ana Kačarević je član reprezentacije Srbije koja je zauzela 4. mesto na Evropskom prvenstvu u Beogradu, a standardni je član prve postave Naise koja je zauzela 7. mesto u Superligi i plasirala se u polufinale Kupa Srbije.

Kikbokser kluba Niš Stevan Živković je odbranio zvanje vicešampiona Evrope u disciplini “low kick” u Turskoj. Prvak je Balkana u istoj disciplini, a u disciplinama “K1” i “low kick” je prvak Srbije.

Miloš Paunović iz Gimnastičkog kluba Niš je prvak Srbije u višeboju i nekoliko pojedinačnih disciplina.

 

U konkurenciji za nagradu najboljeg mladog sportiste su Marija Petrović iz Rukometnog kluba Naisa, košarkaš Nibaka Vukan Stojanović i Staša Gejo iz PAEK-a.

Rukometašica Naise Marija Petrović je a juniorskom reprezentacijom Srbije osvojila 4. mesto na Svetskom prvenstvu. Marija je standardna prvotimka Naise koja se takmiči u Superligi.

Mladi Vukan Stojanović (16) je član kadetske reprezentacije Srbije koja je osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Litvaniji. Ima i zvanje kadetskog vicešampiona Srbije sa ekipom Košarkaškog kluba Nibak.

Staša Gejo (15) iz PAEK-a ima prvo mesto u generalnom plasmanu evropske i svetske liste mladih penjača za 2012. godinu. Vicešampion Evrope i četvrta na Svetskom prvenstvu. Prvak je Balkana u kategoriji mladih u brzinskom i težinskom penjanju. U kategoriji seniorki osvojila je prvo mesto u svim disciplinama na Prvenstvu Srbije. Prvak države u brzinskom i težinskom penjanju.


Za najbolji sportski kolektiv u najužem izboru su Gimnastički klub Niš, Plivački klub Sveti Nikola i Fudbalski klub Radnički.

Gimnastički klub Niš ima ekipno prvo mesto na Prvenstvu Srbije i drugo mesto na Otvorenom Prvenstvu Srbije, kao i drugo mesto u Kupu Srbije. Pionirska selekcija Gimnastičkog kluba druga u Kupu Srbije. Brojne pojedinačne medalje članova kluba na državnim prvenstvima i u Kupu.

Plivači kluba Sveti Nikola osvojili su 62 medalje na državnim prvenstvima (12 zlatnih, 17 srebrnih i 33 bronzane medalje). Takođe, članovi ovog kluba osvajali su ove godine pregršt medalja na raznim međunarodnim turnirima.

Posle 9 sezona, Fudbalski klub Radnički se plasirao u Superligu Srbije gde na kraju polusezone zauzima 14. mesto. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • neobavesteni

    19:21 // 26. 12. 2012.

    A jel u Nisu nema nijedan Olimpijac pa ovakav uzi izbor sportista da bude glavni za sportistu grada!Sramota da drugi grad u Srbiji nema olimpijce

  • Ljubisa tumbas

    12:55 // 26. 12. 2012.

    sledece godine cu se prijavim za sportistu grada,ima da odem u radnicki da udjem na dva minuta i da dobijem nagradu!!!

  • džordž

    23:07 // 25. 12. 2012.

    E ako je FK Radnički najbolji klub u Nišu, onda nećete dogurati doaleko. Obrazloženje vratio se u prvu ligu - smešno. Najverovatnije će iduće godine biti ponovo nominovan sa komentarom - izborio opstanak u vrlo jakoj prvoligaškoj konkurenciji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: