Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:36, 26. 5. 2017.

| Sport

Radnički ostao bez plasmana u Evropu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Stadion "Čair" Radnički Niš
Stavljena tačka na sagu o timovima koji će se plasirati na kvalifikacije u Evropu; foto: Aleksandar Trajković

Licence Fudbalskog saveza Srbije za nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope naknadno su dobili Vojvodina, Mladost i Radnički. Samim tim što su i treće i četvrtoplasirani tim dobili odobrenje FSS-a, Radnički se, kao petoplasirani, neće takmičiti na kontinentalnom prvenstvu naredne sezone.

Nakon brojnih sednica, u Fudbalskom savezu su odlučili da sva tri kluba koja su konkurisala i dobiju licence. To su klubovi koji su, kako stoji na sajtu vrhovne srpske fudbalske organizacije, u potpunosti ispunili svih 5 kriterijuma u žalbenom postupku.

Razmatrana su dokumenta i dokazi vezani za sve kriterijume: sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne kao i finansijske. Dokumentacija je razmatrana na osnovu izveštaja eksperata za svaki od napred pomenutih kriterijuma - piše na sajtu.

Kako su Južne vesti pisale juče, Vojvodina je juče bila u blokadi, ali nacionalni mediji objavili su danas da su u novosadskom klubu izmirili sva dugovanja koja su imali. Ipak, prema podacima Narodne banke, koji su javno dostupni, račun Novosađana je i dalje u blokadi.

U saopštenju FSS-a o licenciranju piše da su sve odluke jednoglasno donete, ali su se i požalili na to što su se “neki klubovi” obraćali administraciji za licenciranje i javnosti, procenama o tome da li bi drugi klubovi trebalo ili ne da dobiju licencu.

To sa namerom da na kraju takmičarske sezone dovedu u pitanje regularnost takmičenja i ostvarene rezultate na terenu. To svakako može da ugrozi sam postupak licenciranja, jer kao što je poznato, svi podaci koji se nalaze u dosijeima klubova predstavljaju poslovnu tajnu, i o tim podacima je upoznata samo administracija za licenciranje - kažu u FSS-u.

Iako u Savezu nisu naveli na koji klub misle, predsednik Skupštine Radničkog Radan Ilić juče je rekao novinarima Južnih vesti da je niški klub bio taj koji se žalio i to konkretno na licenciranje Mladosti iz Lučana. 

Plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope bio cilj Nišlija za ovu sezonu, oni nisu uspeli da to obezbede na terenu, plasmanom na 4. mesto Superlige. Zato im je jedina preostala nada bila da Vojvodina ili Mladost ne dobiju dozvolu da se takmiče, ali ovim je i ona ugašena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran

    09:25 // 27. 5. 2017.

    Nismo zasluzili kvalifikacije. Osim olako izgubljenih bodova Mladost nas je dobila u direktnom susretu. To su bodovi koji nedostaju. Raspored utakmica se znao, vaditi se na "blizance"zadnja dva kola je iluzija u ovoj "kaubojskoj" ligi. Sada navijati da Mladost suspenduju da bi mi igrali nije lepo ni sportski. Da mi počistimo naše dvorište, da spremimo jaci tim i da osvojimo mesto u kvalifikacijama

    • Nikola

      10:24 // 27. 5. 2017.

      Mladost nas je dobila dva puta, molim lepo, tabela ne laze, sve ostalo je mazanje očiju!

    • Ivan Milovanovic

      12:48 // 27. 5. 2017.

      I Javor na Cairu u poslednjem koku regularnog dela.

  • Aca

    09:09 // 27. 5. 2017.

    Ne zasluzujemo 4 mesto tacka.

  • Peca

    09:01 // 27. 5. 2017.

    Jel imao neko da se nadao ???!!!
    Naravno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: