Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:16, 13. 8. 2014.

| Sport

Zapadna tribina Čaira čeka Ministarstvo

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370-stadion-cair-zapadna-tribina-nis.jpg

Projekat rekonstrukcije zapadne tribine stadiona Čair nalazi se u Ministarstvu građevine i čeka odobrenje kako bi čelnici Grada Niša tražili građevinsku dozvolu. Za izgradnju hotela ili restorana Grad najavljuje licitaciju.

Prema Zakonu o planiranju i izgradnji svi stadioni koji imaju više od 10.000 mesta su u nadležnosti Ministarstva građevine.

- U ovom trenutku projekat je u Ministarstvu građevine i oni treba da urade reviziju i daju smernice kako dalje treba da se uradi - rekao je Zoran Perišić, gradonačelnik Niša.

Kako kaže gradski većnik zadužen za kapitalne investicije Nenad Gašević, čeka se odgovor iz Ministarstva da bi krenulo dalje sa radom.

- Studija opravdanosti i idejni projekat su kod revizora. Dobili smo usmeni odgovor od arhitekata koji su u komisiji da je sve u redu, čekamo to pismeno. Nakon toga smo spremni da podnesemo zahtev za građevinsku dozvolu - kaže Gašević.

On dodaje da Grad ima lokacijsku dozvolu za zapadnu tribinu.

- Dozvola za rušenje zapadne tribine i kompletan projekat su završeni, pitanje je dana kada ćemo dobiti odgovore - dodao je Gašević.

Iako je januara bilo najavljeno da će rekonstrukcija zapadne tribine početi nakon završetka prethodne sezone, to se nije dogodilo. Nova sezona u fudbalskoj Superligi počela je prošlog vikenda, a Radnički u subotu, 16. avgusta dočekuje Partizan na stadionu Čair.

Januara ove godine Gradsko veće je odlučilo da zatraži kredit od 450 miliona dinara za rušenje i izgradnju zapadnog dela stadiona.

- Nismo dobili kredit, nismo ni raspisali javnu nabavku za kredit, niti možemo dok se ne završi glavni projekat. Sa njim možemo da pokrenemo javnu nabavku koja jeste u budžetu, ali je iluzorno da ćemo raditi u ovom trenutku - kazao je Perišić.

Stadion ima ukupno 18.157 mesta sa sadašnjom zapadnom tribinom, a posle rekonstrukcije stadion bi trebalo da ima nešto manje od 24.000 stolica.

Rekonstrukcija stadiona Čair počela je 30. marta 2011. godine rušenjem istočne, severne i južne tribine.

Hotel i restoran za zainteresovane ponuđače

I ranije je bilo najavljeno da bi stadion Čair na zapadnoj tribini trebalo da ima i drugog sadržaja.

- Ako je neko zainteresovan da gradi hotel, daćemo licitaciju i ko ponudi najbolje uslove, taj će se javiti. Ako želite restoran, izvolite, ponudite - istakao je gradonačelnik Perišić.

On ističe da Grad neće sam graditi hotel ili restoran.

- To su velika sredstva. Onda se dovodi pitanje upravljenje tim hotelom sa 82 ležaja ili restorana sa 400 mesta. Morate da napravite neko javno preduzeće ili da ga pripojite Pčelicii ili Studentskom centru, da zaposlite kuvare, ugostiteljske radnike, opremite i to je trošak za Grad. Neprimereno je da Grad zarađuje prodajući pljeskavice i izdajući salu - kaže Perišić.

On je istakao da čelnike Grada Niša interesuje “deo tribina za sedenje, da stadion bude lepo zatvoren, bezbedan, da prođe protivpožarnu zaštitu i upotrebnu dozvolu”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • meraklija partibrejker

    15:04 // 15. 8. 2014.

    Znači da će Radnički i ove sezone da bude u sredini tabele jer na Čairu neće moći da igra evropske utakmice.Opet će da poklone po neki bod Donjem Sremu,Čukaričkom il Napredku.Teška liga za pogađanje..

  • b.i.

    20:35 // 13. 8. 2014.

    Vladimir je apsolutno u pravu, ovo neće u skorijoj budućnosti. Projekat rekonstrukcije se radi za ceo stadion a ne parcijalno za svaku tribinu posebno, ovo su gluposti za lakoverne, a takvih je malo !

  • Zoran Jovanovic

    17:57 // 13. 8. 2014.

    Mozete samo da pljujete i zavidite Perisicu jer je pametniji od vas promaseni zivoti.

    • Meraklija iz centar

      20:45 // 13. 8. 2014.

      pre bih reko da si ti promasen zivot,jer kolko vidim nemas nista drugo u zivotu da radis,sem da kujes gradonacelnika,i ljude iz vrha sns u zvezde!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: