Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

košarkaška reprezentacija Srbije

  • Mina Đorđević EP

    Srpkinje na "krilima" Aleksinčanke stigle do četvrtfinala EP

    Najkorisnija i jedina sa dabl-dabl učinkom u srpskom timu u osmini finala Evropskog prvenstva bila je Aleksinčanka Mina Đorđević. Ona je predvodila Srpkinje do pobede nad Litvanijom i plasmana u četvrtfinale kontinentalnog šampionata za košarkašice do 20 godina.

    detaljnije
  • Mina Đorđević

    Aleksinačka košarkašica predvodila Srbiju do osmine finala EP

    Sa učinkom od dve pobede i jednim porazom, reprezentacija Srbije do 20 godina plasirala se u osminu finala Evropskog prvenstva za košarkašice, a za prolaz dalje boriće se protiv Litvanije. Jedna od najzapaženijih košarkašica u domaćem nacionalnom timu je Aleksinčanka Mina Đorđević.

    detaljnije
  • vladan čubrić

    Čubrić: Nestalo je entuzijasta koji bi pokrenuli mlade košarkaše

    Nedostatak valjanih profesora fizičkog vaspitanja, ali i trenera koji će na pravi način motivisati decu, razlozi su zbog kojih “nema košarke” na jugu, ali i u čitavoj Srbiji, smatra Vlasotinčanin Vladan Čubrić, pomoćnik selektora ženske reprezentacije Rusije. Duel Srbije i Rusije na Evropskom prvenstvu za košarkašice dočekuje “hladne glave”, kaže ovaj stručnjak koji je u svojoj karijeri radio i sa reprezentativcima Milošem Teodosićem, Miroslavom Raduljicom i Stefanom Markovićem.

    (2) detaljnije
  • Božidar Maljković

    Boža Maljković: I Slobodan Milošević me pitao kako da “progleda” niška košarka

    Osvojivši titulu prvaka Evrope sa tri različita kluba Božidar Maljković svrstao se u sam krem košarkaških trenera na tlu starog kontinenta, a sada je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. Tokom nedavne posete Nišu nije ga zaobišlo pitanje o konačnom “progledavanju” niške košarke na šta je odgovorio da se za ovu tematiku zanimao i nekadašnji predsednik Jugoslavije Slobodan Milošević, a rešnje niškog problema je u treneru.

    (11) detaljnije
  • Reprezentacija Srbije u hali Čair

    Mađarska, Turska, Italija i Slovenija na košarkaškom EP u Nišu

    U C grupi Evropskog prvenstva za košarkašice, čiji će mečevi biti igrani u Nišu, nalaze se reprezentacije Mađarske, Turske, Italije i Slovenije, odlučeno je na žrebu u Beogradu. Šampionat Evrope je od 27. juna do 7. jula naredne godine u Srbiji i Letoniji, a pored Niša, domaćini su i Zrenjanin, Beograd i Riga.

    (2) detaljnije
  • stefan jovic

    Stefan Jović: Želim da budem deo reprezentacije

    Prvi Nišlija koji je postao seniorski košarkaški reprezentativac naše zemlje i aktuelni vicešampion Olimpijskih igara, sveta i Evrope - Stefan Jović istakao je, gostujući u emisiji “15 minuta”, da će biti na raspolaganju selektoru Saši Đorđeviću u nastavku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Jović je u Nišu otvorio teren koji će nositi njegovo ime i na kom će mladi talenti imati priliku da vežbaju prve košarkaške korake.

    detaljnije
  • paunovic, foto FIBA

    I košarkaš iz Niša na krovu Evrope

    Među 12 mladih košarkaša Srbije koji su osvojili Prvenstvo Evrope za igrače do 18 godina nalazi se i rođeni Nišlija Zoran Paunović, trenutno član beogradske Crvene zvezde.

    (2) detaljnije
  • sasa grujic

    Grujić: Jug se kao centar košarke izgubio

    Iako je Leskovac sa košarkaškim klubom Zdravlje ranije imao jaku košarku, a Niš sve preduslove da jača ovaj sport, Vlasotinčanin Aleksandar Grujić, pomoćnik selektora košarkaške reprezentacije Rusije, smatra da se jug Srbije izgubio sa košarkaške mape.

    detaljnije
  • Reprezentacija košarkaška

    Košarkašice iz Niša i Leskovca vicešampionke Evrope

    Ženska košarkaška reprezentacija Srbije do 20 godina izgubila je od Španije u finalu Evropskog prvenstva i završila takmičenje na drugom mestu, a u timu su bile i južnjakinje – Nišlijka Vladana Vujisić i Leskovčanka Marija Stojanović.

    (1) detaljnije
  • Reprezentacija košarkaška

    Košarkašice Studenta sa reprezentacijom u polufinalu EP

    Mlada košarkaška reprezentacija Srbije do 20 godina odličnom igrom u drugom poluvremenu savladala je domaćina Mađarsku u četvrtfinalu Evropskog prvenstva i plasirala se u polufinale. Doprinos ovom uspehu dale su i dve igračice niškog Studenta - Vladana Vujisić i Marija Stojanović.

    (1) detaljnije
  • foto zkk student

    Niška košarkašica dobila, pa odbila poziv u reprezentaciju

    Košarkašica niškog Studenta Nataša Mijatović dobila je poziv selektorke seniorske košarkaške reprezentacije Marine Maljković da prisustvuje mini-pripremama u Beogradu, ali je zbog privatnih obaveza morala da odbije priliku da debituje u dresu Srbije i tako postane prva Nišlijka posle mnogo godina, kojoj je to pošlo za rukom.

    detaljnije
  • kari pesic

    Svetislav Pešić u Nišu priča o svetskoj košarci

    Proslavljeni košarkaški trener i trofejni selektor Jugoslavije Svetislav Pešić održaće predavanje na temu "Aktuelni momenat u svetskoj košarci" u četvrtak 11. januara na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.

    (1) detaljnije
  • Kadeti i kadetkinje KSS

    I Nišlije među novim balkanskim košarkaškim zvezdama

    Turnir za kadete i kadetkinje “Kup budućih zvezda Balkana” održan je u Bukureštu, a Srbija je bila superiorna, osvojivši zlato u obe kategorije. Među reprezentativcima se našlo i dvoje 15-godišnjih Nišlija - Mina Đorđević i Matija Svetozarević, a oboje su imali zapažene uloge u trijumfima.

    detaljnije
  • Andrija Marjanović juniorska reprezentacija Srbije protiv Litvanije polufinale Evropskog prvenstva

    Niški "zlatni orlić" potpisao za Megu i sanja NBA

    Prvi Nišlija, koji je osvojio evropsko zlato u košarci na nekom FIBA takmičenju, nedavno je postao Andrija Marjanović. On za Južne vesti kaže da tek sada postaje svestan uspeha, ali već nastavlja dalje, a sledeća destinacija su pripreme sa ekipom Mege. Nada se i da će u roze-žutom dresu imati priliku da nastupa na Kupu Radivoja Koraća pred svojim sugrađanima, što mu je davnašnja želja.

    (2) detaljnije
  • VK Nais bazen "Čair"

    Mlade Nišlije u reprezentacijama Srbije

    Iako se ne može poreći da su, što se tiče kolektivnih sportova, najpopularnija niška imena u dresovima reprezentacije Stefan Jović i Sava Ranđelović, jug Srbija ima još njih kojima može da se ponosi. Tako će vaterpolista i košarkašica iz Niša nastupiti za mlađe reprezentativne selekcije.

    (1) detaljnije
  • Reprezentacija Srbije u hali Čair

    Evropsko prvenstvo za košarkašice 2019. igra se i u Nišu

    Neke od najboljih ženskih košarkaških reprezentacija Starog kontinenta igraće u hali “Čair” 2019. godine. Jedna od četiri grupe na Evropskom prvenstvu takmičiće se u Nišu, a najbolje će se za titulu boriti na završnom turniru, koji će se igrati u Beogradu.

    detaljnije
  • Srbija-Ukrajina---Vanja-Keser

    Košarkašice Srbije poražene od Ukrajine u Čairu

    Umesto da u potpunosti preokrenu rezultat, Srpkinje su ponovo dozvolile Ukrajinkama da se odlepe na dvocifrenu prednost na 5 minuta do kraja meča - 83:71.  

    detaljnije
  • Košarkašice Srbije: Nišlije, podržite nas

    Ženska košarkaška reprezentacija Srbije danas u 18 sati u hali "Čair" igra protiv Ukrajine odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. u Češkoj, a selektorka i košarkašice naglasile su da će im podrška sa tribina niške dvorane biti jako potrebna da dođu do pobede.

    (2) detaljnije
  • Kosarkasice Srbije - kss.rs

    Košarkašice Srbije u Čairu overavaju plasman na Evropsko prvenstvo

    Da bi se na smotru najboljih evropskih reprezentacija plasirale sa prvog mesta u grupi, košarkašice Srbije moraće u poslednjem kolu da pobede Ukrajinu sa četiri ili više poena razlike, a taj meč biće odigran u sredu 23. novembra u Čairu od 18 sati. Besplatne ulaznice na biletarnici hale od ponedeljka.

    (2) detaljnije
  • Stefan-Jovic---JV-arhiva.jpg

    Jović odličan u pobedi nad Hrvatskom

    Niški košarkaš Stefan Jović imao je veliki udeo u pobedi reprezentacije Srbije nad Hrvatskom u četvrtfinalnom meču Olimpijskih igara u Brazilu. On je ubacio 9 poena, uz 4 skoka i jednu asistenciju.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: