Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Srpska radikalna stranka

  • Skupstina opstine Presevo zgrada foto i.m.

    Preševljani u nedelju biraju lokalnu vlast

    Za mandate u lokalnoj Skupštini na vanrednim lokalnim izborima u Preševu u nedelju 24. decembra, boriće se sedam albanskih i jedna srpska lista na kojoj će zajedno biti kandidati SNS, SPS, SRS, PUPS, JS i PS, dok izbore bojkotuju Demokratska stranka i Nova Srbija. Biračka mesta za oko 38.000 građana sa pravom glasa otvaraju se u 7, a zatvaraju u 20 sati.

    detaljnije
  • Preševo zgrada Opstine foto i.m.

    Srpske stranke na jednoj listi za izbore u Preševu

    Čak 7 srpskih političkih stranaka ujedinilo se u Preševu za predstojeće lokalne izbore 24. decembra kako bi posle dužeg vremena Srbi iz ove opštine dobili predstavnike u lokalnom parlamentu. Opštinksa izborna komisija do sada potvrdila dve liste, Alternative za promene Šćiprima Arifija i Demokratske partije Albanaca Ragmija Mustafe.

    detaljnije
  • srs

    Formiran novi Opštinski odbor SRS u Prokuplju

    Nakon što je sredinom aprila ove godine deo članstva Srpske radikalne stranke na čelu sa tadašnjim predsednikom Opštinskog odbora prešao u SNS, prokupački radikali su izabrali novo lokalno rukovodstvo na čijem čelu je Slobodan Milojković dok će njegovi potpresednici biti Života Vuksanović i Srđan Jordačijević.

    detaljnije
  • srpska radikalna stranka zastava foto ALEKSANDAR KOSTIC Juzne vesti

    Prokupački radikali do kraja godine biraju predsednika stranke

    Nakon što je krajem aprila nekoliko funkcionera i članova prokupačkih radikala na čelu sa tadašnjim predsednikom Vladirom Đorđevićem prešlo u SNS, radikali su na godišnjoj Skupštini odbora ovog vikenda usvojili finansijski i izveštaj o radu i plan za 2018. godinu i dogovorili da novi predsednik bude izabran do kraja godine.

    (3) detaljnije
  • srpska radikalna stranka foto aleksandar kostic

    Radikali izbačeni iz svojih prostorija u Blacu

    Dok radikali tvrde da su bez ikakve odluke, dokumenta i znanja čelnika te stranke njihove prostorije, koje koriste od 1998. godine, nasilno preuzete i date SUBNOR-u, iz te organizacije kažu da su 16 kvadrata opštinskih prostorija dobili odlukom Veća. Radikali sami vratili prostorije, izbacili stvari i zamenili bravu.

    detaljnije
  • Tihomir Perić

    Agencija za borbu protiv korupcije traži smenu opštinskog većnika u Panteleju

    Zato što Tihomir Perić, lider SRS u Nišu, nije na vreme od Agencije za borbu protiv korupcije tražio saglasnost da pored funkcije odbornika u Skupštini grada Niša bude i većnik u Opštini Pantelej, Agencija je zaključila da mu "po sili zakona" prestaje funkcija u Panteleju. Perić uložio žalbu.

    (6) detaljnije
  • radikali

    Ko su novi-stari funkcioneri radikala u Nišu?

    Kako su Južne vesti već pisale, niški radikali promenili su sastav Gradskog odbora i izabrali novog predsednika. Tihomir Perić preuzeo je kormilo niških radikala, a među novim članovima gradskog rukovodstva, pored već poznatih imena, nalaze se i 3 mlada lekara, diplomirani inženjeri i diplomirani pravnici, navode u Srpskoj radikalnoj stranci. Reorganizovani su i svi opštinski odbori.

    (6) detaljnije
  • radikali

    Niški radikali “hvataju zalet za nove izbore” i preispituju koaliciju sa SNS

    Iako je bilo informacija da je Gradski odbor Srpske radikalne stranke raspušten, predsednik Okružnog odbora Nikola Savić, kaže da niški radikali nisu raspušteni već da su izabrali novo rukovodstvo kako bi što spremniji ušli u političku trku. Prema njegovim rečima, naprednjaci su u padu, pa se radikali spremaju za naredne izbore. Preispitaće se i koalicija sa SNS.

    (6) detaljnije
  • sladjan mladenovic sns bivsi predsednik Zitoradje foto lj.m.

    Smenjen predsednik Opštine Žitorađa

    Nakon inicijative 11 odbornika SNS-a, vladajuća većina u Žitorađi smenila je na poslednjoj sednici predsednika Opštine Slađana Mladenovića (SNS), a za novog predsednika je izabran Ivan Stanojević koji je pre 2 meseca iz SRS-a prešao u SNS.

    (1) detaljnije
  • Živan Vladimirović ponovo sa radikalima

    Prokupački radikali: Milenkovićev odlazak će nam vratiti članove

    Srpska radikalna stranka u Prokuplju je, kako kažu iz ove partije, poslednjih dana primila na desetine pristupnica ljudi koji žele da se učlane u SRS, a deo njih, tvrde, dolazi i iz redova SNS jer su razočarani u politiku koja ta stranka vodi, pre svega na lokalu.

    (5) detaljnije
  • zitoradja

    Odbornici Nove Srbije u Žitorađi prešli u Ujedinjenu seljačku stranku

    Dva sada već bivša odbornika Nove Srbije u lokalnom parlamentu Opštine Žitorađa, pristupili su Ujedinjenoj seljačkoj stranci čiji je predsednik Milija Miletić.

    (2) detaljnije
  • radikali presli u sns PK foto lj.m. 1

    Prokupački radikali izbegli smene prelaskom u SNS

    Predsednik Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke u Prokuplju Vladimir Đorđević sa još, kako kaže, 3 potpredsednika, 3 predsednika mesnih odbora i nekolicinom članova, potpisali su danas u prostorijama SNS-a pristupnice ovoj stranci. Iz centrale SRS-a kažu da bi oni svakako danas bili smenjeni.

    (3) detaljnije
  • opstina Žitorađa

    Radikali u Žitorađi radili kampanju za Vučića, pa Šešelj sakupio jedva 240 glasova?

    Predsednik Okružnog odbora Srpske radikalne stranke u Žitorađi Marko Milenković, suspedovan je do završetka konačne analize izbora, a iako zasada nema zvanične potvrde, pretpostavlja se da je glavni razlog to što su radikali u Žitorađi kampanju za predsedničke izbore umesto za svog, radili u interesu kandidata SNS Aleksandra Vučića.

    (3) detaljnije
  • Izbori glasanje foto Aleksandar Kostic

    Naprednjaci traže javno glasanje na izborima u Surdulici?

    Surdulički odbori Dveri, SRS-a, DS-a i Pokreta Dosta je bilo u zajedničkom saopštenju tvrde da su članovi i simpatizeri SNS-a iz tog grada zabrinuti jer se od njih navodno traži da na predsedničkim izborima glasaju javno pred komisijom zbog "sigurnih glasova" i "obećane kvote". Iz SNS-a demantuju navode.

    (4) detaljnije
  • Vojislav Šešelj

    Šešelj u Nišu: Vlast bez kontrole postaje samovlašće

    Na mitingu u centru Niša, predsednički kandidat Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je okupljenim pristalicama poručio je da predsednik države nema druga značajna ovlašćenja do kontrole vlasti, te da bi zbog toga bilo loše da Aleksandar Vučić pobedi na predstojećim izborima.

    (6) detaljnije
  • Vojislav Šešelj

    Šešelj okuplja radikale u centru Niša

    Predsednički kandidat i lider radikala Vojislav Šešelj će se, kako je najavljeno iz niškog SRS-a, obratiti građanima u 17 sati na Trgu kralja Milana.

    (15) detaljnije
  • Vojislav Šešelj u Nišu

    Šešelj: Opozicija mnogo veći neprijatelj od Vučića

    Predsednik radikala i kandidat za predsednika Srbije Vojislav Šešelj, smatra da je jedini sposoban da pobedi Vučića na izborima, ali dodaje da je SRS "opozicija i prozapadnim partijama”. On je u obraćanju Nišlijama kazao i da će, ukoliko postane predsednik Srbije, sve grane vlasti imati “politički superiornog kontrolora”.

    (12) detaljnije
  • seselj

    Šešelj obilazi Nišavski okrug

    Predsednički kandidat i lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj danas će, u sklopu predizborne kampanje obići Nišavski okrug. Veliki mitinzi radikala na koje su simpatizeri navikli, ovog puta će izostati, a on će se okupljenim građanima i novinarima obratiti u popodnevnim satima, ispred Tržnog centra “Kalča”.

    (7) detaljnije
  • ilic-srs

    Radikali u Panteleju dobili novog-starog predsednika

    Dosadašnji vršilac dužnosti predsednika Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke u niškoj Opštini Pantelej Stefan Ilić, većinom glasova članstav izabran za predsednika pantelejskih radikala.

    (2) detaljnije
  • Leskovac oblepljen plakatima "Miloševiću, mi tebe ne volimo"

    Nakon najave u lokalnoj Skupštini da će radikali pokrenuti inicijativu da se Slobodanu Miloševiću vrati titula počasnog građanina Leskovca, centar grada osvanuo je oblepljen plakatima na kojima piše “Milošević: Volim i ja vas! Leskovac: Mi tebe ne volimo!”.

    (11) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: