Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ujedinjena seljačka stranka

  • J Trifunovic Svrljig foto A Kostić

    Bivša predsednica Opštine Svrljig u kabinetu ministra Tončeva

    Nekada predsednica Opštine Svrljig Jelena Trifunović od nedavno je u kabinetu ministra bez portfelja Novice Tončeva. Na kojoj poziciji i šta će tačno raditi, ne želi da kaže već upućuje na PR službu Ministarstva u kojoj na pitanja novinara nisu odgovorili. U svoj radni dnevnik već je ubeležila jednu posetu - kao predstavnica Ministarstva obišla je Medveđu.

    (19) detaljnije
  • Milija Miletić Miljan Milojić

    Jedini odbornik postao poverenik niškog odbora Ujedinjene seljačke stranke

    Zato što je jedini njihov odbornik u Nišu, kako kaže predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić, za poverenika Gradskog odbora ove partije imenovan je Miljan Milojić. On je na toj funkciji zamenio Zorana Petrovića.

    (11) detaljnije
  • Milija Miletić

    Jug dobio više poslanika u Narodnoj skupštini, ali Niš manje - male šanse da južnjaci dobiju ministarsku fotelju

    Poslanici su položili zakletvu i time je konstituisana nova-stara Narodna skupština, ponovo sa Srpskom naprednom strankom u glavnoj ulozi. Dobra vest za građane juga Srbije je što će imati više poslanika nego ranije, njih 27 u novom sazivu, kaže Milan Babić iz Proaktiva i platforme Moj poslanik, ali će Niš imati manje i to samo 7 predstavnika. Biće i novih lica u skupštinskim klupama, ali pod istom naprednjačkom zastavom. Iako bi poslanici sa juga voleli ministarsku fotelju, Babić kaže da su za to šanse veoma male.

    (39) detaljnije
  • izbori KOSTA

    Na lokalnim izborima u Svrljigu 7 lista

    Na lokalnim izborima u Svrljigu odbornički kandidati sa 7 lista boriće se za ukupno 27 mesta u lokalnoj Skupštini. Od naprednjaka, kod kojih se "utopila" i Ujedinjena seljačka stranka, preko Metle, JS, SPS, SRS, lokalnog Pokreta za spas Svrljiga do Srpske desnice, skoro 11.000 Svrljižana će moći da bira ko će predstavljati njihove interese u naredne 4 godine.

    (4) detaljnije
  • USS foto FB strana

    Ujedinjena seljačka stranka: Iz budžeta Niša minimum 5% za poljoprivredu

    Trenutno se iz ukupnog budžeta Grada Niša za poljoprivredu, kako kaže prvi na listi Ujedinjene seljačke stranke Zoran Petrović, izdvaja 1,1%, ali do poljoprivrednika dođe svega 0,3%. Njihova ideja je da se u budućnosti za ovaj sektor odvoji minimum 5%, a zalažu se i za obnavljanje mesnih kancelarija i zajednica, subvencionisanje građevinskih dozvola na selu i za to da Niš ima makar jednog ministra u Vladi.

    (6) detaljnije
  • sns bojnik

    Naprednjaci u Bojniku prvi predali listu za lokalne izbore

    Listu za lokalne izbore, koji će održati 26. aprila, u Bojniku su prvi predali članovi Srpske napredne stranke. Oni će na izbore izaći u koaliciji sa Ujedinjenom seljačkom strankom, a zajednička lista nosiće Vučićevo ime. Prvi na listi "Aleksandar Vučić - Za našu decu" je aktuelni predsednik Opštine Nebojša Nenadović.

    (2) detaljnije
  • uss sns zastave foto aleksandar kostic

    Predata lista koalicije SNS-USS-PUPS u Svrljigu, Miletić nosilac, Davidović ni na listi

    Prvi na odborničkoj listi "Aleksandar Vučić - Za našu decu" je lider Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić, a odmah iza njega je kandidat te stranke za predsednika Opštine Miroslav Marković. Na odborničkoj listi nema predsednika SNS-a u ostavci Gorana Jeremijića, ali ni sekretara naprednjaka i bivšeg člana USS-a Igora Davidovića.

    (2) detaljnije
  • Davidovic i Miletic foto m.m. (2)

    Miletić iz Seljačke stranke na izborima u Svrljigu pod Vučićevim imenom na listi

    Međusobna neslaganja na lokalu između Igora Davidovića koji, nakon napuštanja Ujedinjene seljačke stranke, sada predvodi naprednjake u Svrljigu i lidera USS Milije Miletića rešena su kompromisom. Miletić je, saznajemo, zaobišao lokal i razgovarao sa vrhom Srpske napredne stranke gde je dogovorio da on bude prvi na listi za lokalne izbore koja neće imati u svom nazivu ime njegove stranke, već ime predsednika Srbije.

    (5) detaljnije
  • USS 1 foto M. M.

    Seljačka stranka u izbornoj trci na svim nivoima, nastavljaju podršku SNS-u

    Da se čuje glas seljaka iz bilo kog dela Srbije, ali i da se njegovi problemi rešavaju, kako je rečeno na konvenciji, zalagaće se i u budućnosti Ujedinjena seljačka stranka. Predsednik Milija Miletić kaže da se razgovara sa koalicionim partnerima iz SNS i najavljuje izlazak na parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore.

    (9) detaljnije
  • 2 Milija Miletic foto ALEKSANDAR KOSTIC.jpg 2

    Miletić se ne plaši ni cenzusa od 5 odsto i tvrdi: Dosta sam prepoznatljiv

    U niškim opštinama Medijana, Pantelej i Niška Banja članovi Ujedinjene seljačke stranke, koju vodi narodni poslanik iz Svrljiga Milija Miletić, izabrali su predsednike odbora. Pripremaju se za izbore i veruju da je izborni prag od 3% za njih dostižan, pa će se, kada osvoje mandate, zalagati za veće subvencije poljoprivrednicima i stimulaciju rađanja.

    (11) detaljnije
  • Davidovic i Djordjevic foto aleksandar kostic

    Davidović smenjen, Đorđević ponovo na čelu svrljiškog Komunalca

    Odbornici lokalne Skupštine smenili su danas Igora Davidovića sa mesta direktora JKSP Svrljig na kome je proveo svega 4 meseca i na njegovo mesto ponovo postavili Jovana Đorđevića. Smena Davidovića usledila je nakon njegovog napuštanja Ujedinjene seljačke stranke i prelaska u SNS, iako su te dve partije u koaliciji i na lokalu.

    (1) detaljnije
  • Igor Davidovic USS SNS foto aleksandar kostic

    Igor Davidović napustio Ujedinjenu seljačku stranku

    Nekadašnji predsednik Opštinskog odbora USS-a, ali i bivši pomoćnik predsednice Opštine i predsednik Skupštine, kao i trenutni v. d. direktora svrljiškog "Komunalca" podneo je ostavku na sve stranačke funkcije i napustio USS, a svoje direktorsko mesto, kako kaže, stavio je na raspolaganje vladajućoj koaliciji USS i SNS. Razlog su, kaže, nesuglasice sa predsednicom Opštine, što potvrđuje i Milija Miletić, predsednik ove stranke.

    (7) detaljnije
  • peticija uss

    Peticijom protiv naplatne rampe na Malčanskoj petlji

    Planirana naplatna rampa na Malčanskoj petlji, na novom auto-putu ka Pirotu, na Koridoru 10, treba da bude izmeštena ka Sićevu, zahteva narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić iz Svrljiga, koji je pokrenuo i peticiju. Rekonstrukcija puta od Knjaževačke ulice do Malčanske petlje i pruge Niš - Zaječar, druga su 2 zahteva Miletića i onih koji potpisuju peticiju.

    (19) detaljnije
  • milijamiletic-foto-jv

    Ujedinjena seljačka stranka u niškom Pozorištu: Salonski političari ne znaju naše probleme

    Na rođendanskoj konvenciji Ujedinjene seljačke stranke u niškom Narodnom pozorištu, predsednik ove partije Milija Miletić nazvao je sramotnim niška izdvajanja za poljoprivredu, zatražio je veća ulaganja za decu na selu i poručio da salonski političari ne razumeju probleme ljudi na selu i u manjim sredinama.

    (7) detaljnije
  • docek putin

    I sa juga krenuli autobusi put Beograda na Putinov doček

    Autobusima oblepljenim slikama predsednika Rusije Vladimira Putina put Beograda na doček su krenuli Vranjanci, građani Jablaničkog i Pirotskog okruga i Svrljižani. Prema nezvaničnim informacijama iz ovih gradova sa juga krenulo je više od 5.000 ljudi.

    (11) detaljnije
  • Igor Davidović foto Aleksandar Kostić

    Igor Davidović ponovo na čelu svrljiškog "Komunalca"

    Dugogodišnji direktor JKSP "Svrljig" koji je, nakon ostavke zbog izbora za odbornika, kasnije najpre imenovan za pomoćnika predsednice Opštine, a potom i za predsednika Skupštine, gde je takođe podneo ostavku zbog neslaganja sa predsednicom Opštine, ponovo je na čelu "Komunalca". U fotelju "matičnog preduzeća" vraća se nakon ostavke Jovana Đorđevića.

    (1) detaljnije
  • Tatjana Lazarevic predsednik Skuptine Svrljig foto aleksandar kostic

    Promene na čelu svrljiške Skupštine

    Nakon petomesečnog predsedavanja lokalnim parlamentom, Igor Davidović podneo je ostavku zbog, kako je naveo, "koncepcijskog neslaganja" sa predsednicom Opštine. Za novog predsednika Skupštine izabrana je Tatjana Lazarević, takođe iz redova vladajuće Ujedinjene seljačke stranke.

    (3) detaljnije
  • davidovic

    Svrljiški parlament dobio novog predsednika

    Nakon ostavke dosadašnjeg predsednika Skupštine Nebojše Antonijevića koju je, kako je rekao, podneo iz ličnih razoga, skupštinska većina je za novog predsednika izabrala Igora Davidovića, predsednika Opštinskog odbora Ujedinjene seljačke stranke.

    detaljnije
  • Igor Davidović USS Svrljig foto Aleksandar Kostić

    Davidović podneo ostavku na mesto pomoćnika prve žene Svrljiga

    Iako je na funkciji pomoćnika predsednice Opštine Jelene Trifunović proveo svega 4 meseca, predsednik Opštinskog odbora Ujedinjene seljačke stranke u Svrljigu Igor Davidović, podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju.

    detaljnije
KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: