Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Medoševac

  • Bez vode brojne ulice u Nišu i okolini

    Zbog kvarova na mreži, kažu u niškom Javnom komunalnom preduzeću "Naissus", moguće je da će domaćinstva u nekim ulicama na Bubnju, u Knez Selu, naselju Branko Bjegović, Medoševcu i u centru Niša ostati bez vode do 15 sati.

    detaljnije
  • policija

    Trojica mladića kolima sletela u Nišavu sa Medoševačkog mosta

    Automobil u kome su su se nalazila tri mladića, sinoć oko 1 sat posle ponoći probio je ogradu mosta kod Medoševca i upao u reku. Sva trojica, 20-godišnjak, 18-godišnjak i 17-godišnjak, lakše su povređeni.

    (5) detaljnije
  • kej-medosevac-foto-sj

    Kej do Medoševca skoro završen, kraj radova “stopira” jedna parcela

    Iako je kao rok za završetak uređenja keja od Železničkog do mosta u Medoševcu bio najavljen za novembar 2017. godine, radovi još nisu kompletirani. Kako kažu u Vodoprivrednom centru “Morava”, rok je “probijen” zbog zaostalih bombi, izmene projekta i zaštite Medoševačkog mosta, a radovi sada “stoje” zbog sporne parcele.

    (4) detaljnije
  • vodovod radovi

    Popovac i Medoševac bez vode do kasno u noć

    Zbog havarije, kažu u Javnom komunalnom preduzeću "Naissus", stanovnici Popovca, Medoševca i ulica oko pijace OTC ostali su bez vode. Zbog toga što je veliki kvar u pitanju, objašnjavaju u "Naissusu", očekuje se da će voda sa slavina poteći tek u kasnim večernjim satima.

    (1) detaljnije
  • Vrtić-Zeka-Medoševac-foto-V.-Milić

    Otvoren nov vrtić u Medoševcu

    Vrtić koji je, u prostorijama stare škole, adaptiran parama koje je donirala Fondacija “Novak Đoković” počeo je da radi u Medoševcu, a trenutno ga pohađa četrdesetak mališana. Iako je otvaranje najavljeno još pre godinu dana, direktorka Predškolske ustanove “Pčelica” Svetlana Mitić kaže da su sada završeni svi radovi i obezbeđene sve potrebne dozvole da u objektu počnu da borave deca.

    (5) detaljnije
  • policija

    Građani traže Policijsku stanicu kod Stočnog trga

    Zbog učestalih razbojništava, napada i krađa u delu Niša kod Stočnog trga, Mašinske industrije, pa sve do Medoševca, građani zahtevaju da se u ovom naselju otvori Policijska stanica. Kažu da bi bilo mnogo bezbednije kada bi policija konstantno bila u naselju.

    (7) detaljnije
  • Izlivanje reke

    Nišava i Južna Morava pod kontrolom, problem bujični potoci

    Iako se Nišava izlila po keju, situacija u samom gradu nije alarmantna, kažu u preduzeću Srbijavode, jer korito sa pomoćnim bedemom može da primi mnogo više vode. Sa druge strane, u Novom selu ima problema sa podzemnim vodama, u opštini Niška Banja su se potoci izlili, pa iz Opštine pozivaju građane da pomognu.

    (6) detaljnije
  • mahala

    Većnica: Od 2011. poznata lokacija za romske kuće, a nije bilo primedbi

    Iako je, prema rečima gradske većnice Tijane Đorđević Ilić, pre 7 godina određena lokacija za gradnju stanova za Rome u Nišu, stanovnici Medoševca, koji od prošle godine kada je najavljena izgradnja negoduju zbog ove odluke, kažu da ranije nisu bili upoznati sa tim planom te da nisu mogli tada da reaguju.

    (2) detaljnije
  • romi

    Stanovnici Medoševca najavili proteste zbog izgradnje kuća za Rome

    Zbog toga što je već sasvim izvesno da će se 25 kuća za Rome, čiju će izgradnju većim delom finansirati EU, graditi na lokaciji kod Stočnog trga, u blizini Ulice Ivana Milutinovića, stanovnici Medoševca su negodovali i najavili čak i proteste. Kako su saopštili iz Saveta građana Medoševca, gradska vlast je zanemarila njihove predloge da se kuće rasporede po različitim delovima grada, umesto da budu izgrađene sve na jednom mestu.

    (6) detaljnije
  • Rode gnezdo Medoševac

    Rode u Medoševcu dobile sigurniju “kuću”

    Kada se na proleće par roda bude vratio u svoje gnezdo u Medoševcu kraj Niša, podignuto na banderi, biće mnogo sigurniji, jer su Zavod za zaštitu prirode i Elektropriveda popeli gnezdo na platformu. Time je, kako kažu, sprečeno i stradanje ovih ugroženih ptica, a sprečeni su i kvarovi na mreži, koji su mogli da se dese zbog uplitanja gnezda u provodnike.

    (1) detaljnije
  • radovi na mreži

    Medoševac i deo Niške Banje bez vode

    Zbog havarije na vodovodnoj mreži, suve slavine imaće stanovnici Medoševca, a popravka kvara je u toku i u Niškoj Banji, saopštavaju iz Javnog komunalnog preduzeća “Naissus”. Radovi se, dodaju, nastavljaju i u delu Niša iza bivše "Duvanske industrije".

    (1) detaljnije
  • ribe

    Kroz Medoševac pokvarenu ribu prevozio kamion JKP “Doljevac”

    Pokvarenu ribu, čiji je smrad ranije ovog meseca uzbunio stanovnike Medoševca, prevozio je kamion Javnog komunalnog preduzeća “Doljevac”, a kako tvrdi direktor ovog preduzeća, za to ih je angažovala “jedna beogradska firma”. On dodaje, da u doljevačkom komunalnom preduzeću nisu znali šta prevoze, jer im je rečeno da se radi o “stiroporu i komunalnom otpadu”.

    (3) detaljnije
  • Pronađeni krivci za neprijatan miris u Medoševcu i Popovcu

    Nakon brojnih pritužbi stanovnika Medoševca i Popovca na jako neprijatan miris, Komunalna policija pratila je i pronašla 2 kamiona iz kojih se izlivala tečnost, a koji su prevozili ostatke pokvarene ribe. Vozačima su izrečene kazne od po 20.000 dinara, a nastavlja se rad na utvrđivanju svih odgovornih.

    (2) detaljnije
  • Novi deo keja ipak do kraja novembra

    Kraj novembra rok da se završi kej do Medoševca

    Iako je po ugovoru kej od Železničkog do mosta u Medoševcu trebalo da bude završen do 15. avgusta, “zbog tehničkih problema” će rok biti probijen, a novi je kraj novembra, pojašnjava direktor Vodoprivrednog centra “Morava”, ispostave “Srbijavode” u Nišu Dragoljub Miljojković.

    (1) detaljnije
  • Majstore iznenadila izvorska voda pa radovi idu sporije

    Iskopana trećina Medoševačkog kolektora, radove usporavaju izvori vode

    Radove na izgradnji Medoševačkog kolektora usporava čista, izvorska voda, koja se pojavila dok su radnici kopali rupu, ali gradonačelnik Darko Bulatović uverava da će posao biti završen u roku, odnosno do jeseni. Do tada bi trebalo da bude završen i Popovački kolektor, sa kojim će biti povezan.

    (3) detaljnije
  • djokovic2-FNDJ

    Đoković obišao vrtić u Medoševcu

    Poznati srpski teniser Novak Đoković, koji je u Nišu sa teniskom reprezentacijom Srbije, posetio je vrtić u niškom naselju Medoševac, koji se renovira parama njegove fondacije i koji bi uskoro trebalo da bude otvoren za 100 mališana.

    (9) detaljnije
  • škola Milan Rakić u Medoševcu

    Medoševac na proleće dobija vrtić

    Oko 120 mališana od 3 do 6 godina iz naselja Medoševac u Nišu, od sredine naredne godine više neće morati u vrtiće u drugim delovima grada, kilometrima daleko, jer će njihovo naslje napokon dobiti svoje obdanište. Za njih bi trebalo u staroj zgradi Osnovne škole “Milan Rakić” da budu opremljene tri radne sobe, kuhinja, sobe za izolaciju i vaspitače, kao i toaleti.

    detaljnije
  • Medoševac-ubistvo.jpg

    Suprug u pritvoru dok traje istraga ubistva u Medoševcu

    Posle saslušanja 52-godišnjeg muškarca koji se sumnjiči da je na svirep način ubio svoju suprugu u Medoševcu, određen mu je pritvor do 30 dana. Žena je ubijena metalnim predmetom sa 13 udaraca u glavu, saopštila je policija.

    detaljnije
  • 490x370-Ubistvo-Medosevac-B92.jpg

    Pronađen predmet kojim je ubijena žena u Medoševcu

    Policija je pronašla metalni predmet  kojim je juče ujutru usmrćena 48-godišnja žena iz Medoševca, a za čije se ubistvo tereti njen suprug.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: