Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Pukovac

  • vodogradnja međarci

    Za tri meseca stotine miliona dinara Međarčevoj i firmi "Trace" za puteve i ulice u Nišu

    Skoro 418 miliona dinara vredni su ugovori za rekonstrukciju, zimsko održavanje i izgradnju puteva u Nišu koje je Direkcija za izgradnju potpisala za poslednja tri meseca u 2023. godini sa pukovačkom "Vodogradnjom" u vlasništvu porodice predsednika Opštine Doljevac Gorana Ljubića Međarca i firmom "Trace" u vlasništvu bugarskog akcionarskog društva.

    (25) detaljnije
  • IMG-7b12f29faf38178f49e20b37350a74b4-V

    Karatisti leskovačkog UNSU-a osvajači Fudokan lige šampiona

    Prošlog vikenda u Preljini održano je veliko finale Fudokan lige šampiona, a ubedljivo prvo mesto nakon tri turnira osvojili su karatisti leskovačkog "UNSU-a". Preko 150 takmičara nadmetalo se u svim uzrasnim kategorijama, ali sa 75 osvojenih medalja na završnom turniru leskovački karatisti, predvođeni sensejem Jelenom Stanojević, potvrdili su apsolutnu dominaciju. Treće mesto u generalnom plasmanu zauzeli su i karatisti iz Pukovca.

    detaljnije
  • Muškarac poginuo na licu mesta

    Poginuo motociklista u Pukovcu

    Oko 12:40 policiji je prijavljena saobraćajna nesreća koja se dogodila u doljevačkom selu Pukovac, u kojoj je poginuo motociklista. Kako kažu iz policije, u udesu su učestvovali motocikl i traktor.

    detaljnije
  • Car Konstantin Sinđelić

    Niški gradski fudbalski derbi na Bubnju

    Vanredno, 23. kolo Srpske lige istok koje se igra u sredu, 10. aprila od 16 sati doneće derbi za niške fudbalske “sladokusce”, pošto će na Bubnju igrati Car Konstantin i Sinđelić. Zanimljivo bi trebalo da bude i u Pirotu, gde će lider Radnički ugostiti Moravac iz Mrštana.

    detaljnije
  • auto-pukovac-foto-mm

    Izgoreo auto u Pukovcu, vlasnik tvrdi da neko pokušava da ga ubije

    Parkirani automobil zahvatio je požar u noći između 23. i 24. marta u doljevačkom selu Pukovac, potvrdili su u Policijskoj upravi Niš, ali nema zvanične potvrde za tvrdnje vlasnika da je to učinio isti čovek koji ga je pre više od mesec dana napao nožem i povredio.

    (7) detaljnije
  • Sinđelić Car Konstantin

    Srpska liga istok: Piroćanci slavili i u Durlanu za kraj polusezone

    Poslednje kolo jesenjeg dela prvenstva u Srpskoj ligi istok donelo je neočekivano ubedljivu pobedu Cara Konstantina nad leskovačkom Dubočicom, kikseve popovačke Budućnosti i Moravca iz Mrštan, debakl Pukovca, te još jednu pobedu pirotskog Radničkog u Nišu.

    detaljnije
  • Car Konstantin Sinđelić

    Srpska liga istok: Za kraj jesenjeg dela sezone dva meča u Nišu

    Ovog vikenda igra se poslednje kolo jesenjeg dela sezone u Srpskoj ligi istok. Nijedan od timova sa juga nema šanse da završi kao jesenji prvak, ali zanimljivi dueli bi trebalo da se igraju u Nišu. U Durlanu će Sinđelić dočekati drugoplasirani pirotski Radnički, dok će se na Bubnju susresti dva tima koja u poslednja tri kola imaju sve same pobede - Car Konstantin i Dubočica.

    (1) detaljnije
  • fudbal Car Konstantin Sinđelić

    Srpska liga istok: Dubočica savladala Zaplanjac, Piroćanci silovito

    Nakon lošeg početka sezone, leskovačka Dubočica se oporavila i trenutno ima najduži niz pobeda u čitavoj Srpskoj ligi istok, iako zauzima tek 12. poziciju, a u 16. kolu takmičenja savladala je favorizovani Zaplanjac sa minimalnih 1:0. Pirotski Radnički sa velikih 7:0 savladao je Radan iz Lebana, a pobedila su i sva tri niška tima - Sinđelić, Budućnost i Car Konstantin.

    detaljnije
  • Sinđelić Car Konstantin

    Srpska liga istok: Piroćanci sa 6 golova deklasirali tim iz Svilajnca

    Po osmi put uzastopno trijumfovao je Radnički iz Pirota, ponovo bez primljenog gola, a ovog puta deklasirao je kod kuće imenjaka iz Svilajnca. Sa druge strane, u 14. kolu Srpske lige istok niški Sinđelić pretrpeo je najubedljiviji poraz u sezoni, pošto je sa 5:0 izgubio od lidera Temnića.

    detaljnije
  • Car Konstantin Sinđelić

    Srpska liga istok: Bez golova u derbiju kola, Piroćanci slavili u Nišu

    Popovačka Budućnost i Zaplanjac igrali su derbi 13. kola Srpske lige istok u Gadžinom Hanu, ali u ovom meču nijedan gol nije viđen. Najefikasnija je bila Dubočica, koja je sa 5 golova za dvadesetak minuta savladala Jedinstvo u Leskovcu sa 6:1, dok je pirotski Radnički nastavio seriju pobeda slavljem protiv Cara Konstantina u Nišu, rezultatom 2:1.

    detaljnije
  • Car Konstantin Sinđelić fudbal

    Srpska liga istok: Pobednički niz Moravca prekinuo Car Konstantin

    Dok su sa nizom pobeda u 12. kolu Srpske lige istok nastavili pirotski Radnički i popovačka Budućnost, seriju trijumfa Moravca iz Mrštana prekinuo je niški Car Konstantin, pošto su dva tima odigrala nerešeno (1:1). Dva tima sa dna tabele Pukovac i Radan iz Lebana, u ovom kolu konačno su došla do bodova.

    (1) detaljnije
  • Car Konstantin durlan

    Srpska liga istok: Peti vezani trijumf Radničkog, prvi poraz Zaplanjca

    Sa serijama pobeda nastavili su i u 11. kolu Srpske lige istok pirotski Radnički, Moravac iz Mrštana i Budućnost iz Popovca. U vanrednom kolu trećeg ranga takmičenja ekipa iz Mrštana nanela je prvi poraz u sezoni Zaplanjcu iz Gadžinog Hana.

    detaljnije
  • Car Konstantin Sinđelić fudbal Srpska liga istok

    Srpska liga istok: Moravac, Piroćanci i Popovčani ubedljivi

    Najubedljivije pobede u 10. kolu Sprske lige istok ostvarili su Radnički iz Pirota i Budućnost iz Popovca savladavši sa 4 gola razlike Pukovac, odnosno Jedinstvo iz Paraćina. Ubedljivi su bili i Moravac iz Mrštana i niški Sinđelić, pobedivši sa po 3 gola razlike leskovačku Dubočicu i paraćinski Borac.

    detaljnije
  • Sinđelić car Konstantin

    Uspešan vikend za srpskoligaše sa juga Srbije

    Sem dva duela koja su odigrali klubovi sa juga jedni protiv drugih - Radan iz Lebana protiv Sinđelića, u kome su slavile Nišlije i Pukovca i Moravca, gde je pobedio tim iz Mrštana, svi predstavnici juga trijumfovali su u 9. kolu Srpske lige istok. Među njima je i Zaplanjac, koji je stao na put dosadašnjoj nepobedivosti lidera tabele Temnića.

    detaljnije
  • Sindjelić Car Konstantin

    Srpska liga istok: Budućnost i Car Konstantin nastavili sa pobedama

    Pošto je niški Car Konstantin vezao treću, a popovačka Budućnost drugu pobedu u 7. kolu Srpske lige istok, dva tima popela su se na četvrtu, odnosno petu poziciju na tabeli. Zaplanjac iz Gadžinog Hana vratio se ovog vikenda na pobednički kolosek, ali je ostao na drugoj poziciji.

    detaljnije
  • Car Konstantin Sinđelić fudbal

    Srpska liga istok: Goleada u Durlanu i pobeda Cara Konstantina

    Vanredno 6. kolo Srpske lige istok donelo je smenu na vrhu tabele, pošto je Zaplanjac iz Gadžinog Hana po drugi put zaredom remizirao (0:0) i zato pao na drugu poziciju. Uzbudljivo je bilo u Nišu, gde je na gradskom derbiju između Sinđelića i Cara Konstantina slavila ekipa sa Bubnja (3:2), kao i u Mrštanu, gde je pirotski Radnički izvukao bod u nadoknadi vremena.

    (1) detaljnije
  • gradski derbi Sinđelic Car Konstantin

    Srpska liga istok: Sinđelić "skinuo" prve bodove Zaplanjcu

    Iako nije uspeo da pobedi, niški Sinđelić je u Gadžinom Hanu uspeo da “skine” prve bodove Zaplanjcu, pošto se ovaj susret 5. kola Srpske lige istok završio bez golova (0:0). Od južnjaka koji se takmiče u ovoj ligi, pobedili su Moravac iz Mrštana, Radnički iz Pirota i niški Car Konstantin.

    (2) detaljnije
  • Utakmica prekinuta pri rezultatu 2:0 za domaće

    Burno kolo u Srpskoj ligi istok: Prekidi, pobune i “kiša” kartona

    Nije prekid na utakmici u Varvarinu bio jedini nesportski događaj u 4. kolu Sprske lige istok, pošto su fudbaleri Radana meč protiv lidera ovog takmičenja Zaplanjca završili sa dva crvena kartona, a toliko ih je podeljeno i na utakmici između Budućnosti iz Popovca i Tabana iz Jagodine, dok je na meču Moravca iz Mrštana u Prahovu “palo” 10 žutih kartona.

    detaljnije
  • Car Konstantin Sinđelić

    Zaplanjac jedini sa maksimalnim učinkom u Srpskoj ligi istok

    Nakon tri odigrana kola Srpske lige istok, jedini tim sa svim pobedama je novajlija Zaplanjac iz Gadžinog Hana, pošto je u poslednjem meču sa 5:0 savladao Jedinstvo iz Bošnjaca. Od niških klubova Car Konstantin i Budućnost bili su sigurni, dok su Pukovčani minimalno pobedili Sinđelić.

    detaljnije
  • gradski derbi Sinđelic Car Konstantin

    Srpska liga istok: Nišlije u vrhu, od južnjaka ispali Moravac i Ozren

    Pobedama u poslednjem kolu niški srpskoligaši su sačuvali svoje pozicije u trećem rangu fudbalskog takmičenja. Sezonu je Car Konstantin završio na drugoj, debitant Budućnost iz Popovca je odmah za njim, dok je Sinđelić četvrti. Od ranije je bilo poznato da će od južnjaka iz Srpske lige istok ispasti Ozren iz Sokobanje, a pridružio mu se i Moravac iz Mrštana.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: