Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

izgradnja

  • zelena pijaca

    Počinju radovi na izgradnji zelene pijace u Prokuplju, vrednost oko 350 miliona dinara

    Upravna zgrada, 15 infrastrukturno opremljenih lokala, poslovni objekat sa magacinskim prostorom za odlaganje proizvoda i poseban objekat za mlečne proizvode i sanitarni blok imaće nova zelena pijaca u Prokuplju, čiji su radovi na izgradnji započeli tokom dana. Vrednost radova je oko 350 miliona dinara, a finansiraće ih Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Grad Prokuplje.

    (8) detaljnije
  • stadion Leskovac

    Cvetanović: Stadion u Leskovcu biće završen do februara naredne godine

    Nakon što je srušen stari gradski stadion u Leskovcu, početkom jula krenulo se izgradnjom novog, a posle tri meseca od početka gradnje, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović zadovoljan je dinamikom kojom se radovi za sada odvijaju. Očekuje da sve bude završeno do februara 2023. godine, ali za sada, kako kaže, ne zna ko će se brinuti o stadionu nakon završetka izgradnje.

    (41) detaljnije
  • Centar izvrsnosti - Vranje

    Vranje dobija Obrazovno-naučni centar na izletištu Ćoška, odlučila Vlada Srbije

    Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici Odluku o osnivanju Obazovno-naučnog centra “Ćoška - Rista Stajić” u Vranju. Izgradnja ovog centra na vranjskom izletištu Ćoška najavljena je pre sedam meseci iz lokalne samouprave, a kako je tada objašnjeno, tamo će se izučavati fizika, hemija, matematika i astronomija.

    (5) detaljnije
  • 1631277272104

    Inspekcija nakon žalbe komšija obustavila izgradnju kuće u Vlasotincu

    Da gradilište u centru nije adekvatno obezbeđeno i da sumnja da je vlasnik objekta u izgradnji pekoračio i odstupio od propisa, žalila se inspekciji Vlasotinčanka čija kuća se nalazi odmah pored. Tvrdi da zbog visine stambenog objekta trpi štetu, jer joj je kuća zagrađena i zaklonjena od svetlosti. Opštinski građevinski inspektor za Južne vesti kaže da je juče bio na terenu i utvrdio da postoje sitna odstupanja zbog čega je do promene projektne dokumentacije obustavio radove.

    (18) detaljnije
  • novi nis

    Nadležni tvrde da višespratnice na periferiji Niša neće loše uticati na život građana

    Da će soliteri, čija se izgradnja prema novim izmenama generalnog urbanističkog plana Niša planira na 41 lokaciji u gradu i na oko 100 hektara, biti građeni samo na periferiji, tvrde iz Zavoda za urbanizam i dodaju da oni neće loše uticati na život građana. Gradonačelnica Dragana Sotirovski ističe da će višespratnice biti simboli grada i da će nova naselja rasteretiti centar grada.

    (38) detaljnije
  • ukc niš

    Sukobe zbog izgradnje privatne klinike kod novog Kliničkog centra u Nišu rešavaće sud

    Ugrožavanje bezbednosti, dovođenje pacijenata u zabunu i ometanje funkcionisanja Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu - problemi su koje je, prema rečima direktora ove ustanove Zorana Perišića, donelo to što privatni investitor gradi polikliniku odmah pored Urgentnog centra, za šta koristi put između gradilišta i UKC-a. Međutim, advokat investitora kaže da Perišić nema pravo da određuje ko će koristiti ovaj put i da je reč o ličnom, a ne pravnom interesu.

    (95) detaljnije
  • brnabic

    Premijerka u Nišu obećala 1.000 novih radnih mesta, kaže dolaziće i stranci da rade jer je nezaposlenost pala

    Otvaranje fabrike u kojoj će biti zaposleno 1.000 ljudi, početak gradnje auto-puta mira od Niša do Drača, modernizacija pruge Niš-Dimitrovgrad kao i izgradnja gasovoda do Bugarske - samo su neke od stvari koje u današnjoj poseti Nišu najavila premijerka Srbije Ana Brnabić. Navela je i da će u Niš dolaziti stranci da rade jer je nezaposlenost pala.

    (76) detaljnije
  • trg le

    Na leskovačkom Trgu nema radnika, do sada završena tek trećina radova

    Pre samo dva meseca radovi na gradskom Trgu u Leskovcu krenuli su ubrzanin tempom, a kada se očekivalo da će se sa radovima nastaviti, došlo je do novog zastoja. Jutros na Trgu nije bilo nijednog radnika, a nakon godinu i po dana, iako je rok za završetak bio 365 dana, urađeno je svega 37%, navodi se u saopštenju Grada i dodaju da je nemoguće predvideti konačan završetak radova.

    (3) detaljnije
  • park Madera Le

    Cvetanović o izgradnji višespratnice zbog koje protestuju građani: Biće parka i parkinga

    Predlog odborničke grupe "Za Leskovac zajedno" da se na sednici Skupštine Leskovac raspravlja o izgradnji višespratnice na mestu parka za decu u centru grada, zbog čega građani protestuju, nije prihvaćen, ali je ipak bilo reči o tome. Gradonačelnik Goran Cvetanović po prvi put je javno komentarisao izgradnju višespratnice rekavši da su se u tom parku godinama unazad okupljali narkomani, ali da i će investitor o svom trošku u blizini izgraditi park za decu.

    (7) detaljnije
  • park Madera Le

    Leskovčani zbog protesta protiv izgradnje višespratnice dobili prijave

    Nakon što su tri protekla vikenda stanari zgrada kod popularne "Pepeljugine vile" u užem centru Leskovca protestovali protiv najavljene izgradnje višespratnice na mestu gde se nalazi park za decu, protiv pet osoba koje su učestvovale u protestima, podnete su prijave policiji. Kako kažu stanari zgrada za Južne vesti , prijave je podneo sam investitor, a zbog zloupotrebe službenog položaja i ugrožavanje bezbednosti ljudi i nepoštovanja epidemioloških mera.

    (5) detaljnije
  • Šetalište Vranjska Banja

    "Milenijum resort" sa američkom kompanijom gradi hotelski kompleks u Vranjskoj Banji

    Beogradska firma “Milenijum Resort”, poznata po mnogim državnim unosnim projektima, i američka hotelska kompanija “Marriot International” gradiće kompleks hotela u Vranjskoj Banji, saopšteno je na zvaničnom sajtu Grada Vranja. Direktor "Milenijuma" Stojan Vujko kaže da će njegova firma u projekat uložiti 90 miliona evra i da će biti otvoreno 350 radnih mesta.

    (5) detaljnije
  • park

    Umesto parka za decu u centru Leskovca planiraju izgradnju višespratnice

    Zbog namere privatnog investitora da na mestu parka za decu koji se nalazi između 3 zgrade kod popularne "Pepeljugine vile" podigne stambenu zgradu, stanari okolnih zgrada organizovali su protest i kažu da će se boriti da na tom mestu i dalje ostane park. Parcelu je gradska vlast prodala 2012. godine, a urbanističkim planom iz 2019. godine je dozvoljena gradnja višespratnice.

    (7) detaljnije
  • Nevena Leskovac

    Gradnja pogona za pakovanje poljoprivrednih proizvoda u Leskovcu

    U radnoj zoni "Nevena" gradiće se objekti za pakovanje svežih i dehidriranih poljoprivrednih proizvoda, piše portal eKapija. Planirana izgradnja svih objekata će se prostirati na 1.738 kvadrata, a objekat će imati i deo za sklapanje kartonskih kutija i gajbica, kao i skladišni prostor za poljoprivredne proizvode.

    detaljnije
  • vrtić

    Novi rok za završetak vrtića u Brzom Brodu kraj juna, a u Novom Selu kraj izgradnje planiran za oktobar

    Iako je krajem prošle godine Niš trebalo da dobije dva nova vrtića, rokovi su produženi, te sada iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj navode da je novi rok za završetak vrtića u naselju Brzi Brod kraj sledećeg meseca. Dinamika izgradnje drugog vrtića u Novom selu biće usporena, jer, kako navode, rešavaju probleme oko tehničke dokumentacije, pa bi izgradnja te ustanove konačno trebalo da bude gotova do kraja leta ili oktobra ove godine.

    (9) detaljnije
  • zgrada za naucnike foto Vanja Keser

    Grad Niš se ponudio da završi stanove za mlade naučnike

    Završetak radova na izgradnji stanova za mlade naučnike u nedovršenoj zgradi u Branka Krsmanovića, koja je počela od 2008. godine, kako su najavili nadležni, mogao bi da preuzme Grad Niš. U zgradu bi, ukoliko je Ministarstvo prosvete proda ili ustupi Gradu, i u tom slučaju bili useljeni mladi istraživači i umetnici Univerziteta u Nišu koji imaju nerešeno stambeno pitanje, a u deo stanova i mladi bračni parovi, kaže gradonačelnica Dragana Sotirovski.

    (21) detaljnije
  • somborski

    Ustupanje atarskog puta u Panteleju državi uvod u završetak nekadašnjeg Somborskog bulevara

    Na hitnoj sednici niške Skupštine odbornici su usvojili odluku da atarski put u naselju “Ardija” u Panteleju ustupi državi kako bi se tu gradili stanovi za bezbednjake, a kako je pojasnio većnik Nenad Stanković, Grad dobija izgradnju okolnih saobraćajnica uključujući i završetak nekadanjeg Somborskog bulevara i njegovo spajanje sa Bulevarom heroja sa Košara.

    (16) detaljnije
  • ulice Leskovac

    Za letnje održavanje puteva 48 miliona dinara iz leskovačkog budžeta

    357 kilometara opštinskih i 79 kilometara nekategorizovanih puteva do novembra će održavati frma Trejs Srbija, potvrdio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, a građane će taj posao koštati 48 miliona dinara, koliko je u budžetu planirano za najboljeg ponuđača na tenderu.

    detaljnije
  • Uređenje Bulevara Nemanjića kod tržnog centra slika 2, mart 2021; foto: JV-N. Mitić

    U kružnom toku na Bulevaru Nemanjića fontana, a umesto Muzičke dvorane kod tržnog centra park

    Da će jubilarni 30. kružni tok u Nišu, koji se gradi na raskrsnici Bulevara Nemanjića i Ulice Blagoja Parovića, imati fontanu, najavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski, koja kaže da će to biti velelepno zdanje koje će krasiti ovaj deo grada. Umesto koncertne dvorane koju su njihovi prethodnici najavljivali kod tržnog centra Delta planet , gradski većnik zadužen za izgradnju Nenad Stanković kaže da će tu biti park, jer je "malo zelenih površina u ovom betonu".

    (68) detaljnije
  • dragana sotirovski, gradonačelnica Niša

    Sotirovski poručila sa Skupštine: Niš je veliko gradilište

    Kružni tokovi kod Toplane i “Deltinog” tržnog centra, kineska fabirka u Ulici Dimitrija Tucovića, rekonstrukcija Trga kralja Milana i mosta pokazatelj su, kako je rekla gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, da je Niš veliko gradilište. Ona je najavila i uređenje biciklističkih staza i novi kružni tok kod Sremske ulice.

    (63) detaljnije
KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: