Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

predsednik opštine

  • bojnik arhiva

    Bojničani traže da ih predsednik Opštine primi na razgovor, on neće bez potvrde o prebivalištu

    Problemi građana u opštini Bojnik, kako sami tvrde, sve su veći, ali o eventualnom rešavanju ne mogu da razgovaraju sa predsednikom Opštine Nenadom Nenadovićem, jer tvrde da on utorkom, koji je određen za prijem građana, često nije u svojoj kancelariji. Nenadović priznaje da se dešava da je tog dana odsutan zbog raznoraznih sastanaka, ali i kaže da ne želi da razgovara sa ljudima koji nemaju mesto prebivališta u opštini Bojnik.

    (3) detaljnije
  • Ardita Sinani

    Podignuta optužnica protiv predsednice Opštine Preševo zbog zloupotrebe subvencija privredi

    Zbog sumnje da je, kako stoji u optužnici, Opština Preševo dvojici preduzetnika dodelila subvencije od 360.000 dinara iako nisu konkurisali u predviđenom roku, Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv predsednice te opštine Ardite Sinani. Istom optužnicom se terete i dva člana Komisije za razvoj preduzetništva da su oštetili Opštinu Preševo za ukupno 2,2 miliona dinara, jer su omogućili preduzetnicima koji ne ispunjavaju uslove da dobiju subvencije.

    (2) detaljnije
  • sednica

    Novo rukovodstvo u Kuršumliji, ostavke podneli predsednik Opštine, Skupštine i zamenik predsednika

    Dosadašnji predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić, kome je ovo bio treći uzastopni mandat, podneo je ostavku na današnjoj sednici Skupštine. Na istoj sednici ostavke su podneli i njegov zamenik Vojimir Čarapić i predsednik Skupštine Dejan Lović, kao i svi članovi Veća, potvrdio je Vidić za Južne vesti. Izabrano je na istom zasedanju i novo-staro rukovodstvo, pa će funkciju prvog čoveka Kuršumlije obavljati dosadašnji zamenik Vojimir Čarapić, a zamenik predsednika Opštine biće Lović, koji je do sada bio predsednik Skupštine. Svi novi-stari funkcioneri su iz Srpske napredne stranke.

    (1) detaljnije
  • opstina crna trava

    Odbornik SPS-a u Crnoj Travi štrajkuje glađu i traži smenu predsednika Opštine

    Nezadovoljan situacijom u Opštini Crna Trava, odbornik vladajućeg SPS-a Svetisalv Đikić danas je stupio u štrajk glađu, a za Južne vesti kaže da je za loše stanje u opštini jedini krivac predsednik Slavoljub Blagojević koji je na vlasti više od 20 godina. Ipak, sam Blagojević kaže da Đikić ne štrajkuje zbog stanja u celokupnoj opštini, već zato što njegova supruga nije izabrana za direktora Turističke organizacije Crne Trave.

    (4) detaljnije
  • 198821742_178613960930028_8503373076167529181_n

    Hoteli u Niškoj Banji ruinirani i nakon prodaje

    Uz rekonstruisani trg i šetališta okruženim drvećem u Niškoj Banji i nakon prodaje stoje ruinirani hoteli "Ozren" i "Srbija", dok je "Partizan" i dalje bez krova, okružen srčom i iscrtan grafitima. Hoteli su zapušteni, radnika nema ni na vidiku, a jedino je poznato da je u planu obnova "Srbije", jer vlasnik i doskorašnji poverenik niških naprednjaka Zvezdan Milovanović za Južne vesti kaže da pribavljaju građevinsku dozvolu za rekonstrukciju i dogradnju novog dela hotela.

    (19) detaljnije
  • sns lebane

    Tužilaštvu u Lebanu stigla krivična prijava protiv predsednika Opštine

    Nakon što je prošle nedelje svojoj rođaci pikslom naneo lakše telesne povrede, Tužilaštvu u Lebanu stigla je krivična prijava protiv predsednika te Opštine Ivana Bogdanovića, potvrđeno je Južnim vestima. Još nije poznato kada će sudski postupak biti pokrenut.

    (1) detaljnije
  • lebane skupština

    Nakon bacanja cipele ka predsedniku Opštine, smenjen direktor Turističke organizacije Lebane

    Dosadašnji direktor Turističke organizacije Lebana Bojan Jović, od incidenta, kada je nezadovoljan radom predsednika Opštine i saradnika, izuo cipelu i bacio je ka predsedniku, nakon više od dve nedelje od toga je i smenjen sa mesta direktora Turističke organizacije na poslednjoj sednici Skupštine, na kojoj mu nije bilo dozvoljeno da prisustvuje. Za njegovog naslednika na funkciji imenovan je Marko Denić, a Jović, i pored smene, kaže da je spreman na sve konsekvence i da ostaje "partijski vojnik".

    detaljnije
  • lebane skupština

    Direktor Turističke organizacije Lebana na sednici Skupštine bacio cipelu ka predsedniku Opštine

    U toku sednice Skupštine opštine Lebane na kraju svog izlaganja, direktor Turističke organizacije Lebane Bojan Jović izuo je cipelu i bacio je u pravcu predsednika Opštine Ivana Bogdanovića, sa kojim ga, osim što su članovi SNS-a, povezuju i bliski porodični odnosi. Nezadovoljan je što je vladajuća struja u ovoj opštini, čiji je i sam član, kako je rekao, kriva za lošu privrednu situaciju, krah turizma i selektovanu potrošnju budžeta, ali i to što je jedna firma sa kojom Turistička organizacija sarađuje u bliskim porodičnim vezama sa predsednikom opštine.

    (7) detaljnije
  • 1 Zoran Jozic Blace foto lj.m.

    Bivšem predsedniku Opštine Blace ukinuta prvostepena presuda, predmet vraćen u niški Viši sud

    Apelacioni sud u Nišu ukinuo je prvostepenu presudu Višeg suda po kojoj je bivši predsednik Opštine Blace Zoran Jozić osuđen na 4 meseca zatvora, uslovno na godinu dana. Presuda je ponovo vraćena prvostepenom sudu, a Jozić se sumnjiči da je u vreme dok je bio predsednik nenamenski koristio budžetska sredstva.

    detaljnije
  • 1 Zoran Jozic Blace foto lj.m.

    Bivši predsednik Blaca nepravosnažno osuđen na 4 meseca zatvora, uslovno na godinu dana

    Zbog nenamenskog korišćenja budžetskih sredstava, nepravosnažnom presudom Višeg suda u Nišu, bivši predsednik Opštine Blace, ali i bivši narodni poslanik SNS Zoran Jozić osuđen je na 4 meseca zatvora, uslovno na godinu dana. Prvostepena presuda je doneta u niškom Višem sudu, a kako je Južnim vestima potvrđeno, predmet je po žalbi trenutno u Apelacionom sudu, gde najavljuju konačnu presudu za desetak dana.

    (4) detaljnije
  • Demokrate još ne znaju da li će učestvovati na izborima

    Niški DS: Preletači i aferaši u niškim opštinama nisu najbolje rešenje za grad

    Izbor novo-starih predsednika niških opština dokazao je, pišu iz povereništva Demokratske stranke u Nišu, još jednom da vlast koja vodi Grad Niš, ni malo ne brine za opšte dobro građana. Kako kažu, ponovno imenovanje preletača i ljudi koje su pratile afere, ne može se smatrati najboljem rešenjem za naš grad.

    (14) detaljnije
  • Skupstina Medijana4; foto: JV

    Kocić ostaje na čelu Medijane - za SNS opravdao funkciju manifestacijama i pronatalitetnom politikom

    Iako su njegove tri godine na čelu Medijane obeležile brojne afere, odbornici najmnogoljudnije niške opštine ponovo su poklonili poverenje Nebojši Kociću i izglasali ga za predsednika. Iz Srpske napredne stranke u koju je preleteo i tako prvi put postao predsednik Opštine kažu da je opravdao funkciju i održao više od 250 manifestacija i događaja u svim oblastima života i rada.

    (42) detaljnije
  • bata-novipredsednikpalilule-foto-nm

    Bratislav Vučković izabran za predsednika Opštine Palilula

    Na sednici Skupštine Palilule većinom glasova za predsednika Opštine izabran je Bratislav Vučković, dosadašnji gradski većnik i nekadašnji direktor JKP Mediana .

    (21) detaljnije
  • sednica-pantelej2-foto-mj

    Nataša Stanković nova predsednica Opštine Pantelej

    Novo rukovodstvo dobila je Gradska Opština Pantelej, a za predsednicu je, kako je i ranije najavljeno, izabrana Nataša Stanković. Za nju je glasalo 20 odbornika, dok su 3 listića bila nevažeća. Njen zamenik u ovom mandatu biće Dragan Pavlović.

    (34) detaljnije
  • milutinovic-novi-predsednik

    Milutinović dobio novi mandat na čelu Opštine Crveni Krst

    Novo-staro rukovodstvo dobila je niška Opština Crveni Krst, pošto je za predsednika reizabran Miroslav Milutinović koji će, ukoliko tu i ostane do kraja poverenog mu mandata, biti na čelu opštine punu deceniju. Za njegovog zamenika izabran je student Aleksandar Krstić. Primarni ciljevi novog-starog rukovodstva su kanalizacija, vodovod, mladi i socijala.

    (15) detaljnije
  • skupština

    Ivanu Stanojeviću još jedan mandat na čelu Opštine Žitorađa

    Nakon što su prethodne nedelje verifikovani mandati 23 odbornika na konstitutivnoj sednici na kojoj je i izabrano skupštinsko rukovodstvo, lokalna vlast u Žitorađi, koju predvodi Srpska napredna stranka sa 21 odbornikom, ponovo je u novom mandatu za predsednika Opštine izabrala Ivana Stanojevića, koji je i do sada bio na toj funkciji.

    detaljnije
  • sednica

    U Blacu naprednjaci sami formirali vlast, za predsednika izabran Ivan Burgić

    Pored Prokuplja i Žitorađe, naprednjaci su sami formirali vlast i u Blacu, gde je nakon konstitutivne sednice iz ove stranke izabrano kompletno lokalno rukovodstvo. Za predsednika Opštine izabran je Ivan Burgić, koji je već jednom od 2014. do 2016. godine obavljao tu funkciju.

    (2) detaljnije
  • Miroslav Markovic foto Aleksandar Kostic

    Miroslav Marković novi predsednik Opštine Svrljig

    Dosadašnji direktor Centra za turizam, kulturu i sport Miroslav Marković, profesor fizičkog i član Ujedinjene seljačke stranke, izabran je za novog predsednika Opštine Svrljig. Njegov zamenik biće naprednjak Vlada Pejčić, a skupštinska većina koju čine ove dve stranke izabrala je na današnjoj sednici i 5 članova Opštinskog veća.

    (1) detaljnije
  • nebojša arsić predsednik opštine medveđa

    Nebojši Arsiću još jedan mandat na čelu Opštine Medveđa

    I u naredne 4 godine Medveđom će upravljati dosadašnji predsednik Nebojša Arsić, kadar Srpske napredne stranke. Iako je ostao na čelu Opštine, izgubio je mesto predsednika Opštinskog odbora SNS koji je do sada vodio. Na čelu stranke zameniće ga Goran Ivanović koji će i u sadašnjem sazivu biti na mestu Arsićevog zamenika i koga je Arsić lično predložio.

    (2) detaljnije
  • protest sud žitorađa foto ljm.

    Protest ispred Suda zbog hapšenja učesnika tuče u kabinetu predsednika Žitorađe

    Nakon što je u ponedeljak u kabinetu predsednika Opštine došlo do tuče između prvog čoveka Žitorađe i organizatora protesta u tom gradu, policija je uhapsila trojicu Žitorađana zbog sumnje da su oni napali predsednika. Zbog toga se grupa ljudi okupila sinoć najpre ispred policije, a potom i ispred Osnovnog suda u Prokuplju, tražeći da se oni hitno oslobode, oko ponoći su se razišli, a novi protest zakazan je za danas od 15 sati, ukoliko se osumnjičeni ne oslobode.

    (3) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: