Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

subvencije

  • vrtic

    Umesto privatnim vrtićima Grad Niš će subvencije uplaćivati na račune roditelja

    Novac kojim Grad subvencioniše boravak dece za koje nema mesta u državnim vrtićima, više neće biti uplaćivan privatnim vrtićima kakva je bila ustaljena praksa, već će se uplaćivati roditeljima koji će birati vrtić i pravdati taj trošak, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Na taj način funkcioniše sistem i u Beogradu, jer je, kako je rekla, otvaranje privatnih vrtića postao unosan biznis.

    (9) detaljnije
  • žubor

    "Planinka" hotel u Kuršumlijskoj banji platila manje od subvencija i realne cene, Savet predlaže raskid ugovora

    Da bi trebalo obustaviti započete procese privatizacija svih specijalnih bolnica, pa i Kuršumlijske banje gde ocenjuju da je bilo više nedozvoljenih radnji u tom procesu, stav je Saveta za borbu protiv korupcije. Kuršumlijsko preduzeće A.D. Planinka, u čijem vlasništvu su Prolom i Lukovska banja, fabrika Prolom voda , kao i park prirode Đavolja varoš, krajem 2019. godine postaje vlasnik i banjskog kompleksa Žubor u Kuršumlijskoj banji. Ukupna cena kompleksa Žubor je 1.415.836 evra, a ocena Saveta da je to duplo manje od realne, tržišne cene.

    (20) detaljnije
  • Vulkan fabrika4; foto: JV

    Radnici "Vulkana" u Nišu bez posla i plata, najavili im otkaz kad isteknu državne subvencije

    Iako je fabrika Vulkan gume u Nišu dobila državne subvencije, početkom 2021. godine 180 radnika ostaće bez posla, navodi nekolicina zaposlenih koji su se danas okupili ispred fabrike. Dalje od kapije ne mogu, jer su od septembra poslati na kolektivni odmor, a onda im je rečeno da nema više potrebe za proizvodnjom. Napominju da dve plate nisu primili, kao ni novac za prevoz i topli obrok. Da li i zašto radnici ostaju bez posla i da li se fabrika gasi pitali smo nadležne u fabrici, a odgovori se očekuju.

    (24) detaljnije
  • medveđa

    Koordinaciono telo subvencioniše preduzeća na jugu Srbije

    Vlasnici 13 mikro i malih preduzeća iz Preševa, Bujanovca i Medveđe dobili su 30 miliona dinara od Koordinacionog tela, a kao podsticaj zapošljavanju novih radnika. Na konkursu je učestvovalo sedam firmi iz Bujanovca, pet iz Preševa i jedna iz Medveđe, a ugovorna obaveza im je da zaposle bar po dvoje radnika.

    detaljnije
  • Košnice

    U toku konkurs za podsticaje za pčelare

    Preduzetnici, pravna i fizička lica koja su nosioci komercionalnog poljoprivrednog gazdinstva i imaju pčelinjake, mogu se prijaviti za novčani podsticaj koji jednom godišnje dodeljuje Ministarstvo poljoprivrede. Prijavljivanje je moguće do 31. maja.

    (6) detaljnije
  • Staratelji dobili 15.000 dinara

    Krediti bez kamata za pirotske preduzetnike

    Kamate za investicione kredite koje će pirotski preduzetnici moći da podignu kod poslovnih banaka, finansiraće se iz budžeta Grada. Krediti će se odobravati za period do 3 godine, a iz budžeta svih građana za subvencionisanje kredita izdvojeno je 3 miliona dinara.

    detaljnije
  • Sajam zaposljavanja Prokuplje foto lj.m.

    Predstavljanje programa zapošljavanja NSZ u Jablaničkom okrugu

    Koje su mere aktivne politike zapošljavanja, kako konkurisati i koji su javni pozivi u toku, nezaposleni, ali i poslodavci Jablaničkog okruga mogu saznati na prezentacijama leskovačke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje koje će se održati od 4. do 18. marta.

    detaljnije
  • samozaposljavanje

    Leskovčani dobili novac za pokretanje biznisa

    Kako bi pokrenuli svoj posao, nezaposlenim Leskovčanima dodeljena su podsticajna sredstva, a ukupno je iz budžeta grada za ove namene izdvojeno 5 miliona dinara.

    (1) detaljnije
  • ogrev

    Radna grupa za aerozagadjenje u Nišu najavljuje subvencije za kvalitetnije grejanje

    Da vazduh nije sve zagađeniji zbog boljeg standarda građana, kao što kaže predsednik Aleksandar Vučić - tvrde stručnjaci i kažu da je jedan od najvećih zagađivača loše grejanje. Upravo bi prvi konkretni potezi Radne grupe za aerozagađenje u Nišu trebalo da budu rešenje tog problema, a predsednik Goran Milosavljević kaže da je u pripremi projekat subvencija za kvalitetnije grejanje.

    (24) detaljnije
  • Progres Svrljig FOTO A. KOSTIC

    Bugarska firma otvara pogon u Svrljigu, najavljuje posao za 30 ljudi

    Najmanje 30 novih radnika na neodređeno do kraja 2020. godine biće zapošljeno, a uložiće se nešto više od pola miliona evra u roku od 3 godine u pogon nekadašnjeg "Progresa" iz koga će ubuduće izlaziti pasterizovani proizvodi od voća i povrća. Država će za ovu namenu subvencionisati sa 182.250 evra bugarskog investitora "Risk inžinjering" koji će otvoriti pogon u Svrljigu.

    detaljnije
  • poljoprivreda

    Subvencije u Leskovcu dobilo skoro 800 poljoprivrednika

    Za nabavku novih mašina, opreme, grla, izgradnju objekata i podizanje plastenika ove godine je iz gradske kase izdvojeno 30 miliona dinara, a bespovratna sredstva dobilo je 787 poljoprivrednika. Naredne godine nadležni najavljuju veća izdvajanja za poljoprivredu.

    (1) detaljnije
  • Koordinaciono telo

    Koordinaciono telo subvencioniše preduzetnike na jugu Srbije

    Na zapošljavanje se obavezalo 16 preduzetnika iz Bujanovca, Preševa i Medveđe, koje je Koordinaciono telo Vlade Srbije subvencionisalo sa skoro 40 miliona dinara bespovratnih sredstava za ovu godinu. Subvencije je dobilo po sedmoro preduzetnika iz Bujanovca i Preševa i dvoje iz Medveđe, a novac će, kažu, upotrebiti za upošljavanje, nabavku mašina i unapređenje proizvodnje.

    detaljnije
  • Gruner-Vlasotince,-foto-B.A

    Od države za nemački “Gruner” skoro 800.000 evra subvencija

    Nemačka kompanija koja se bavi proizvodnjom delova za elektro i automobilsku industriju dobiće u naredne 3 godine skoro 800.000 evra subvencija, stoji u ugovoru koji je potpisan sa Ministarstvom privrede, Subvencije će dobiti za proširenje pogona i zapošljavanje novih 200 radnika. Nemci u Vlasotincu posluju od 2007. godine i do sada su, na ime subvencija, iz državne kase dobili 2 miliona evra.

    (1) detaljnije
  • zgrade Niš

    Više od 70 % zgrada u Nišu bez dobre izolacije, najavljene subvencije

    Situacija na terenu pokazuje da je termoizolacija zgrada u Nišu katastrofalna, pre svega zato što je 70 % njih starije od 30 godina - upozorava profesionalni upravnik zgrada Toplica Đorđević. Stanari nemaju para da taj problem reše sami, dodaje, a po zakonu je Grad dužan da im u tome pomogne. Da Grad mogao da pomogne i to formiranjem fonda koji bi građani mogli da koriste upravo za poboljšanje energetske efikasnosti, najavio je direktor Toplane Predrag Milačić.

    (28) detaljnije
  • Toplana dimnjak

    Toplana i ove sezone plaća deo računa građanima koji žive u zgradama sa lošom izolacijom

    Nišlije koje se greju preko Gradske toplane, a žive u zgradama sa lošom izolacijom i računi su im zato previsoki, će i ove zime plaćati manje. Uslov je da potroše 20 % više od mesečnog proseka, a Toplana će platiti "višak" koji potroše.

    (13) detaljnije
  • Lukovska banja

    Država daje 1,6 miliona evra preduzeću funkcionera SNS za gradnju hotela u Lukovskoj banji

    Za izgradnju hotela u Lukovskoj banji država je Akcionarskom društvu Planinka odobrila bespovratnu pomoć u iznosu od 1,6 miliona evra. Preduzeće na čijem čelu je visoki funkcioner SNS-a u Kuršumliji Radovan Raičević, dobiće sredstva iz državnog budžeta u dve tranše, prvu u 2020. i narednu 2021. godine. Projektom je planirano da investicija izgradnje hotela košta oko 8 miliona evra.

    (9) detaljnije
  • Kentaur vranje foto Milica Dejanovic juzne vesti

    “Kentaur” dobija iz budžeta Srbije skoro milion evra, plata radnika ne manja od minimalca

    Danska kompanija “Kentaur” koja se bavi proizvodnjom radnih uniformi za ugostiteljstvo, zdravstvo i prehrambenu industriju, a koja je u četvrtak otvorila proizvodni pogon u Vranju, dobiće iz budžeta Srbije skoro milion evra subvencija, stoji u ugovoru između firme “Kentaur Balkans” i Ministarstva privrede, koji je objavio portal Nova ekonomija.

    (15) detaljnije
  • poljoprivreda

    Subvencije za 244 poljoprivrednika iz Medveđe

    Iz opštinskog budžeta je izdvojeno 15 miliona dinara koje će poljoprivrednici iz Medveđe moći da iskoristi za nabavku novih mašina, opreme, podizanje plastenika i objekata. Novac je ukupno dobilo 244 poljoprivrednika.

    detaljnije
  • air serbia

    "Er Srbija" ćuti o popunjenosti subvencionisanih letova iz Niša

    Duže od mesec dana "Južne vesti" pokušavaju da saznaju koliko su popunjeni avioni koji sa "Konstantina Velikog" lete ka 12 destinacija subvencionisanih iz republičkog budžeta. I pored obećanja portparola "Er Srbije" da će odgovor biti dostavljen, ovi podaci do danas nisu stigli, te javnost ostaje uskraćena za informacije koliko zapravo sedišta ostaje prazno u avionima koji lete ka evropskim destinacijama od nacionalnog značaja.

    (13) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: