Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

tužba

  • bane vs bandjur

    Bane Jovanović pozvao Banđura na TV duel

    Nakon što je zamenik gradonačelnika Miloš Banđur tužio odbornika grupe “Niš, moj grad” Branislava Jovanovića zbog povrede časti i ugleda, jer je ovaj tražio njegovu smenu, Jovanović poziva zamenika na TV duel, pa “da građani uporede ko je u pravu”.

    (16) detaljnije
  • Miloš Banđur

    Banđur tužio Baneta Jovanovića zbog povrede časti i ugleda

    Zato što je odbornik grupe "Niš, moj grad" Branislav Jovanović porast korupcije i kriminala u Nišu povezao sa zamenikom gradonačelnika Milošem Banđurom i tražio njegovu smenu kao odgovornog za takvo stanje, Banđur je pokrenuo privatnu tužbu protiv odbornika, kako kaže, jer tvrdi da je sve što je izneo neistina. Pozvao ga je i na poligrafsko testiranje.

    (19) detaljnije
  • Popović KRIK

    Ministar Popović se odrekao jedne od tužbi protiv KRIK-a

    Ministar bez portfelja za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović odrekao se tužbe u jednom od preostala tri postupka protiv KRIK-a, rekla je na suđenju njegova advokatica Dejana Ukropina, navode iz ove Mreže. Objašnjavaju da to znači da Popović odustaje od gonjenja KRIK-a i gubi mogućnost da u budućnosti redakciju ponovo tuži zbog iste stvari.

    detaljnije
  • dinamo

    Antić: Dinamo će podneti prijavu protiv nekih tabloida i Poledice

    Nakon što su brojni mediji objavili da meč između Spartaka i Dinama nije bio regularan jer na klupi gostiju nije bilo ni prvog, a ni pomoćnog trenera, protokol i snimci dokazali su suprotno, pa predsednik vranjskog fudbalskog kluba Dragan Antić najavljuje tužbe protiv "pojedinih" tabloida i predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirka Poledice.

    detaljnije
  • protest-proizvodjaci-duvan-2019-foto-jcm

    Na sudu već 15 godina: Novi protest proizvođača duvana

    Nezadovoljni što se još od 2004. godine “razvlače” po sudovima i što sudije Osnovnog i Apelacionog suda u Nišu donose različite presude po istim tužbama, proizvođači duvana sa juga Srbije protestovali su pred zgradom niške Palate pravde. Kažu da nekima od njih odnedavno stižu i rešenja da plate kompaniji Filip Moris milionske dugove za opremu, iako su, kako tvrde, oni oštećeni.

    (5) detaljnije
  • festival Aleksinac

    Bivši predsednik odbora aleksinačkog pozorišnog festivala tužio Trifunovića zbog uvreda

    Sada već bivši predsednik odbora aleksinačkog Festivala prvoizvedenih predstava Grujica Veljković je podneo tužbu protiv glumca Sergeja Trifunovića koji je bio zabranjen na ovom festivalu, jer kaže da ga je uvredio pismom koje je glumac Miloš Đorđević pročitao nakon izvedbe predstave “Bolivud”.

    (1) detaljnije
  • pokret socijalista

    Nišlija tužio Vulinovu stranku zbog trogodišnjeg neplaćanja kirije

    Penzioner Bratislav Stevanović izdavao je lokal niškom Pokretu socijalista više od tri, a tvrdi da mu nisu plaćali zakup, ali ni vodu, ni grejanje. Slučaj i dug od 1.800 evra je još pred sudom. U niškom PS kažu da čekaju konačnu presudu, ali sumnjaju da su u pitanju interni dogovori Stevanovića i bivšeg rukovodstva gradskog odbora.

    (17) detaljnije
  • darko laketic

    Laketić povukao tužbu protiv “Južnih vesti”

    U iščekivanju prvog ročišta pred Višim sudom u Beogradu, narodni poslanik SNS Darko Laketić obavestio je prokupački Osnovni sud da povlači tužbu protiv “Južnih vesti” koje je tužio u septembru ove godine. Odustajanje od tužbe usledilo je nakon što se sud u Prokuplju proglasio nenadležnim i predmet prebacio u Beograd.

    (2) detaljnije
  • nin

    Medijska koalicija osuđuje ukidanje oslobađajuće presude NIN-u po tužbi ministra Stefanovića

    Ukidanje oslobađujuće presude nedeljniku NIN po tužbi ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića je, kako kažu u Medijskoj koaliciji, veoma zabrinjavajuće. Novinska udruženja smatraju da je takva odluka Vrhovnog kasacionog suda u Beogradu doneta pod političkim pritiskom.

    detaljnije
  • darko laketic

    Laketićev proces protiv "Južnih vesti" seli se u beogradsku sudnicu

    Nakon što je advokat "Južnih vesti" ukazao na to da je narodni poslanik SNS iz Prokuplja Darko Laketić tužio ovaj medij pogrešnom sudu, Osnovni sud u Prokuplju se proglasio nenadležnim i proces prebacio u Viši sud u Beogradu.

    (4) detaljnije
  • darko laketic

    Laketić tužio "Južne vesti" - pogrešnom sudu

    Narodni poslanik SNS iz Prokuplja Darko Laketić tužio je "Južne vesti", tvrdeći da je taj medij objavio netačne podatke o njegovim stanovima u Beogradu. Time je, tvrde u tužbi, pretpeo "znatno jake duševne bolove velikog intenziteta zbog povrede ugleda i časti”, zbog čega traži odštetu od 300.000 dinara. Iako su tužbu pisale dve advokatske kancelarije, podneta je sudu koji po zakonu nije nadležan da o tome sudi.

    (15) detaljnije
  • radijator

    UPSS: Nekoliko građana tužilo nišku "Toplanu" tražeći nadoknadu štete

    Zbog toga što je "Gradska toplana" dve sezone pogrešno naplaćivala grejanje, što je utvrdio i državni revizor, prema rečima Saše Kostića, predsednika Udruženog pokreta slobodnih stanara, petoro korisnika je protiv ovog preduzeća podnelo tužbe Osnovnom niškom sudu. Oni traže da im se nadoknadi šteta koju im je "Toplana" nanela.

    (10) detaljnije
  • sud

    Tužila Sportski savez Niša, žali se i na diskriminaciju, u Savezu kažu "sve po zakonu"

    Gotovo 19 godina Gordana Zlatkov radila je u Sportskom savezu Niša, kako navodi, ali je poslednjih godina "preživljavala golgotu". Nedavno je dobila otkaz koji smatra nezakonitim, te je podnela tužbu protiv Saveza, ali generalni sekretar ove organizacije Predrag Pržić naglašava da je sve bilo po zakonu, te da je problem bio što nisu više imali potrebe za tim radnim mestom.

    (15) detaljnije
  • konferencija o nato bombardovanju

    Niška konferencija - prve tužbe protiv NATO zemalja na jesen

    Uz prisustvo tridesetak gostiju iz raznih država sa istoka i zapada, u Nišu je otvoren dvodnevni simpozijum o posledicama NATO bombardovanja Jugoslavije 1999. godine. Organizatori najavljuju prve pojedinačne tužbe protiv država članica NATO u septembru, a prve presude za 2 godine.

    (7) detaljnije
  • tuzila komunalce zbog radva u dvristu foto lj.m.

    Sud naložio komunalcima da, nakon što su kopali bez saglasnosti vlasnika, vrate sve u prvobitno stanje

    Nakon što su februara, bez ikakvog projekta i saglasnosti vlasnice placa, kuršumlijski komunalci upali mašinama u dvorište Čedoslave Ristić, kako bi njenog komšiju povezali na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, JKP "Toplica" će morati da izvadi cevi iz zemlje i sve vrati u prvobitno stanje, uz plaćanje sudskih troškova od 69.550 dinara.

    (2) detaljnije
  • perisic

    Perišić izgubio na sudu od “Južnih vesti”

    Pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Beogradu "Južne vesti" su oslobođene optužbi bivšeg gradonačelnika Niša Zorana Perišića, koji je tužio za "intenzivne duševne bolove, zbog povrede časti i ugleda" i tražio pola miliona dinara. On će morati da plati sve sudske troškove, ali i da vrati novac koji su izvršitelji već bili skinuli sa računa "Južnih vesti" i pre izricanja presude.

    (28) detaljnije
  • Srđan Aleksić

    Aleksić sprema tužbe protiv NATO-a zbog bombardovanja uranijumom

    Niški advokat i bivši gradski većnik Srđan Aleksić osniva savet koji će raditi na pripremi tužbe prema članicama NATO pakta zbog toga što su 1999. godine koristili osiromašeni uranijum u gađanju ciljeva u Srbiji. Niški advokat kaže da već postoji sudska praksa u Italiji koja je potvrdila postojanje veze između izloženosti dejstvu ove municije i oboljevanja od teških bolesti.

    (22) detaljnije
  • 15 minuta

    Saša Janković: Srbija je zgrčena i uplašena

    Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković najavljuje da će tužiti Dragana Markovića Palmu zbog optužbi da je ubio čoveka, koje je Marković izneo protiv njega na stranačkom skupu u Nišu. Iako smatra da su građani u strahu od bavljenja politikom zbog samovolje vlasti, Janković ističe da će do kraja godine PSG formirati odbor u Nišu.

    (12) detaljnije
  • vranjske tuzba foto printscreen Vranjske

    "Vranjske" tužile Grad Vranje zbog medijskog konkursa

    Tražeći poništenje konkursa, nedeljnik Vranjske je Upravnom sudu u Beogradu podneo tužbu zbog niza nepravilnosti i nepoštovanja zakona - od imenovanja konkursne komisije, do raspodele novca za javno informisanje medijima koji, kako se navodi u tužbi, nisu ni bili upisani u Registar medija.

    detaljnije
  • Visi sud Prokuplje foto lj.m.

    Odbornik radikala homoseksualce nazvao "bolesnim osobama"

    Po tužbi Stefana Radovića iz Kuršumlije, kog je predsednik lokalnih radikala i odbornik Zvezdan Ristić za skupštinskom govornicom nazvao "bolesnom osobom", pred Višim sudom u Prokuplju održano je završno suđenje prvog ovakvog spora u topličkom kraju.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: