Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

  • radnicki

    Pobedom nad Voždovcem Radnički proslavio Prvi maj

    Nastavljaju sa dobrim partijama fudbaleri Radničkog pošto su na svom terenu u 3. kolu plej-auta savladali beogradski Voždovac (2:0) i bar na kratko zauzeli prvo mesto na tabeli doigravanja za opstanak u Superligi. Radničkom je ovo drugi trijumf nad Voždovcem ove sezone.

    detaljnije (3)
  • 437762535_707816337992830_552943043159137612_n

    Poluprazna izletišta u Nišu za Prvi maj

    Uz trubače koji se preklapaju sa sličnom muzikom sa blutut zvučnika i iz automobila, ali i uz tradicionalni roštilj, alkohol i frizbi, Nišlije na poznatim izletištima na Kameničkom Visu, Čegru i Bubnju obeležavaju praznik rada. Osetno je manje ljudi nego prethodnih godina, a neki od zatečenih građana kažu da je kvalitet ovakvih okupljanja opao i da su došli samo zato što nisu imali gde drugde.

    detaljnije (20)
  • JLM_9874

    Beograd dobio kamen-temeljac za nacionalni stadion, Niš više ni obećanje za "Čair"

    Epitet "fudbalske lepotice" koji je stadion "Čair" dobio decembra 2021. u obećanju predsednika Srbije, Aleksandar Vučić dodelio je sada novom nacionalnom stadionu u Surčinu gde su danas počeli radovi i udaren je kamen-temeljac. Stadion "Čair" više ne dobija ni obećanja, niti najave za rekonstukciju, samo da je opet u planu "instalacije najmodernije travnate podloge".

    detaljnije (11)
  • Gradilište

    Gradilište nove zgrade u Panteleju: Žičana ograda pala na ženu i dete

    Na gradilištu u niškoj Ulici Radoja Domanovića gde će na svega 4 ara biti izgrađena nova višespratnica, otkačila se zaštitna žičana ograda i povredila 44-godišnju ženu koja je sa detetom šetala na pešačkoj stazi. Iz policije kažu da još uvek utvrđuju sve okolnosti zbog kojih je došlo do pada ograde.

    detaljnije (11)
  • Prvi maj (1)

    Nišlije početkom 20. veka Prvog maja protestima tražili svoja prava

    Prvu proslavu Međunarodnog dana rada, Nišlije su organizovale 1900. godine, da bi već u narednim godinama, pa sve do balkanskih i Prvog svetskog rata se pretvorile u demonstracije kojima su tražili bolja prava radnika. U Nišu za danas nema najavljenih protesta, a ranije najavljena blokada državnog puta Niš - Priština građana Kuršumlije je otkazana.

    detaljnije (7)
savo manojlović

"Kreni-promeni" i niški izbori: Još bez odluke

Organizacija "Kreni-promeni" izlazi na izbore u Beogradu i Novom Sadu, a da li će u Nišu izaći ili podržati nekog, nije poznato. Iz ove organizacije kratko kažu da će tu odluku doneti "narednih dana". Pitali su Nišlije kroz mejl-ankete.

Biramo Niš

Ko je sve na opozicionoj listi "Biramo Niš" - najviše mesta za Narodni pokret Srbije

Najveća niška opoziciona koalicija “Biramo Niš” prva je posle koalicije okupljene oko SNS koja je predala listu kandidata za odbornike u gradskoj Skupštini. Od 61 kandidata, najviše je pravnika, profesora i ekonomista, a od stranaka koje čine koaliciju najviše mesta pripalo je Narodnom pokretu Srbije. Na listi su nova lica - studenti i đaci, ali i bivši niški funkcioneri.

Pijaca Boško Buha

Nešto i poskupljuje pred izbore - naknade na pijacama u Nišu

Od 1. maja na pijacama u Nišu primenjivaće se veće cene za korišćenje tezgi, pošto je JKP Tržnica usvojila novu odluku o pijačnim naknadama. Osnovna mesečna naknada na svim pijacama je u proseku je veća za 1.000 dinara, bilo da je reč o poljoprivrednim ili robnim tezgama.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: