Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

  • Centar za socijalni rad Prokuplje foto ljubiša mitić

    Osuđen radnik Centra za socijalni rad u Prokuplju zbog pronevere novca

    Od dvojice osumnjičenih radnika Centra za socijalni rad u Prokuplju protiv kojih je tokom 2020. godine Više tužilaštvo u Nišu pokrenulo postupak za krivična dela pronevere i nesavestan rad u službi, pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Nišu M. I. je uslovno osuđen na godinu i šest meseci zatvora koja se neće izvršiti ukoliko za četiri godine od pravosnažne presude ne učini novo krivično delo, dok je M. M, drugoosumnjičeni u ovom postupku oslobođen sumnje za proneveru novca iz kase blagajne Centra.

    detaljnije (2)
  • Univerzitet u Nišu

    Programi kandidata za rektora niškog Univerziteta - Senat bira u ponedeljak

    Ko će od trojice kandidata biti predložen Savetu Univerziteta u Nišu za novog rektora biće poznato u ponedeljak, 13. maja kada je zakazana sednica Senata ove visokoškolske ustanove. Kandidata Senata treba da potvrde članovi Saveta Univerziteta, a dvojica od trojice kandidata su svoje programe i predloge rektora dostavili Južnim vestima. Za Dragana Mančića glavna misao vodilja je, kako kaže, težiti ka izvrsnosti i konstantnom napretku, a za Nebojšu Ranđelovića, koji kaže da je diskriminisan na predstavljanju programa, među najvažnijim stvarima su i završetak stanova za mlade naučne radnike, kao i rešavanje prostora za Fakultet sporta, Fakultet umetnosti i PMF.

    detaljnije (4)
  • napad na novinare

    Napadač osuđen uslovno - izborni dan 2020, ljudi sa spiskovima i napad na ekipu "Južnih vesti"

    Skoro četiri godine nakon što je ekipa Južnih vesti napadnuta je na izborima, na biračkom mestu, Osnovni sud u Nišu osudio je Bobana Stankovića na uslovnu kaznu zatvora od 6 meseci zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti.

    detaljnije
  • Policija KOSTA

    Krivična prijava protiv Vranjanca zbog obljube devojčice

    Zbog obljube 13-godišnje devojčice u Vranju, podneta je krivična prijava protiv 29-godišnjeg muškarca, kažu iz vranjskog Višeg javnog tužilaštva.

    detaljnije
  • Rade Rašović

    Dvojica kandidata sa liste "Nada za Niš" nadaju se istrazi protiv svojih sa vrha liste

    Usmenim dogovorom je utanačeno da predstavnici Ekonomskog pokreta Rade Rašović i Zoran Jovanović, kako kažu, budu u vrhu liste koalicije okupljene oko Nove Demokratske stranke Srbije za odbornike Skupštine Niša. "Pad" na osmo, odnosno 24. mesto i pojavljivanje nekih imena ispred je ono što, kažu Rašović i Jovanović nije u skladu sa dogovorom i borbom protiv korupcije za koju se zalažu. Nosilac liste "Ujedinjeni - nada za Niš" Miodrag Stanković odgovara da nije bitno ko je na kom mestu, već da je bitno smeniti vlast.

    detaljnije (24)
vrtic, nis, foto ljubica jocic 1

Vrtići u Srbiji za neke besplatni, za neke preskupi, a mesta sve manje

Oko 600 dece još čeka na mesto u vrtićima "Pčelice", dok je 6.852 dece upisano u 29 vrtića, koliko ih je u Nišu i okolini. Izgradnja vrtića u Trupalu i Panteleju bi trebalo da je pri kraju, najavljeni su radovi na vrtićima u Čairu i u Duvaništu, a bilo je najava da će i fabrika Olimpias dobiti obdanište. U Kragujevcu je cena 4.209 dinara, Bujanovcu 2.600, ali je malo mesta, dok su u Surdulici vrtići besplatni. U Nišu i Leskovcu cene godinama nisu menjane, u Vlasotincu roditelji plaćaju 6.507 dinara, a roditelje dece koja idu u neke niške privatne vrtiće od 1. maja dočekalo je poskupljenje od 3.000 dinara.

izbori glasanje spisak

Vlast i opozicija dogovorile izmene Zakona koje treba da spreče migracije birača na lokalnim izborima

Parlamentarne grupe dogovorile su u Skupštini Srbije izmene Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, kaže za Južne vesti poslanik Narodnog pokreta Srbije Đorđe Stanković. To znači da svako ko je upisan u birački spisak nakon 3. jula prošle godine neće moći da glasa na novoprijavljenoj, već na adresi gde je imao prebivalište do tog datuma. Ukida se i glasanje po mestu boravišta.

toncev-lista-foto-fbnovicatoncev

Pomirili se "ljuti" neprijatelji u Surdulici - SPS i SNS zajedno na listi

Nakon dugodišnje samostalne vladavine socijalista u Surdulici, oni će na lokalne izbore u ovoj opštini izaći u koaliciji sa naprednjacima, sa kojima su poslednjih godina imali česta prepucavanja i nesuglasice. Lider SPS-a u Surdulici Novica Tončev kaže da zajedničkom listom pokazuju da interese građana stavljaju ispred svojih ličnih i političkih stavova.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: