Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

Javni poziv izbeglicama da se usele u 3 stana od 30 kvadrata u Nišu

Grad Niš i Centar za socijalni rad “Sveti Sava” raspisali su javni poziv kojim će ustupiti na korišćenje tri stana od po 30 kvadrata izbeglicama. Najbolje bodovanim porodicama ili pojedincima biće ustupljeni ti stanovi, uz određene uslove.

(2) detaljnije
ligasurg

Niški lekari i inženjeri osmislili instrument koji ubrzava i poboljšava učinak operacija

Konstrukciju hirurškog instrumenta kojim je moguće skratiti operaciju i imati bolji učinak u odnosu na instrumente koji se trenutno koriste u operacionim salama, osmislio je tim niških doktora medicine i inženjera mašinstva. Njihov startap LigaSurg pobednik je prvog niškog Launcher akcelerator programa, a već pregovaraju sa više inostranih kompanija o proizvodnji.

(6) detaljnije
grad leskovac ministarstvo

Leskovački Dom Vojske postaće koncertna dvorana i prostor za Muzičku školu

Dom Vojske u Leskovcu biće adaptiran u Gradsku koncertnu dvoranu i Muzičku školu, pošto su Grad i ministarstva potpisali ugovor. Najveći deo finansiraće se kreditima Banke za razvoj Saveta Evrope (oko 2,5 miliona evra), dok će Grad Leskovac uložiti 10 miliona dinara.

(1) detaljnije
lipov lad

"Lipov lad" ipak ne postaje vrtić, Grad odustao od rekonstrukcije

Iako su iz gradske vlasti više puta najavljivali da će nekadašnji restoran "Lipov lad" u niškom naselju Duvanište biti pretvoren u vrtić i raspisan je tender za izvođača na koji su se javila 3 ponuđača, Grad Niš je odustao od ove rekonstrukcije. Kako je navedeno o odluci o obustavi javne nabavke, odustalo se od adaptacije ovog objekta jer smatraju da će rekonstrukcijom "Medikoterapije" rešiti problem smeštaja dece.

(12) detaljnije
  • mediji 1

    Za medije Gašićevog sina i Vitka Radomirovića najviše para iz gradskog budžeta u Nišu

    Na medijskom konkursu u Nišu prorežimski mediji Vidosava Vitka Radomirovića dobiće skoro 50 miliona dinara iz gradske kase, dok će projekti portala i televizije "Zona plus", u vlasništvu sina Bratislava Gašića, građane koštati 18,3 miliona dinara. Dosta para dobiće i "Kopernikus", kao i mediji Vitkovih poslovnih partnera. Za ostale ostaje svega nešto više od 8 miliona.

    (13) detaljnije
  • matematicka olimpijda

    Bronza za niškog đaka na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi

    Na 41. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi (Balkan Mathematical Olympiad – BMO) brozanu medalju osvojio je Strahinja Svrzić, učenik Gimnazije „Svetozar Marković” u Nišu.

    (3) detaljnije
  • 437762535_707816337992830_552943043159137612_n

    Poluprazna izletišta u Nišu za Prvi maj

    Uz trubače koji se preklapaju sa sličnom muzikom sa blutut zvučnika i iz automobila, ali i uz tradicionalni roštilj, alkohol i frizbi, Nišlije na poznatim izletištima na Kameničkom Visu, Čegru i Bubnju obeležavaju praznik rada. Osetno je manje ljudi nego prethodnih godina, a neki od zatečenih građana kažu da je kvalitet ovakvih okupljanja opao i da su došli samo zato što nisu imali gde drugde.

    (33) detaljnije
  • Niš centar

    Vaskršnji humanitarni bazar za lečenje troje malih Nišlija

    Humanitarni bazar koji će biti održan u četrvrtak, 2. maja od 11 do 15 sati u bašti Labirint paba na Keju kola srpskih sestara u Nišu imaće za cilj prikupljanje potrebnih sredstav za lečenje troje mališana iz ovog grada, za Maksima Milenkovića, Nikolikonu Stojanović i Andreu Stojanović.

    (1) detaljnije
  • prvi maj

    Vatrogasci pozivaju na opreznost prilikom paljenja vatre za Prvi maj

    Građanima koji odluče da Međunarodni praznik rada obeleže na izletištima, vatrogasci savetuju da budu oprezni prilikom pripreme hrane i paljenja vatre na otvorenom.

    detaljnije
  • Prvi maj (1)

    Nišlije početkom 20. veka Prvog maja protestima tražili svoja prava

    Prvu proslavu Međunarodnog dana rada, Nišlije su organizovale 1900. godine, da bi već u narednim godinama, pa sve do balkanskih i Prvog svetskog rata se pretvorile u demonstracije kojima su tražili bolja prava radnika. U Nišu za danas nema najavljenih protesta, a ranije najavljena blokada državnog puta Niš - Priština građana Kuršumlije je otkazana.

    (9) detaljnije
  • Medicinski fakultet

    Aleksandar Mitić i zvanično od oktobra novi dekan niškog Medicinskog

    Sadašnji prodekan za nastavu na Stomatologiji, v. d. direktora niške Klinike za stomatologiju i član Izvršnog odbora Vulinovog Pokreta socijalista, Aleksandar Mitić, izabran je za novog dekana Medicinskog fakulteta u Nišu. Ostavke na funkcijama na kojima, prema Statutu, ne sme da bude kao dekan, kaže, podneće posle prvomajskih praznika.

    (9) detaljnije
  • obijene prostorije DS

    Po nalogu Gradske uprave obijene prostorije DS-a u Prokuplju

    Prostorije Gradskog odbora u Prokuplju obijene su tokom prepodneva u vreme dok se održavala sednica Skupštine, zbog čega su opozicioni odbornici napustili sednicu. Ulazna vrata jedne od prostoprija su obijena i zapečačena voskom i koncem, na vratima nije postavljeno nikakvo obaveštenje ko je to uradio i zbog čega, a demokrate su obavestile policiju koja je obavila uviđaj.

    (2) detaljnije
  • image (2)

    Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

    Jedan od retkih sa novim tablama i obručima u toj opštini, košarkaški teren kod Niškog kulturnog centra već dugo predstavlja parking za automobile, javljaju Palilulci preko aplikacije “Prijavi problem”.

    (20) detaljnije
  • IMG_20240429_183758

    Foto-vest: Pala velika grana u parku Čair, nema povređenih

    U niškom parku Čair, koji svakodnevno posećuje veliki broj građana, danas popodne se odlomila velika grana, a poveđenih, na sreću, nije bilo.

    (1) detaljnije
  • Niš centar

    "Ferka" poziva Nišlije da podnesu prigovor na listu SNS-a zbog Vučića

    Zbog toga što će lista za lokalne izbore Srpske napredne stranke i ove godine nositi ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kampanja za fer izbore “Ferka” pokrenula je akciju organizovanog slanja prigovora na takav naziv liste. Međutim, kako kažu, građanima onemogućeno da podnesu prigovore na izborne liste, zato što je pisarnicama ograničeno radno vreme, a građani imaju samo 48 sati da podnesu prigovore.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: