Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:08, 3. 11. 2016.

| Hronika

Arsović poslat u zatvor na godinu dana

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Arsoviću će u kaznu biti uračunat i nepun mesec proveden u pritvoru; foto: Lj.M.

Nakon što je pravosnažno osuđen da je namestio tender za izgradnju dečijih igrališta, bivši predsednik Opštine Prokuplje Milan Arsović od nedavno izdržava zatvorsku kaznu od godinu dana u ćuprijskom zatvoru.

On je u vreme dok je bio predsednik Opštine, u periodu od 2008. do 2012. godine, zloupotrebio položaj prilikom nabavke i montaže dečijih igrališta u Ulici Veljka Milankovića, Đurevačkom naselju i u dvorištu Osnovne škole "9. oktobar" u Prokuplju.

U presudi Apelacionog suda u Nišu stoji da su nabavke zaključene kršenjem Zakona o javnim nabavkama, odnosno razbijanjem nabavke velike vrednosti na male i prilagođavanjem predmeta nabavke određenom ponuđaču, dok je ugovorena cena bila značajno veća od uporedivih tržišnih cena.

Nabavka i montaža dečijih igrališta plaćena je 9.308.784 dinara, što je na dan zaključenja ugovora, prema srednjem kursu Narodne banke Srbije, iznosilo 83.405 evra.

Prema informacijama iz Višeg suda u Prokuplju, zatvorska kazna za krivično delo koje se stavljalo na teret Arsoviću je od jedne do 8 godina zatvora, tako da je prošao sa minimalnom kaznom.

Arsović je inače u vreme dok je obavljao funkciju predsednika Opštine bio visoki funkcioner Demokratske stranke, ali se pre manje od godinu dana učlanio u Pokret socijalista Aleksandra Vulina.

Arsoviću će u zatvorsku kaznu biti uračunato vreme koje je proveo u pritvoru, od 24. decembra 2012. do 17. januara 2013. godine.

Inače, ovo je jedina pravosnažna presuda i zatvorska kazna na koju je osuđen i koju izdržava neki funkcioner lokalne vlasti i političar, ne samo u Prokuplju, već i u čitavoj Toplici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivana Grujic

    10:39 // 14. 11. 2016.

    Ma ovaj je sitan, pa ne verujem da je ikada nesto investirano a da nije pokradeno, da nije namesteno, to bi i slep video i kako onda niko nije odgovarao nikada, ovo je prvi pit da cujem da je jedan funkcioner uopste optuzen a da je malo godinu dana, malo je i to se slazem.

  • Pera Detlic

    11:28 // 6. 11. 2016.

    Znaci jos jedna potvrda u nasoj zemlji da pravde nema! Ako rukovodilac ukrade od gradjana 90 000 eura i kazna mu je godinu dana zatvora.......ahhahahaha, pa to je nagrada. Sram da bude i drzavu, i pravosudje, a ponajvise onog apelacionog sto smisli i rece godinu dana. Ta nasa elita je zasluzila mnogo vise. Sram vas bilo sve po redu!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: