Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Rukometni klub Železničar

  • Kocic, Arizanovic i Antic, RK Zeleznicar, foto ARKUS liga

    "Želja“ bez predsednika - Ljubomir Pavlović podneo ostavku

    Zbog toga što igrači mesecima nisu dobijali plate i što je klub dobio dvostruko manje para od Grada bez obzira na uspehe, Ljubomir Pavlović podneo je neopozivu ostavku na mesto predsednika Upravnog odbora niškog Rukometnog kluba Železničar. Iako su igrači u teškim uslovima uspeli da se kvalifikuju za evropsku ligu, većina napušta Niš ili prelazi da igra za u leskovačku Dubočicu, a kao razlog za ovakvo stanje Pavlović okrivljuje aktuelno gradsko rukovodstvo.

    (11) detaljnije
  • RK Železničar

    Poraz Železničara za kraj sezone

    Rukometaši niškog Železničara poraženi su na svom terenu u poslednjem 14. kolu Arkus lige od pančevačkog Dinama sa 35:32 (17:17). "Želja" sezonu završava na četvrtom mestu na tabeli, a ranije je odlučen nastup na međunarodnoj sceni.

    detaljnije
  • RK Železničar

    Železničar protiv Dinama za kraj sezone

    Rukometaši niškog Železničara odigraće u subotu 29. maja poslednji meč u ovoj takmičarskoj sezoni. U okviru 14. kola Arkus lige Nišlije dočekuju pančevački Dinamo.

    detaljnije
  • rk zeleznicar

    Trijumf Železničara u Šapcu

    Rukometaši niškog Železničara savladali su Metaloplastiku u Šapcu sa 34:32 (17:13) u susretu 13. kola Arkus lige. Fantastičan meč odigrali su izabranici Đorđa Teodorovića, a sa devet, odnosno osam golova su Nišlije do pobede vodili Marko Milosavljević i Nemanja Milovanović.

    (1) detaljnije
  • Kocic, Arizanovic i Antic, RK Zeleznicar, foto ARKUS liga

    "Želja" ide rasterećena u Šabac na poslednje gostovanje u sezoni

    Rukometaši niškog Železničara odigraće u subotu, 22. maja, meč pretposlednjeg kola Arkus lige. Oni će u poslednjem gostujućem susretu sezone igrati u Šapcu protiv Metaloplastike.

    (1) detaljnije
  • djordje spasic, rk zeleznicar nis, 24 oktobar 2020, foto jv vanja keser

    Rukometaši Železničara savladali Rudar i obezbedili Evropu

    Rukometaši niškog Železničara nadigrali su Rudar iz Kostolca sa 32:26 (15:13) u susretu 12. kola plej-ofa Arkus lige. Ovom pobedom Nišlije su obezbedile izlazak na međunarodnu scenu naredne godine i igranje u EHF kupu.

    detaljnije
  • djordje spasic, rk zeleznicar nis, 24 oktobar 2020, foto jv vanja keser

    Železničar domaćin Rudaru

    Rukometaši Železničara nastavljaju takmičenje u Arkus ligi, a u okviru 12. kola dočekuju Rudar iz Kostolca. Nišlije će u ovom susretu pokušati da dođu do trijumfa nakon četiri kola. Meč se igra u hali "Čair" u subotu, 15. maja od 20 sati.

    detaljnije
  • RK Železničar Partizan

    Partizan nadigrao Železničar

    Rukometaši niškog Železničara poraženi su u Beogradu od Partizana sa ubedljivih 30:23 (15:12) u okviru 11. kola plej-ofa Arkus rukometne lige.

    (1) detaljnije
  • ognjen djordjevic

    Rukometaš niškog Železničara na spisku juniorske reprezentacije

    Na spisku selektora juniorske reprezentacije Đorđa Teodorovića, koji je ujedno i trener Želeničara, našao se i igrač niškog rukometnog tima Ognjen Đorđević.

    (1) detaljnije
  • RK Železničar

    Železničar gostuje Partizanu

    Rukometaši niškog Železničara u okviru 11. kola plej-ofa Arkus lige gostuju u sredu beogradskom Partizanu. Nišlije u ovaj susret ulaze nakon poraza od Vojvodine i neprijatnog remija sa Radničkim proteklog vikenda, dok je drugoplasirani Partizan u seriji od pet vezanih trijumfa.

    detaljnije
  • rukomet ilustracija

    Remi Železničara i Radničkog u Čairu

    Rukometaši niškog Železničara odigrali su nerešeno 33:33 (18:16) meč protiv kragujevačkog Radničkog u okviru 10. kola plej-ofa Arkus lige. U većem delu susreta odigranom u hali "Čair“ domaćin je imao prednost, ali su Kragujevčani furioznom završnicom došli do boda.

    detaljnije
  • prodat dres zeleznicara foto LFN

    Dres rukometaša Železničara sa potpisima svih prvotimaca prodat na licitaciji LFN-a

    Cifru od 6.000 dinara za dres rukometaša niškog Železničara, na kojem su potpisi svih prvotimaca tog rukometnog kluba, dao je Ivan Petrović, saopštavaju iz Lokalne fondacije Niš. Novac i sa ove licitacije, ističu, odlazi u fond za podršku najboljim idejama građana u Nišu.

    detaljnije
  • RK Železničar

    Rukometaši Železničara dočekuju Radnički

    Rukometaši niškog Železničara ugostiće Radnički iz Kragujevca u subotu, 8. maja, u meču 10. kola plej-ofa Arkus lige. Nišlije će protiv poslednjeplasiranog tima pokušati da započnu novu seriju trijumfa u finišu sezone.

    detaljnije
  • licitacija

    Potpisani dres RK Železničar na licitaciji Lokalne fondacije Niš

    Na novoj licitaciji Lokalne fondacije Niš kojom se prikuplja novac za lokalnu zajednicu za podršku najboljim idejama, nalazi se dres Rukometnog kluba Železničar sa potpisima svih sadašnjih igrača. Početna cena je 4.000 dinara, a ljubitelji sporta mogu da licitiraju na Fejsbuk strani fondacije sve do petka, 30. aprila u 16 sati.

    (1) detaljnije
  • RK Železničar

    Poraz Železničara u Novom Sadu

    Rukometaši niškog Železničara poraženi su u derbi susretu 9. kola plej-oaf Arkus lige u Novom Sadu od Vojvodine rezultatom 36:27 (22:13). Oslabljen niški tim nije bio ravnopravan rival najboljem timu u zemlji, pa je pitanje pobednika ovog duela bilo rešeno već u prvom poluvremenu.

    (7) detaljnije
  • RK Železničar

    RK Železničar: Nije tačno da je budžet kluba za 2020. bio 43 miliona

    Nakon nove burne rasprave u Skupštini Grada o niškom sportu i izjave odbornika Koalicije “Niš, moj grad” Branislava Jovanovića da je budžet RK Železničar prošle godine iznosio 43 miliona, iz „Želje“ demantuju i kažu da je iz gradske kase dobio skoro šest i po miliona manji. U saopštenju pišu i da su na današnjoj sednici izrečene i druge neistine - da nije tačno da nema omladinske škole.

    (7) detaljnije
  • Skupština grada

    Opozicija tvrdi da je predsednik Komisije za sport u Nišu u sukobu interesa, većnik za sport negira

    Predsednik Komisije za sport u Nišu je poznati srpski olimpijac u brzom hodanju Nenad Filipovića, a za njega odbornik Branislav Jovanović kaže da je u sukobu interesa je istovremeno i takmičar Atletskog kluba “Radnički” koji se takođe nada novcu iz budžeta. Većnik Aleksandar Stojičić to negira uz konstatatciju da on nije predsednik AK “Radnički”.

    (4) detaljnije
  • nikola egic, rk zeleznicar, nis, foto jv vanja keser

    Železničar na šampiona – mogu li Nišlije da ugroze Vojvodinu

    Rukometaši niškog Železničara odmeriće snage u subotu sa novosadskom Vojvodinom , u derbi susretu 9. kola plej-ofa Arkus lige. Tim iz Niša će pokušati da nastavi seriju bez poraza, koja traje već pet kola, ali ih dočekuje težak protivnik pošto su Novosađani neprikosnoveni ove sezone - odbranili su trofej Kupa, a u plej-ofu imaju svih osam trijumfa.

    (1) detaljnije
  • Marko Milosavljević RK Železničar rukomet

    Rukometaš "Želje" na spisku Tonija Đerone

    Rukometaš niškog Železničara Marko Milosavljević pozvan je u seniorsku reprezentaciju Srbije, za predstojeći duel našeg tima protiv Grčke. 22-godišnji srednji bek niškog tima nalazi se na spisku od 18 imena na koje računa selektor Toni Đerona.

    (2) detaljnije
  • djordje teodorovic

    Trener Železničara novi selektor juniorske reprezentacije Srbije

    Novi selektor najboljih srpskih rukometaša juniora je Đođre Teodorović koji poslednjih godina sa puno uspeha trenira ekipu niškog Železničara. Ovo je odluka Upravnog odbora Rukometnog saveza, a Teodorovića i ekipu već u junu očekuje Svetsko prvenstvo.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: