Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

hala Čair

  • sajam automobila

    Nova hibridna i električna vozila na Sajmu automobila u Nišu

    Ljubitelji četvorotočkaša i dvotočkaša imaće priliku da razgledaju najnovije modele na 14. Sajmu automobila, koji će od 6. do 8. oktobra biti održan u hali "Čair" u Nišu. Organizatori najavljuju veliki broj premijera, a pažnja će biti usmerena na nova hibridna i električna vozila, motocikle i elektro bicikle.

    (2) detaljnije
  • Hala Čair

    Klubovi od posebnog značaja za Grad dobijaju prednost za treninge i mečeve

    Sportske organizacije od posebnog značaja za Grad Niš, kojih je ove godine 18, imaju prioritet u dodeli termina za svakodnevno treniranje u pojedinim objektima Sportskog centra "Čair", navodi se u dopuni Pravlinika za sport, a ostali klubovi čiji se programi sufinansiranju iz gradskog budžeta dobijaće termine u zavisnosti da li su u olimpijskom sportu i u kom su rangu takmičenja. Klubovi koji za treninge i takmičenje koriste bazene zadržavaju svoje dosadašnje termine, a slobodni termini Sportski centar "Čair" može da izda po komercijalnoj ceni.

    (11) detaljnije
  • Dan slobode i zastave Vučić (6)

    Dan srpskog jedinstva, slobode i zastave u Nišu - obezbeđenje sprečilo ljude da izađu ranije iz “Čaira”

    Centralna proslava Dana srpskog jedinstva, sloge i nacionalne zastave održana je u niškoj hali “Čair”, a obeležili su je aplauzi na pomen predsednikovog imena, Aljbin Kurti, kao i obezbeđenje koje nije želelo da pusti ženu kojoj je pozlilo da izađe iz hale, uz napomenu da će morati da sačeka kraj proslave. Veliki broj građana došao je iz drugih gradova organizovanim prevozom.

    (53) detaljnije
  • Hala Čair

    Nakon pisanja "Južnih vesti" klubove vratili u halu "Čair"

    Nakon nedelja treniranja na otvorenom i u teretanama i pod parolom "snađi se", kao i pisanja Južnih vesti , sportski klubovi iz Niša od danas će moći da u hali "Čair" i sali Osnovne škole "Dušan Radović" obavljaju pripreme za nove sezone koje uskoro počinju. Raspored treninga se nalazi na oglasnoj tabli, a na spisku nema nedavno rekonstruisane sale u školi "Miroslav Mika Antić". Iz Uprave za društvene delatnosti i dalje ne odgovaraju na pitanja, a prema nezvaničnim informacijama, postoji mogućnost naplaćivanja termina klubovima koji nisu od posebnog značaja za Grad.

    (5) detaljnije
  • Hala Čair

    Niški sportski klubovi bez sala, Uprava bez reči

    "Ova sala će ostati našim sportistima", rekli su iz delegacije Grada Niša i Sportskog centra "Čair" pred Evropsko prvenstvo za juniore u košarci pri obilasku sveže rekonstruisane sale u Osnovnoj školi "Mika Antić". U tu salu niški sportisti još ne mogu da uđu, ali ni u halu "Čair" jer se, nezvanično saznajemo, "čeka usvajanje pravilnika o dodeljivanju termina klubovima". Iz Uprave za društvene delatnosti ne odgovaraju na pitanja, a neki sportski klubovi u Nišu su počeli pripreme za novu sezonu, ali daleko od uslova koji im trebaju za ozbiljan rad.

    (5) detaljnije
  • 1280x0_JLM-8595

    Ministarstvo zdravlja: Izolovan Adeno virus na Evropskom prvenstvu za košarkaše

    U izveštaju epidemiologa Instituta za javno zdravlje Niš navodi se da je tokom epidemije "Diarhoeaa et gastroenteritis" u jednom hotelu u Nišu tokom Evropskog prvenstva u košarci za juniore bilo 159 izloženih, od kojih je bilo 26 obolelih i jedan hospitalizovan. Izolovan je Adeno virus kod jednog košarkaša, navodi se u izveštaju, a od 11 briseva uzetih sa površina u hotelu, 4 brisa su bila neispravna, a 1 bris je sadržao bakteriju. U hrani i vodi nije bilo patogenih mikroorganizama, dodaju, a zbog propusta u održavanju higijene, biće preduzete mere iz nadležnosti sanitarne inspekcije.

    (2) detaljnije
  • Košarka, juniori

    Rasprodate ulaznice za finale u "Čairu", Nišlije očekuju zlato

    Preko 3.000 ulaznica prodato je na dan finalne utakmice juniorskog Evropskog prvenstva u košarci koje će biti odigrano u subotu od 20:30 u niškoj hali “Čair” između Srbije i Španije. Prodaja karata počela je još jutros, a u 16:30 nije ih više bilo u prodaji. Nišlije očekuju da će nošeni atmosferom iz hale, srpski košarkaši pobedi osvojiti zlatnu medalju.

    detaljnije
  • KSS

    Mladi košarkaši Srbije nastavili sa pobedama u Nišu - preko Izraela do polufinala

    Košarkaši Srbije do 18 godina plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto su sinoć u četvrtfinalu u hali ”Čair” ubedljivo savladali Izrael rezultatom 83:65 (20:15, 23:14, 15:19, 25:17). Protivnik izabranicima Nenada Stefanovića u borbi za finale i medalju biće tim Nemačke.

    detaljnije
  • Košarka, EP

    Nalik virusu ili nalik trovanju: Čekaju se rezultati sanitarne, EP u Nišu se nastavlja

    Dok upućeni u celu situaciju tvrde da je bilo nekog oblika trovanja hranom na košarkaškom Evropskom prvenstvu u Nišu, sanitarna inspekcija je obišla hotel u kom su smešteni svi članovi timova koji su se žalili na temperaturu, bolove u stomaku i dijareju. Iz Svetske košarkaške federacije kažu da treba da se utvrdi tačan izvor bolesti, a iz KSS direktor takmičenja tvrdi da je virusna infekcija. Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se na hranu koju su učesnici šampionata poručivali van hotela, ali još nema zvaničnih odgovora. Jedini igrač koji je bio hospitalizovan u UKC Niš, pušten je.

    (2) detaljnije
  • Košarka, juniori

    Srpski juniori sa tri pobede završili grupnu fazu na Evropskom prvenstvu, u osmini finala protivnik Danska

    Pobedama nad Češkom, Finskom i Slovenijom u hali “Čair” juniori Srbije završili su kao prvoplasirani tim C grupe, pa će nakon današnjeg dana pauze, u sredu, 26. juna, od 20:30 u osmini finala igrati protiv selekcije Danske.

    detaljnije
  • hala cair, kisa, prokisnjavanje, foto ljubica jocic

    SSP: Skandali na EP u Nišu u košarci, tražimo ostavke

    Da je Grad Niš kao organizator "zaradio dve tehničke greške na samom startu prve četvrtine“, ocenjuju iz niškog odbora Stranke slobode i pravde nakon dešavanja na Evropskom prvenstvu za juniore i prokišnjavanja hale “Čair” i situacije u sali Osnovne škole "Mika Antić". Tamo su takođe zbog prokišnjavanja, vrućine i klizavog terena brojni igrači proklizavali na terenu, pa su na pet minuta pre kraja odlučiii samo da se dodaju i čekaju da napadi isteku, kako se niko ne bi povredio.

    (36) detaljnije
  • košarka

    Košarkaši Poljske i Turske protestovali zbog loših uslova u sali u Nišu

    Poslednjih pet minuta utakmice prvog kola B grupe između Poljske i Turske na Evropskom prvenstvu u Nišu košarkaši obe ekipe su se samo dodavali i trošili vreme ne želeći da rizikuju neku povredu. Razlog su loši uslovi i nedostatak klime u sali Osnovne škole "Mika Antić" gde su zbog vrućine i klizvog terena brojni igrači proklizavali na terenu.

    (40) detaljnije
  • hala cair, kisa, prokisnjavanje, foto ljubica jocic

    Prokišnjavaju hala "Čair" i sala u Durlanu, prekinute košarkaške utakmice na EP-u

    Sedam sekundi pre kraja prve četvrtine utakmice između Grčke i Italije na Evropskom prvenstvu za juniore u Nišu prekinuta je zbog povrede italijanskog košarkaša, ali je u tom trenutku počelo prokišnjavanje hale "Čair" i nakon malo više od 45 minuta pauze, meč je nastavljen. Prokišnjavala je i sala OŠ "Mika Antić", zbog čega su se neki košarkaši i okliznuli, pa je na desetak minuta prekinuta i utakmica između Poljske i Turske.

    (22) detaljnije
  • Košarka, juniori

    U Nišu počinje Evropsko prvenstvo, prvi protivnik srpskih juniora reprezentacija Češke

    Evropsko prvenstvo za košarkaše do 18 godina počeće sutra u Nišu, a među 16 reprezentacija koje će se takmičiti u halama “Čair” i “Mika Antić” nalazi se i tim Srbije. Selektor Nenad Stefanović odredio je 12 košarkaša, a prvi protivnik u subotu, 22. jula, od 20:30 biće im selekcija Češke.

    (5) detaljnije
  • Lepa Brena, foto JV Aleksandar Kostić

    Lepa Brena septembra u Nišu

    Već sada su u prodaji ulaznice za koncert Lepe Brene u niškoj hali "Čair", koji je zakazan za 9. septembar. Cene karata su od 1.300 dinara za parter do 6.000 dinara za za ložu.

    (7) detaljnije
  • Košarka

    Evropsko prvenstvo za košarkaške juniore traži volontere

    Mladi od 15 do 30 godina koji žele da budu deo košarkaškog Evropskog prvenstva za juniore, koje će od 22. do 30. jula biti održano u Nišu, mogu se prijaviti za volontiranje. Više od 70 volontera i volonterki će, dodaju organizatori, dobiti priliku da budu u organizaciji jednog od najvećih sportskih događaja u Nišu.

    (2) detaljnije
  • 21. Sajam lova i ribolova

    Niški Sajam lova i ribolova otkazan zbog tragedija u Beogradu i Mladenovcu

    Nakon tragedija u Beogradu i Mladenovcu u kojima je stradalo čak 17 osoba, među kojima i dosta dece, a zbog odluka Vlade Srbije o strožijoj kontroli posedovanja oružja i većih kazni u budućnosti, iz Sportskog centra "Čair" odlučili su da do daljeg odlože Sajam lova i ribolova koji je trebalo da počne 11. maja.

    (2) detaljnije
  • 800x600_kos-kosarka-u-nisu-cair-foto-jv-ljubica-jocic

    Još 100 dana do Evropskog prvenstva, hala i sale čekaju rekonstrukcije

    Za tačno 100 dana u Nišu će početi Evropsko prvenstvo u košarci za juniore, a od priprema za događaj koji će okupiti reprezentacije iz 16 zemalja - raspisana i više puta je pomerana javna nabavka za rekonstrukciju sale Osnovne škole "Mika Antić" i takođe je najavljeno da će se sređivati glavno mesto događaja hala "Čair" i sala škole "Duško Radović".

    (3) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: