Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Socijaldemokratska stranka

  • srpska desnica bujanovacke

    Reakcije na pretnje u Bujanovcu: Vacićeva retorika opasna i kažnjiva zakonom

    Retorika Miše Vacića, lidera Srpske desnice, koji je prilikom osnivanja te stranke u Bujanovcu pretio proterivanjem “domaćim izdajnicima”, ima elemenata kršenja ljudskih prava i slobode, smatraju u Koordinacionom telu za jug Srbije. Advokati i lokalni političari ističu da su Vacićeve izjave ozbiljna pretnja po urušavanje ustavnog poretka i ružna slika Srbije.

    (1) detaljnije
  • okrugli sto opozicija

    Niška opozicija: Ni skupština ni vlast SNS-a nemaju legitimitet

    Predstavnici stranaka potpisnica Sporazuma sa narodom na okruglom stolu u Nišu zaključili su da gradski parlament bez opozicije nema legitimitet, a isto tvrde i za gradonačelnika Darka Bulatovića i sedmogodišnju vlast Srpske napredne stranke. Najviše zamerki imaju na izgradnju grada, preletanje odbornika, medijski mrak i to što, kako kažu, Bulatović drži tirade u parlamentu.

    (11) detaljnije
  • grupa za leskovac zajedno

    Deo leskovačke opozicije se vratio u skupštinske klupe

    Odbornici grupe "Za Leskovac zajedno" učestvovaće u današnjem zasedanju Skupštine jer, kako kažu, žele da debatuju o pojedinim odlukama o kojima bi inače vladajuća većina ćutala. Odbornici Demokratske stranke i Pokreta "Dveri" i dalje bojkotuju rad lokalnog paralmenta.

    (1) detaljnije
  • leskovačka skupština

    Deo leskovačkih opozicionara ponovo bojkotuje rad Skupštine

    I 30. sednica leskovačke Skupštine održava se bez dela opozicionih odbornika. Rad lokalnog parlamenta bojkotuju odbornici Demokratske stranke, grupe “Za Leskovac zajedno” i Dveri. U sali su od opozicije ostali jedino odbornici Jedinstvene Srbije.

    (1) detaljnije
  • Opozicija u Vranju napustila Skupštinu

    Opozicija u Vranju napustila Skupštinu

    Osmoro opozicionih odbornika napustilo je redovno zasedanje vranjskog parlamenta i najavljuju da ni ubuduće neće učestvovati u radu lokalne skupštine. Kao razloge navode oduzimanje prava na reč, neodgovaranje na postavljena pitanja i to što, kako kažu, nemaju mogućnost da spreče kršenja zakona.

    (1) detaljnije
  • skupstina

    Deo leskovačke opozicije bojkotuje rad lokalnog parlamenta

    Zbog toga što je “sve postalo farsa”, ali i zato što su građani na protestima zahtevali da opozicija bojkotuje Skupštinska zasedanja, odbornici Demokratske stranke i Dveri ubuduće neće učestvovati u radu lokalnog parlamenta . Današnje zasedanje napustili su odbornici grupe “Za Leskovac zajedno”, dok odbornici Jedinstvene Srbije, koji na lokalu nastupaju na strani opozicije, zasad neće bojkotovati rad Skupštine.

    (7) detaljnije
  • opstina leskovac

    Usvojen novi poslovnik leskovačke Skupštine

    Neke od novina novog poslovnika leskovačke skupštine jesu uvođenje elektornskog parlamenta, a umesto dosadašnjih 5 minuta, odbornici će pojedinačno imati po 3 minuta za diskusiju po tački dnevnog reda. Opozicija i dalje smatra da je poslovnik loš i da guši demokratske principe, dok je za odbornike vladajuće većine dobar.

    detaljnije
  • skupština leskovac

    Povučen predlog novog poslovnika leskovačke Skupštine

    Nakon dvočasovne rasprave o tome da li je novi poslovnik urađen kako treba, odbornici leskovačke Skupštine izglasali su da ovaj predlog ipak povuku sa dnevnog reda današnje sednice. O novom poslovniku odbornici će raspravljati na narednoj sednici lokalnog parlamenta.

    detaljnije
  • opstina leskovac

    Novi poslovnik leskovačke Skupštine - vlast bez komentara, opozicija kritikuje

    Leskovački parlament diskutovaće u sredu o nacrtu novog poslovnika, a jedna od novina je i da će, umesto dosadašnjih 5 minuta po odborniku za diskusiju po tački dnevnog reda, odbornici imati 3 minuta. Opozicija smatra da se donošenjem novog poslovnika u lokalnom parlamentu neće čuti, ali i da je ceo postupak nezakonit i netransparentan, dok vlast odbija da bilo šta komentariše pre sutrašnje sednice.

    detaljnije
  • skupština leskovac

    Usvojen budžet Leskovca - za vlast kvalitetan, za opoziciju nerealan

    Žustra rasprava obeležila je jučerašnju raspravu o budžetu za 2019. godinu u leskovačkoj Skupštini Grada, pa su tako predstavnici većine opisivali budžet kao realan i sveobuhatan, te istakli da njegov rast pokazuje i rast privrede, dok ga je sa druge strane opozicija okarakterisala kao nerealan i teško ostvariv i napominjala da je veći u odnosu na ovogodišnji jer će Grad uzeti kredit.

    detaljnije
  • sala skupštine leskovac

    Leskovačka Skupština: Albanci kupuju parcele u Lebanu za izgradnju džamija

    O odluci Vlade Kosova da formira vojsku na toj teritoriji raspravljalo se i u leskovačkom parlamentu. Odbornik opozicione grupe “Za Leskovac zajedno” Nenad Zdravković izrazio je bojazan da će Albanci krenuti da “podižu” kuće u Oruglici, leskovačkom selu koje se nalazi u blizini administrativne granice, i da je Leskovac sledeći, na šta je gradonačelnik Goran Cvetanović izjavio da Albanci već kupuju parcele u blizini Lebana kako bi gradili džamije.

    (12) detaljnije
  • opstina leskovac

    Usvojen novi Statut Leskovca

    Novim Statutom Leskovca predviđeno je veće učešće građana organizovanjem obaveznih javnih rasprava prilikom donošenja važnih odluka poput budžeta. Veće učešće građana predviđeno je i lakšim formiranjem građanske inicijative, za koju je sada potrebno 5% potpisa od ukupnog broja stanovnika koji imaju pravo glasa. Broj članova Gradskog veća, 13 uključujući gradonačelnika i zamenika gradonačelnika, kao i broj pomoćnika gradonačelnika - 5, ostao je isti. Statut su na današnjoj sednici Skupštine usvojili leskovački odbornici.

    detaljnije
  • opozicija akcija vranje foto vranjske

    Vranjska opozicija prikuplja potpise za smenu vlasti

    Gradski odbori Demokratske stranke, Pokreta Dosta je bilo, Dveri, Narodne stranke, Pokreta slobodnih građana i Socijaldemokratske stranke u Vranju, u subotu 16. juna, počeli su kampanju prikupljanja potpisa građana za smenu lokalne vlasti. Istovremeno, u centru Vranja, svoj štand postavili su i naprednjaci koji su se uglavnom slikali i delili reklamni materijal retkim prolaznicima.

    (1) detaljnije
  • gradska uprava vranje foto i.m.

    Vranjska opozicija ujedinjena u kritici: Nijedno ispunjeno obećanje vlasti

    Ne samo u kritici, već i u predlozima za rešavanje rastućih problema, vranjska opozicija odlučila je da zajednički "deluje" kako bi, navode, pokazali da postoji alternativa i da bi oslobodili "čak i simpatizere vladajućih stranaka" straha od iznošenja mišljenja i političkog delovanja.

    detaljnije
  • gradska uprava vranje foto im.

    Vranjska opozicija traži privremenu upravu i vanredne izbore

    Zbog, kako navode u zajedničkom saopštenju, alarmantne situacije u svim oblastima života i teškog materijalnog položaja ogromne većine Vranjanaca, dok se vlast 2 godine bavi raspodelom funkcija, 6 opozicionih stranaka i pokreta zatražilo je hitnu smenu kompletnog rukovodstva grada, uvođenje privremenih mera i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora.

    (1) detaljnije
  • cakic

    Nova-stara odbornička grupa u leskovačkom parlamentu

    Zbog toga što su želeli da građanima Leskovca pošalju poruku da se ne kriju iza imena centralizovanih stranaka, već da su pojedinci koji zastupaju sve građane, odbornička grupa Socijaldemokratske stranke u Leskovcu promenila je svoj naziv u "Za Leskovac - ZAJEDNO".

    detaljnije
  • opozicija leskovac

    Opozicija u Leskovcu ponovo napustila skupštinsko zasedanje

    Popodnevno zasedanje Skupštine grada Leskovca proći će bez odbornika opozicije. Oni su zbog spajanja tačaka dnevnog reda o kojima, kako kažu, neće moći na adekvatan način da diskutuju, napustili sednicu.

    detaljnije
  • Avioni

    Avioni nadletali Preševsku dolinu, opozicija negodovala

    Borbeni avioni Vojske Srbije u brišućem letu grmeli su iznad Preševa i Bujanovca, a dok iz Ministarstva odbrane kažu da je reč o redovnim letačkim aktivnostima, lider opozicione Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, kaže da upotrebu aviona iznad Preševa, nakon nedavnih događaja na Kosovu, može narediti samo neodgovoran čovek.

    (4) detaljnije
  • SKUPSTINA VRANJE foto i.m.

    Opozicija napustila vranjsku Skupštinu, Andonov bez mandata

    Iako je odlukom Gradske izborne komisije vraćen mandat lideru vranjskog SDS-a Igoru Andonovu, vladajuća većina u Skupštini koju čine SNS, SPS i JS odbila je predlog o vraćanju mandata, zbog čega su sednicu napustili odbornici DS-a, SDS-a i jedan nezavisni odbornik.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: