Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

budžet

 • minimalac

  Iz vlasotinačkog budžeta najviše novca za fudbalere

  Za sportiste je u Vlasotincu u 2020. godini izdvojeno 35 miliona dinara, 5 miliona više u odnosu na 2019. Najviše novca, 7 miliona, na konkursu je dobio Fudbalski klub Vlasina koji igra Srpsku ligu Istok i zauzima 4. mesto.

  detaljnije
 • kk konstantin kk fer plej

  Stonoteniski klub Železničar i KK Fer plej dodati na listu prioritetnih klubova za Niš

  U odnosu na prošlu godinu, među najznačajnijim niškim sportskim udruženjima nalaze se i Stonoteniski klub Železničar, učesnik Superlige, kao i Košarkaški klub Fer plej koji se takmiči u Drugoj košarkaškoj ligi, najvišem rangu u kom učestvuje neki klub iz Niša. Ukupno je 27 klubova od posebnog značaja, a koliko će koji dobiti para svih građana Niša, biće odlučeno uskoro, najavljuje gradski većnik Branislav Kačar.

  (6) detaljnije
 • pare

  Od para za sport u Bojniku najviše ide fudbalerima

  Za sportiste u Bojniku je u 2020. godini iz opštinskog budžeta izdvojeno 18 miliona dinara, što je za oko 6 miliona više u odnosu na prošlu godinu. Najviše novca, 5,6 miliona dinara, na konkursu je dobio Fudbalski klub Pusta Reka koji trenutno igra Zonu jug i zauzima 4. mesto.

  detaljnije
 • lampioni

  Cakić: Savetnik na projektu za LED osvetljenje u Leskovcu lažirao podatke

  Izabrani savetnik na projektu javno-privatnog partnerstva za zamenu sijalica u Leskovcu, koji je trebalo da uradi begradska firma "Keep Light", imao je firmu u mirovanju, te se nije ni mogao javiti na tender, kaže opoziconi odbornik Nebojša Cakić. Firma je i lažirala podatke o poslovanju, te je celokupan tender nezakonit. Predlog ugovora sa "Keep Light"-om je pred samo zasedanje lokalnog Parlamenta povučen, a Cakić kaže da su “spasili novac svih građana”.

  (3) detaljnije
 • dinamo protest foto i.m.

  Zbog odobrenih 12 miliona iz budžeta vranjski Dinamo preti gašenjem, u Gradu se pozivaju na Zakon

  Sluteći na gašenje kluba, FK Dinamo komentarisao je odluku Grada da im dodele 12 miliona iz budžeta jer ih, kažu, toliko košta samo Omladinska škola. Iznete su brojne optužbe na račun rukovodstva Grada i katastrofične najave da će preći dva ranga niže ili igrati i gubiti svaku utakmicu nesvakidašnje velikim rezultatima. Čelnici Vranja odgovorili su da je tih 12 miliona bio zakonski maksimum, da su primedbe mogli da iznesu na javnoj raspravi, te da gradski novac Dinamo koristi kako bi plaćao milionske kazne.

  (2) detaljnije
 • novac

  Od para planiranih za sport u Leskovcu najviše izdvojeno za rukometaše

  I u 2020. godini će za sportiste u Leskovcu biti izdvojeno 65 miliona dinara, a najviše novca je na konkursu dobio jedini superligaš Rukometni klub Dubočica .

  detaljnije
 • Blok Pošta-Banka

  Završeno uređenje zapuštenog bloka u centru Vranja

  Nakon što je Udruženje stambenih zajednica u samom centru Vranja pokrenulo inicijativu za uređenje prostora koji je bio zapušten, nakon mesec dana radova završeno je kompletno sređivanje ovog bloka, od dezinfekcije i farbanja, do saniranja delova krova koji su bili u lošem stanju.

  detaljnije
 • lebane

  Opozicija u Lebanu tvrdi da je usvojen “nevidljivi” budžet, vlast ćuti

  Da je poslednja sednica Skupštine na kojoj se donosio najvažniji dokument za funkcionisanje lokalne samouporave - budžet, završena za 10 minuta i bez rasprave, kažu opozicioni odbornici. Dokument budžeta koji su usvojili je, tvrde, štampan pred samu sednicu, a odbornici ga nisu dobili, niti su o njemu diskutovali. Vladajuća većina se o ovim tvrdnjama ne oglašava.

  detaljnije
 • budžet Vlasotince

  Vlasotinački budžet za oko 100 miliona manji, vlast najavljuje ulaganje u obrazovanje

  Opštinska kasa Vlasotinca sledeće godine biće teška oko 895 miliona dinara, odlučili su odbornici, što je za oko 100 miliona manje od ovogodišnjeg budžeta, ali su i pored toga najavili brojne investicije. Osim izgradnje javnog toaleta koju su tražili građani, vlast najavljuje i ulaganje u obrazovanje.

  detaljnije
 • javna rasprava vlasotince

  Vlasotinčani na javnoj raspravi o budžetu tražili izgradnju javnog toaleta

  Zbog toga što Vlasotince ima manifestacije koje posećuje veliki broj ljudi, kao i kupalište, građani su od lokalne samouprave zatražili izgradnju javnog toaleta. Na javnoj raspravi o budžetu za 2020. godinu građani su najviše zamerki imali zbog stalnog menjanja plana kapitalnih investicija. Budžet za 2020. palniran je na 895 miliona, a odbornici će o ovome diskutovati na sednici Skupštine koja je zakazana za 20. decembar.

  (1) detaljnije
 • sednica

  Usvojen budžet Prokuplja, trećina ide na plate zaposlenih

  Iako će realizacija ovogodišnjeg budžeta biti oko 80 % ili 1,35 milijardi, prokupačka gradska vlast je na današnjoj sednici usvojila budžet težak oko 1,75 milijardi i pored činjenice da su planirani prihodi blizu 1,5 milijardi dinara. Razliku između planiranih sredstava i prihoda, iz vlasti obećavaju da će obezbediti od neutrošenog novca iz prethodnog perioda.

  (2) detaljnije
 • skupština grada

  Usvojen budžet Niša za 2020, jedni kažu razvojni, drugi da je nerealan

  Uravnotežen ili fantastičan, takav je budžet Niša za 2020. godinu, zavisno koga pitate - vlast ili opoziciju. Dok gradonačelnik Darko Bulatović tvrdi da je projektovanih 11,2 milijarde dinara realan budžet bez zaduživanja koji donosi razvoj Grada, opozicionari odgovaraju da premašuje realnost za bar 3 milijarde.

  (9) detaljnije
 • leskovac panorama

  Jedna cena za boravišnu taksu za posetioce Leskovca

  Umesto dosadašnje 3 tarife, koliko ih je bilo za boravišnu taksu na teritoriji Leskovca, oni koji bi da posete i odsednu u ovom gradu, po danu će plaćati 90 dinara.

  (4) detaljnije
 • bela palanka

  Usvojen budžet Bele Palanke - za vlast razvojni, za opoziciju potrošački

  Odbornici Skupštine Bele Palanke usvojili su budžet za narednu 2020. godinu koji je za oko 70 miliona veći u odnosu na ovogodišnji. Predsednik Opštine Goran Miljković rekao je da će prioritet pri finansiranju i naredne godine imati planirani kapitalni projekti, dok opozicija smatra da budžet nije razvojni, već potrošački. Budžet za narednu godinu iznosi skoro 772 miliona dinara.

  detaljnije
 • skupština leskovac

  Za opoziciju budžet Leskovca za 2020. neostvariv, većina veliča gradonačelnika

  Nakon višečasovne rasprave, odbornici leskovačkog parlamenta usvojili su budžet za 2020. godinu koji je planiran na 4,7 milijardi dinara. Opozicionari koji su učestvovali u radu kažu da je gradska kasa siromašna, te da je budžet teško ostvariv. Sa druge strane, predstavnici većine hvalili su projekte i gradonačelnika Gorana Cvetanovića.

  (24) detaljnije
 • opozicija leskovac

  Sednica Skupštine u Leskovcu i dalje bez učešća dela opozicije

  Iako će danas odbornici lokalnog parlamenta diskutovati o jednom od najvažniji dokumenata za funkcionisanje grada - budžetu, deo leskovačke opozicije neće učestvovati u radu. Sednicu bojkotuju odbornici Demokratske stranke, Pokreta Dveri i Stranke slobode i pravde. Odbornici Jedinstvene Srbije, koji na lokalu nastupaju kao opozicija, i predstavnici grupe “Za Leskovac zajedno” učestvuju u radu.

  (28) detaljnije
 • zgrada

  Budžet Prokuplja manji od prošlogodišnjeg, opozicija tvrdi najgori u istoriji grada

  Izgradnja industrijske zone, ulaganja u infrastrukturu, socijalna davanja, u dečiju zaštitu, osnovno i srednje obrazovanje, kao i u predškolsku ustanovu, samo su neke od stavki za koje nadležni u Gradskoj upravi Prokuplja tvrde da će se potrošiti najviše novca iz budžeta u 2020. godini, koji iznosi oko 1,75 milijardi dinara, što je za oko 40 miliona manje od prošlogodišnjeg. I dok vlast smatra da je budžet razvojni i da će poboljšati standard građana, opozicioni odbornici koji još bojkotuju rad Skupštine, tvrde da je najgori u istoriji Prokuplja.

  (1) detaljnije
 • Zgrada Načelstva Vranje

  Budžet Grada Vranja za 2020. godinu 2,7 milijardi dinara

  Gradsko veće Vranja usvojilo je nacrt budžeta za 2020. godinu i on će iznositi 2,7 milijardii dinara, što je za 400 miliona manje u odnosu na 2019. godinu. Prema rečima Bojana Kostića, gradskog većnika za finansije, osnovna svrha budžeta za narednu godinu je završetak investicionog ciklusa i kapitalni izdaci. Takođe, Gradsko veće je odlučilo i da se građani i socio-humanitarna udruženja oslobode plaćanja lokalnih administrativnih taksi, a to se, pre svega, odnosi na dokumente koje izdaje Matična služba.

  (1) detaljnije
 • rasprava budžet leskovac

  Malobrojni Leskovčani na javnoj raspravi o budžetu, zamerke na povećanja plata

  Svega desetak građana prisustvovalo je javnoj raspravi o budžetu Leskovca, a učestvovalo je tek njih dvoje i jedan odbornik. Raspravi su prisustvovali i zaposleni u javnim ustanovama, a građani su najviše primedbi imali na povećanje plata zaposlenima u Kabinetu gradonačelnika, izdvajanja za medije i previsoku cenu izgradnje Trga.

  detaljnije