Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

"ProGlas" dobitnik godišnjeg priznanja portala "Slobodna reč"

Vranjski portal Slobodna reč , na četvrtu godišnjicu svog rada, dodeljuje Godišnje priznanje inicijativi "ProGlas" koja je, kako ističu u redakciji, probudila nadu u "društvu koje pod pritiscima, nepravdom i nasiljem prolazi kroz najdužu političku i moralnu krizu u ovom veku".

detaljnije
panorama Prokuplja

Zakazana sednica Skupštine Prokuplja, ali bez zahteva opozicije za smenu direktorke Muzeja

Nakon što je pre dva dana Slaviša Momčilović, odbornik opozicione Demokratske stranke podneo predlog za zakazivanje vanredne sednice na kojoj bi se razmatrala smena direktorke Muzeja Ljliljane Krasić koja je prvostepeno osuđena za falsifikovanje potpisa, predsednik Skupštine Dejan Lazić je zakazao sednicu za 30. april, ali kao redovnu i bez predložene tačke opozicije.

detaljnije
Pijaca Boško Buha (1)

Otvorena bulevarska pijaca, nadležni kažu da je moderna, prodavci da je iskopirana iz Pukovca

Iako je malter još uvek svež, a ostaci radova i dalje vidljivi, presecanjem crvene trake, svečano je otvorena pijaca Boško Buha na Bulevaru Nemanjića. Dok se nadležni hvale kako je Niš dobio modernu pijacu i najavljuju otvaranje novih, prodavci kažu da tri meseca rade samo da plate zakup i da im ne odgovara što je pijaca otvorena.

(37) detaljnije
dečiji kulturni centar

Izložba kućnih ljubimaca i ekološke radionice za decu u parku Čair

U subotu, 27. aprila od 11 sati će u niškom parku Čair biti organizavan festival radionica koje se bave ekologijom, zaštitom životne sredine i brigom o životinja, a ulaznica za njih donacija u vidu hrane za pse ili životinje koje će biti poklonjene Udruženju Zoo planet. Najavljena je i izložba kućnih ljubimaca, kao i priredba i defile maski.

detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: