Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:02, 20. 2. 2017.

| Ekonomija

Za još 19 radnika “Gorice” otkaz ili posao u drugom javnom preduzeću

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Radnici gorice
Čekaju odgovor iz Sekretarijata za komunalne delatnosti; Foto: arhiva JV

Posle najnovije sistematizacije koja predviđa 53 radnika manje, 30 se dobrovoljno javilo da ode iz "Gorice", 4 odlazi u penziju, dok je za još 19 radnika neizvesno hoće li biti tehnološki višak ili će ih angažovati u drugim javnim preduzećima.

Dok čekaju odgovor iz nadležnog gradskog Sekretarijata, prema rečima v. d. direktora Nenada Mišića, oni i dalje rade u “Gorici”.

Kako objašnjava Mišić, Zakon o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u lokalnoj samoupravi ne tretira prelazak iz jednog u drugo javno preduzeće koja imaju istog osnivača kao novo zapošljavanje.

Ako postoji potreba za radnicima koji su njihove stručne spreme oni će preći u druga preduzeća. Još nismo podelili otkaze, još čekamo, ne žurimo sa tim - kazao je Mišić. 

Podsetimo, deo zaposlenih “Gorice” je već prešao u “Medianu” i “Parking servis”, kada su ova dva preduzeća preuzela uređenje gradskog zelenila, signalizaciju i javnu rasvetu.

Kada ostanu sa 129 zaposlenih, koliko i predviđa nova sistematizacija, Mišić očekuje da će “Gorica” finansijski da se stabilizuje i da počne da vraća pare drugim javnim preduzećima.

Platni fond bi trebalo da se smanji za 2,5 do 3 miliona dinara već od februara, a na proleće očekujemo i da počnu više da se prodaju grobna mesta pa će biti većih prihoda – objašnjava direktor “Gorice” Mišić.

Skupština Grada je odlučila da ovom preduzeću bude isplaćeno još 40 miliona dinara za otpremnine za poslednju turu radnika koji odlaze iz “Gorice”.

Poslednjih nekoliko godina od kada je u finansijskim problemima “Gorici” je iz gradskog budžeta uplaćeno više stotina miliona dinara, a iz drugih javnih preduzeća su pozajmljivali pare koje im još nisu vraćene. Kada je “Mediana” koja je i najveći poverilac pokušala prinudno da naplati ratu duga od “Gorice” kojoj je pozajmila 80 miliona, Gradsko veće je usvojilo odluku da se naplata obustavi i dugovanje još jednom reprogramira, pa će sa otplatom početi tek u junu.

“Gorica”, podsetimo, duguje i “Parking servisu”, “Naissus”-u, “Objedinjenoj naplati” i Direkciji za javni prevoz.   

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga

    19:21 // 21. 2. 2017.

    Da li je direktor VIDOVITA ZORKA pa ocekuje povecanje grobnih mesta ili nam je povecan standard a mi neznamo.

  • neko iz mase

    08:20 // 21. 2. 2017.

    Gde su sindikalci da se bore za prava radnika?

  • Blackburn

    20:14 // 20. 2. 2017.

    Boze,kakva morbidna izjava,o povecanoj prodaji grobnih mesta!Dorektore,tebi treba da uruce otkaz,zbog nesposobnosti i lupetanja!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: