Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Demokratska stranka

  • Demokrate još ne znaju da li će učestvovati na izborima

    Vrh DS tvrdi da je Stanković na listi "Niš moj grad" za lokalne izbore, on kaže "glasine"

    Da je doskorašnji lider niških demokrata Miodrag Stanković jedan od osnivača Grupe građana "Niš moj grad" sa Branislavom Jovanovićem i da se zajedno spremaju za izlazak na lokalne izbore, tvrdi potpredsednica DS Dragana Rakić. Najavljuje i da će u toku sledeće nedelje ponovo biti raspušten Gradski odbor DS u Nišu. Stanković pak tvrdi da se ne sprema za izbore, već za sednicu Glavnog odbora DS 31. maja nakon koje će biti jasnije - izbori ili bojkot.

    (23) detaljnije
  • Lutovac Miodrag Stankovic

    Centrala DS-a ne odustaje od raspuštanja niškog odbora i pored odluke Statutarne komisije

    Statutarna komisija Demokratske stranke poništila je sinoć odluku o raspuštanju Gradskog odbora u Nišu donetu početkom marta. Do tada je niške demokrate vodio Miodrag Stanković koji kaže da on i stari GO sada nastavljaju gde su stali. Ipak, potpredsednica DS Dragana Rakić, koja je i bila poverenica stranke u Nišu ovih meseci, kaže da od raspuštanja niškog odbora ne odustaju.

    (20) detaljnije
  • Vučić

    DS: Vučić treba da ostane kod kuće, posetom Nišu će ugroziti zdravlje radnika

    Zbog posete predsednika Srbije Aleksadra Vučića Nišu, koja je najavljena za danas, oglasio se niški odbor Demokratske stranke koji je zatražio od nadležnih da preduzmu sve moguće mere kako bi Vučić, kao potencijalni prenosilac korona virusa, ostao kod kuće. Iz DS upozoravaju da će ovom posetom Vučić ugroziti Klinički centar.

    (48) detaljnije
  • Demokratska stranka

    Raspušten Gradski odbor Demokratske stranke u Nišu

    Izvršni odbor Demokratske stranke raspustio je Gradski odbor u Nišu, potvrdio je i dosadašnji lider niških demokrata Miodrag Stanković i Izvršni odbor. Iz IO tokom vikenda Stankoviću je stigla preporuka da sam istupi iz stranke jer je protiv bojkota, ali on kaže da ne zna odakle centrali takva saznanja i da će se na odluku o raspuštanju niškog odbora žaliti Statutarnoj komisiji. Za poverenicu niškog odbora postavljena potpredsednica DS Dragana Rakić.

    (63) detaljnije
  • 88253783_2619969394994870_2841914305677361152_n

    PSG i DS osudili napade na novinare u Leskovcu, bez reakcije vlasti

    Iako smatraju da svako ima pravo na svoje mišljenje i stav i da, usled određenih događaja na njega mogu da reaguju, predstavnici Pokreta slobodnih građana i Demokratske stranke kažu da to nikome ne daje za pravo da fizički i verbalno nasrće na predstavnike medija. I dok predstavnici opozicoinih stranaka jučerašnji napad na novinare osuđuju, vladajuće stranke o incidentu ćute.

    (1) detaljnije
  • blace

    SNS i DS se udružili u Blacu i smenili predsednika Skupštine

    Na vanrednoj sednici Skupštine Blaca, koju je zakazala zamenik predsednika Nevena Pešić, došlo je do prekomponovanja vlasti i smene predsednika Skupštine Miloša Vasiljevića koji je do nedavno podržavao SNS, a pre desetak dana postavljen je za jednog od kordinatora SPS-a. Za smenu je glasalo 13 od 25 odbornika, od kojih su 9 iz Srpske napredne stranke, 2 “odbegla” odbornika Demokratske stranke, ali i po jedan iz SPS-a i DSS-a. Novi predsednik Skupštine je Zlatko Dimitrijević iz SNS-a.

    (8) detaljnije
  • opstina leskovac

    Psovke, vređanja i rasprava na ulazu u leskovačku Skupštinu

    U jutranjem delu skupštinskog zasedanja, na ulazu u zgradu leskovačkog parlamenta, došlo je do svađe između opozicionog odbornika Demokratske stranke Saše Stojanovića i gradskog većnika Božidara Vučkovića, predsednika Pokreta socijalista. Stojanović kaže da mu je Vučković psovao majku jer mu se obratio i govorio o nezakonitostima u radu veća i komisije kojom je predsedavao. Vučković kaže da jeste u afektu opsovao, ali da se izvinio i da nije želeo da ostane nem na uvrede koje je dobio od Stojanovića.

    detaljnije
  • znak leskovac

    Nakon osude javnosti, gradonačelnik Leskovca se izvinjava Nišlijama

    Nakon što je za skupštinskom govornicom Niš opisao kao "grad od 3 slova, na ulazu zatvor, na izlazu ludnica", što su mnogobrojni građani, aktivisti civilnog sektora i opozicionari osudili, prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović se, kako piše u saopštenju, Nišlijama i gradonačelniku Darku Bulatoviću izvinjava. Ipak, pisanje o njegovom neprimerenom nastupu, Cvetanović naziva medijskom senzacijom.

    (29) detaljnije
  • leskovac znak

    Gradonačelnik Cvetanović nasmejao leskovačke funkcionere, a naljutio Nišlije

    Dok je u skupštinskoj sali dobio podršku prisutnih koji su se smejali, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sada od javnosti dobija osude, jer je Niš opisao kao “grad od 3 slova, na ulazu zatvor, na izlazu ludnica”. Njegov istup ocenjuju kao neprimeren ili “kafanski govor”, a opozicionari i predstavnici civilnog sektora podsećaju Cvetanovića na težinu izgovorenih reči i da ovakve šale ne bi trebalo da budu deo javnog nastupa.

    (7) detaljnije
  • Demokrate još ne znaju da li će učestvovati na izborima

    Niška omladina DS ne napušta Savez za Srbiju

    Omladina Demokratske stranke ogradila se od, kako oni kažu, grupe koja se predstavila kao Demokratska omladina i obavestila javnost da izlazi iz Saveza za Srbiju. Niške omladince ove stranke brinu odnosi DS i SzS, ali ostaju uz svoj Gradski odbor i podržavaju saradnju sa Savezom.

    (2) detaljnije
  • smog

    PSG poziva na protest "Provetrimo Niš, dišimo slobodno"!

    Protestu koji organizuje Demokratska stranka, a kao razlog navode zagađeni vazduh u Nišu i optužuju gradsku SNS vlast da ne reaguje na adekvatan način, pridružio se i Pokret slobodnih građana. PSG poziva i svoje članove i simpatizere da dođu na protest u petak, 24. janurara od 18 sati ispred zgrade Skupštine grada Niša.

    (21) detaljnije
  • Magla Niš centar

    DS poziva na protest: Provetrimo Niš, dišimo slobodno

    Pošto se o odborničkoj inicijativi i merama koje trebe primeniti kako bi se smanjilo zagađenje vazduha u Nišu nije raspravljalo na današnjoj sednici gradske Skupštine, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Miodrag Stanković odlučio je da pozove građane da mu se pridruže na protestu ispred Skupštine Grada u petak, 24. januara.

    (16) detaljnije
  • vazduh zagađen smog foto vanja Keser2

    Niške demokrate protiv zagađenog vazduha: Hitne mere ili protest

    Besplatni javni prevoz u periodima velikog zagađenja, podsticanje Nišlija manjim cenama da se priključe na "Gradsku toplanu", a za one koji to ne mogu subvencije za ekološko grejanje - neki su od predloga niškog odbora Demokratske stranke kako bi se smanjilo zagađenje vazduha. Predsednik demokrata Miodrag Stanković kaže da su o ovome predali odborničku inicijativu Skupštini Grada, uz napomenu da će, ukoliko se odbornici ogluše o zahteve, organizovati protest.

    (65) detaljnije
  • miodrag stanković

    Niški DS: Vratiti starosnu granicu za odlazak u penziju

    Starosna lestvica za odlazak u penziju ženama će u 2020. biti podignuta na 63 godine, a predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu traži da ona bude vraćena ili će po francuskom modelu pozvati narod da obuče prsluke i izađe na proteste.

    (31) detaljnije
  • Demokratska stranka

    Niški DS zbog zagađenosti vazduha predlaže da se poništi tender za prevoz

    Kao hitnu meru, niške demokrate predlažu da se nedavno sproveden tender za izbor javnog prevoznika poništi, a kako bi se smanjilo zagađenje vazduha šef DS u Nišu predlaže da se uvedu autobusi sa EURO 4 i EURO 5 motorima, kao i oni na električni pogon. Stankovićeva ideja je i da 2 dana u nedelji javni prevoz bude besplatan da bi se smanjio broj automobila. Naprednjaci odgovaraju da je DS imao priliku da sprovede svoje ideje.

    (18) detaljnije
  • stankovic

    Niški DS: Novac za doček Nove godine usmeriti u humanitarne svrhe

    Odbornik koalicije “Niš, moj grad” Miodrag Stanković podneo je odborničku inicijativu kojom traži da se novac iz budžeta opredeljen za doček Nove godine na Trgu kralja Milana usmeri u humanitarne svrhe. Naglašava da nema razloga da se troši na proslavu dok imamo puno obolele dece i sugrađana sa socijalnim potrebama.

    (23) detaljnije
  • Miodrag Stankovic

    Niški DS podnosi inicijativu za smanjenje štetnih gasova

    Zbog visoke zagađenosti vazduha u Nišu ugroženo je zdravlje građana, smatra šef niških demokrata Miodrag Stanković i poziva gradsku vlast da izađe sa rešenjima. Najavljuje i svoju odborničku inicijativu koja će sadržati mere kojima se može smanjiti zagađenje.

    (36) detaljnije
  • skupština leskovac

    Za opoziciju budžet Leskovca za 2020. neostvariv, većina veliča gradonačelnika

    Nakon višečasovne rasprave, odbornici leskovačkog parlamenta usvojili su budžet za 2020. godinu koji je planiran na 4,7 milijardi dinara. Opozicionari koji su učestvovali u radu kažu da je gradska kasa siromašna, te da je budžet teško ostvariv. Sa druge strane, predstavnici većine hvalili su projekte i gradonačelnika Gorana Cvetanovića.

    (24) detaljnije
  • Miodrag Stankovic

    Stanković o otpisu kamata dužnicima: Gde je "zlatno doba" i zašto se ugrožavaju komunalna preduzeća?

    Povodom najave gradonačelnika Niša Darka Bulatovića da će biti otpisane kamate dužnicima "Objedinenje naplate", kao i da će im biti odloženo plaćanje zaostalih računa na 10 godina, niške demokrate tvrde da se time otežava položaj ionako osiromašenih i ugroženih javnih komunalnih preduzeća.

    (24) detaljnije
  • opozicija leskovac

    Sednica Skupštine u Leskovcu i dalje bez učešća dela opozicije

    Iako će danas odbornici lokalnog parlamenta diskutovati o jednom od najvažniji dokumenata za funkcionisanje grada - budžetu, deo leskovačke opozicije neće učestvovati u radu. Sednicu bojkotuju odbornici Demokratske stranke, Pokreta Dveri i Stranke slobode i pravde. Odbornici Jedinstvene Srbije, koji na lokalu nastupaju kao opozicija, i predstavnici grupe “Za Leskovac zajedno” učestvuju u radu.

    (28) detaljnije
KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: