Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Bratislav Vučković

 • Šinteri nakon hvatanja pasa moraju da ih vrate na ulicu; ilustracija; foto: JV

  Većnik Vučković: Predlažemo formiranje preduzeća koje će se u Nišu baviti životinjama

  Novoformirano preduzeće “Zoohigijena” trebalo bi u Nišu, kako kaže većnik Bratislav Vučković, da brine o životinjama, ne samo o psima i mačkama. Ipak, sve je to sada, pojašnjava on, na nivou ideje i predloga, pa će konačno rešenje zavisiti od daljih razgovora u vrhu gradske vlasti.

  (23) detaljnije
 • psi lutalice

  U Nišu sve više pasa lutalica, Grad planira da ih udomi u zatvoru

  Čopor pasa izujedao je 9-godišnje dete u niškoj Tvrđavi, a skoro svakodnevno se Nišlije žale na pse kojih ima svuda po gradu i za koje tvrde da ih napadaju. Ovaj problem Grad pokušava da reši, tvrdi većnik Bratislav Vučković, a njegova ideja je da se u saradnji sa Kazneno-popravnim zavodom izgradi prihvatilište i da o psima brinu zatvorenici.

  (29) detaljnije
 • zoran perisic- foto - vanja keser

  Slučaj Bate Vučkovića za Perišića nije trgovina, nego dogovor oko funkcije

  Iako su u Kabinetu gradonačelnika do poslednjeg dana tvrdili da ne znaju ko će zameniti Miloša Miloševića u Gradskom veću Niša, a sam novoizabrani većnik Bratislav Vučković, koji je došao na to mesto nakon što je povukao kandidaturu za direktora Mediane, rekao da se “ne radi ni o kakvoj trgovini ili dilovima”, šef Odborničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Perišić kazao je da je ipak sve bilo dogovoreno.

  (17) detaljnije
 • bata-vuckovic23.jpg

  Bata Vučković i zvanično većnik, opozicija sumnja na “trgovinu” funkcijama

  Bivši direktor Javnog komunalnog preduzeća "Mediana" Bratislav Vučković na sednici Skupštine grada Niša sa 40 glasova "za" i 5 "protiv" i formalno je izabran za gradskog većnika za planiranje i izgradnju. Opozicija negoduje na ovakvu odluku, jer smatraju da se radi o “trgovini” - direktorsko mesto u "Mediani" za većničku fotelju.

  (16) detaljnije
 • bata-vuckovic-medijana

  Bata Vučković postaje novi većnik Grada Niša

  Dok u Kabinetu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, koji i predsedava Gradskim većem, kažu da još ne znaju ko će zameniti većnika u ostavci Miloša Miloševića, niti da postoji širi krug potencijalnih kandidata, bivši direktor Javnog komunalnog preduzeća "Mediana" Bratislav Vučković, koji je nedavno povukao svoju kandidaturu za ovo direktorsko mesto, kaže da će najverovatnije sesti u većničku fotelju.

  (21) detaljnije
 • fotelja

  Posle više od godinu dana od konkursa pojedina niška preduzeća dobila nove direktore

  Dosadašnji v. d. direktora JKP "Mediana" Dragoslav Pavlović predložen je za direktora ovog javnog preduzeća, a Igor Vučić za direktora "Naissusa". Gradsko veće je ovaj dvojac predložio nakon što su prvi na listi za direktore ovih preduzeća, posle više od godinu dana otkako je konkurs bio raspisan, odustali od kandidature. Pored toga, Gradsko veće Niša odustalo je zasad od izbora direktora u "Nišstanu", "Gorici", ali i Direkciji za javni prevoz gde je nedavno konkurs bio raspisan i tim preduzećima će rukovoditi vršioci dužnosti.

  (13) detaljnije
 • mediana

  Neslaganje oko toga da li "Mediani" preti kolaps

  Dok direktor niške “Mediane” Bratislav Vučković kaže da je održavanje gradske čistoće dovedeno u pitanje jer im Grad nije uplatio sav novac neophodan za funkcionisanje ovog preduzeća, većnik Miloš Banđur kaže da Vučković dramatizuje.

  (16) detaljnije
 • deponija-januar-2014.jpg

  Smeće se ipak odvozi na nišku deponiju

  I pored zabrane Inspekcije za zaštitu životne sredine, kamioni JKP “Medijana” smeće voze na nišku deponiju. U ovom preduzeću kažu da je to privremeno rešenje.

  (3) detaljnije
 • 240x0-bratislav-vuckovic.jpg

  Vučković više nije Džunićev zamenik

  Odlukom većine odbornika Skupštine Opštine Palilula smenjen je zamenik predsednika ove opštine Bratislav Vučković (URS) zbog navodnog sukoba interesa. Vučković kaže da još nema rešenja Agencije za borbu protiv korupcije.

  (28) detaljnije
 • foto: montevideoproject.com/

  "Montevideo" ekipa na niškom stadionu

  Glumci iz filma i TV serije „Montevideo, Bog te video“ zaigraće 2. juna na stadionu Železničara u Nišu fudbal protiv poznatih Nišlija u humanitarnom meču.

  (1) detaljnije