Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Festival filmske režije LIFFE Leskovac

  • slavko štimac

    Umesto Kovačevića, na “LIFEE”-u Slavko Štimac

    Iako je, u okviru pratećeg programa 11. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije, promociju svoje knjige trebalo da održi poznati srpski scenarista i reditelj Dušan Kovačević, zbog nepredviđenih okolnosti, kažu organizatori, književno veče biće otkazano. Umesto toga, 22. septembra od 18 sati biće organizovana tribina “U krupnom planu” na kojoj će se publici predstaviti Slavko Štimac.

    detaljnije
  • andro martinovi

    Za dva dana 5 premijera, reditelji zadovoljni reakcijama publike

    Ovogodišnji Leskovački internacionalni festival filmske režije obeležiće brojne filmske projekcije, a publika je u prethodna 2 dana mogla da vidi čak 5 premijera. Prema svedočenjima reditelja čiji su se filmovi prikazivali, odaziv publike, kao i reakcije su pozitivne.

    detaljnije
  • kostimi Senke nad balkanom

    Leskovčane oduševili kostimi i anegdote iz serije "Senke nad Balkanom“

    U punom holu Leskovačkog kulturnog centra sinoć je otvorena izložba kostima iz popularne domaće serije "Senke nad Balkanom". Posetioci su uživali, kako u predstavljenim delima, tako i u anegdotama sa snimanja serije koje su sa njima podelili kostimograf Boris Čakširan, glumac i producent Dragan Bjelogrlić i glumica Marija Bergam.

    (3) detaljnije
  • Dragan Bjelogrlić i Anica Dobra

    Bjelogrlić i Dobra: "LIFFE" je ozbiljan festival gde dolaze dobri autori

    Iako je, kako je i ranije rekao, prvi put na festivalu, glumac Dragan Bjelogrlić, kaže da je čuo mnogo lepih stvari i pre dolaska. Prema njegovom mišljenju, "LIFFE“ je jedan od najznačajnijih festivala u Srbiji, a sa ovom konstatacijom se složila i njegova koleginicima Anica Dobra.

    (1) detaljnije
  • Anica-Dobra,-septrembar-2018,-foto-J.-G.

    Prvo veče “LIFFE”-a u znaku srpskih glumaca i reditelja

    Crvenim tepihom ispred leskovačkog Narodnog pozorišta sinoć su prošetali Dragan Bjelogrlić, Anica Dobra, Nataša Ninković, Mima Karadžić, Slobodan Šijan, Marija Bergam, Kosta Ristić, Miloš Avramović, a potom je svečano otvoren 11. Festival filmske režije. Leskovac će narednih dana biti u znaku filma, a publika će osim filmskih ostvarenja, moći da prati brojne promocije kniga, izložbe fotografija i kostima, kao i predstavljanja glumaca.

    (1) detaljnije
  • Slobodan Šijan

    Počeo “LIFFE” - Šijanu nagrada “Žika Pavlović”

    Defileom glumaca i reditelja ispred Narodnog pozorišta u Leskovcu i uručenjem nagrade za afirmaciju filmske umetnosti “Živojin Žika Pavlović” reditelju Slobodanu Šijanu, počeo je 11. Leskovački internacionalni festival filmske režije - “LIFFE”. Festival, koji se održava do 22. septembra, otvorio je srpski glumac Dragan Bjelogrlić.

    detaljnije
  • liffe

    Večeras počinje 11. “LIFFE”

    Leskovački internacionalni festival filmske režije počeće večeras od 19 sati dodelom nagrade za afirmaciju filmske umetnosti “Živojin Žika Pavlović” reditelju Slobodanu Šijanu i projekcijom filma "Južni vetar". Nakon svečanog otvaranja, publika će moći da uživa u koncertu koji će u klubu "Safir" od 22 sata održati "Magnifico".

    detaljnije
  • slobodan sijan

    Slobodanu Šijanu nagrada za životno delo na ovogodišnjem “LIFFE”-u

    Dobitnik nagrade za afirmaciju filmske umetnosti u svetu, koja se dodeljuje u okviru Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režija i koja nosi ime poznatog srpskog reditelja Živojina Žike Pavlovića, ove godine je reditelj Slobodan Šijan.

    detaljnije
  • senke nad balkanom

    Izložba kostima iz serije “Senke nad Balkanom” u Leskovcu

    U okviru pratećeg programa 11. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije, publika će moći da vidi i kostime iz popularne domaće serije "Senke nad Balkanom" . Izložba će biti otvorena u sredu, 19. septembra u 17 sati u holu na prizemlju Leskovačkog kulturnog centra.

    detaljnije
  • Dragan Bjelogrlic

    Dragan Bjelogrlić otvara ovogodišnji "LIFFE"

    Leskovački internacionalni festival filmske režije svečano će u utorak, 18. septembra od 19 sati u sali Narodnog pozorišta otvoriti srpski glumac Dragan Bjelogrlić, nakon čega će publika moći da pogleda film Južni vetar Miloša Avramovića. 11. "LIFFE" se ove godine održava od 18. do 22. septembra, a na repertoaru je 15 filmova iz zemlje i regiona.

    (1) detaljnije
  • film Juzni vetar

    Na ovogodišnjem LIFFE-u devet filmskih premijera

    Leskovački internacionalni festival filmske režije 11. godinu zaredom okupiće filmske stvaraoce iz zemlje i regiona, a prema najavama organizatora, za 5 dana festivala premijerno će biti prikazano čak 9 filmova. LIFFE se ove godine održava od 18. do 22. septembra na nekoliko lokacija u gradu, a pojedinačne ulaznice i ove godine koštaju 200 dinara.

    detaljnije
  • Seka Sablić nagrada

    Seka Sablić zatvorila jubilarni LIFFE

    U punoj sali Narodnog pozorišta u Leskovcu sinoć se publici poklonila ovogodišnja dobitnica Zlatnog lešnika, koji se na Leskovačkom festivalu filmske režije dodeljuje za najbolju žensku ulogu, Jelisaveta Seka Sablić, koja je, nakon svečane ceremonije dodele nagrada zatvorila festival.

    detaljnije
  • Žiri festivala Leskovac

    Gran pri leskovačkog festivala LIFFE dodeljen hrvatskoj rediteljki

    Hrvatska rediteljka Hana Jušić, jednoglasnom odlukom žirija osvojila je Gran pri “Živojin Žika Pavlović” za film “Ne gledaj mi u pijat”, na 10. Leskovačkom festivalu filmske režije. Nagrada za najbolju produkciju, koja se ove godine dodeljuje prvi put, otišla je u ruke Danila i Radeta Šerbedžije, za film “Oslobođenje Skoplja”.

    detaljnije
  • Insert iz filma

    Još 4 filma prikazana pretposlednje večeri leskovačkog festivala

    U punoj sali Narodnog pozorišta, publika je premijerno u Srbiji odgledala film bosansko-hercegovačkog reditelja Emira Jukića ”Žaba”. Nakon premijere, prikazan je i film “Nigde”, srpskog reditelja Predraga Velinovića.

    detaljnije
  • Knjiga Dragan Nikolić

    Veče puno emocija posvećeno “gospodinu mangupu” Draganu Nikoliću

    O životu, prijateljstvu, radu i delu čuvenog glumca Dragana Nikolića, podesetili su, na promociji knjige “Gospodin mangup” u okviru leskovačkog LIFFE festivala, novinarke Radmila Stanković, Silvija Luks i reditelj Darko Bajić.

    detaljnije
  • Zoran-Cvijanović-i-Darko-Bajić,-foto-B.A

    Vraćanje u prošlost kroz izložbu fotografija iz serije “Sivi dom”

    Sećanje na minula vremena i snimanja serija i filmova analognim tehnologija, posetioci su mogli da prožive kroz izložbu fotografija iz kultne serije “Sivi dom”. Izložbu, u okviru pratećeg programa LIFFE-a, trećeg dana ovog festivala, otvorili su glumac Zoran Cvijanović i reditelj Darko Bajić.

    (1) detaljnije
  • Oslobodjenje-Skoplja,-insert-iz-filma,-foto-LKC

    Šarenolik program trećeg dana leskovačkog festivala LIFFE

    Treći dan festivala otpočeo je premijerom filma za decu “Uzbuna na zelenom vrhu”, hrvatskog reditelja Čejena Černića. Pored ovog, premijerno su prikazani i slovenački film “Pođi z mano” i bosansko-hercegovački “Muškarci ne plaču”.

    detaljnije
  • bajic

    Reditelji iz regiona osnivaju Jadransku filmsku ligu

    Medijska pažnja posvećena domaćim filmovima, veoma je mala, ocenjuje reditelj Darko Bajić, te su se reditelji iz regiona složili da oforme Jadransku filmsku ligu, kako bi domaći filmovi bili što vidljiviji u zemlji i svetu. U Danskoj i besplatne platforme za strimovanje domaćih filmova.

    detaljnije
  • Izlozba-grlom-u-jagode,-foto-B.A

    Otvorena izložba slika "Grlom u jagode" - serija koja je obeležila jednu epohu

    Ljubitelji serije “Grlom u jagode” sinoć su u leskovačkom kulturnom centru mogli da se vrate u prošlost i podsete se jedne epohe, kroz izložbu fotografija “Grlom u jagode - serija koja je obeležila jednu epohu”, ali i kroz promociju knjige o istoimenoj seriji, a povodom 40 godina od emitovanja.

    (1) detaljnije
  • producent-Dejan-Milošević,-glumac-Petar-Arsovski,-foto-B.A

    Premijerama dva filma makedonskih režisera obeležen drugi dan LIFFE-a

    Ljubitelji sedme umetnosti, drugog dana Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije, uživali su u dve premijere u Srbiji - “Zlatna petorka” režisera Gorana Trenčevskog i “Amok” Vardana Tozija, prikazivali su se u Narodnom pozorištu. U bioskopu Leskovačkog kulturnog centra, takođe u takmičarskom delu programa, prikazivali su se filmovi “Igla ispod praga” crnogorskog režisera Ivana Marinovića i “Noćno življenje” slovenačkog autora Damjana Kozole.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: