Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Festival filmske režije LIFFE Leskovac

  • liffe

    Film "Ime naroda" otvara ovogodišnji LIFFE, festival na nekoliko lokacija i onlajn

    Projekcija filma Ime naroda reditelja Darka Bajića označiće početak ovogodišnjeg Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije - LIFFE u Narodnom pozorištu Leskovac 25. septembra, najavljuju organizatori. Deo programa festivala biće na nekoliko lokacija u Leskovcu i na onlajn platformi.

    detaljnije
  • Goran Paskaljević

    Goranu Paskaljeviću nagrada leskovačkog festivala LIFFE

    Nagradu za afirmaciju regionalne filmske umetnosti u svetu po oceni žirija Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE, ove godine zaslužio je proslavljeni srpski reditelj Goran Paskaljević. Njemu će nagrada koja nosi naziv Živojina Žike Pavlovića biti uručena na svečanoj ceremoniji otvaranja festivala 25. septembra.

    detaljnije
  • Nišvil

    I ovog leta Nišvil, Filmski susreti i Roštiljijada, odložene Horske, Belmužijada pod znakom pitanja

    Mnoge kulturne, tradicionalne, muzičke i turističke manifestacije koje su na jug Srbije svakog avgusta i septembra dovodile brojne turiste, biće održane u punom kapacitetu i ove godine, pa se očekuje da se sa Tvrđave čuju zvuci džeza tokom Nišvila , kao i filmske replike tokom Filmskih susreta, a iz Leskovca će se širiti miris roštilja tokom Roštiljijade. Internacionalne horske svečanosti, koje se održavaju u Nišu, najverovatnije će biti pomerene za narednu godinu, Belmužijada u Svrljigu je pod znakom pitanja, a filmski festival LIFFE se priprema da dovede filmski svet u Leskovac.

    (7) detaljnije
  • liffe 2019

    Dodelom nagrada završen 12. “LIFEE”

    Glumcima i rediteljima su u punoj sali Narodnog pozorišta u Leskovcu sinoć dodeljene nagrade čime je završen program 12. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije. Nakon svečane ceromonije, festival je zatvorio glumac Mima Karadžić.

    detaljnije
  • dizdarević liffe 2019

    Makedonskoj rediteljki Gran-pri ovogodišnjeg “LIFFE”-a

    Teona Strugar Mitevska dobitnica je glavne nagrade, Gran pri “Živojin Žika Pavlović”, 12. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije, jednoglasno je odlučio ovogodišnji žiri. Njoj je nagrada pripala za film "Gospod postoji, njeno ime je Petrunija". Za najbolju produkciju proglašen je film "Osmi povjerenik" hrvatskog reditelja Ivana Salaja.

    detaljnije
  • Publika-LIFFE-29018,-foto-J.-G.

    Još 4 filma pretposlednje večeri "LIFFE"-a

    Filmska ostvarenja reditelja iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, večeras će moći će da pogledaju Leskovčani, na pretposlednjoj večeri ovogodišnjeg "LIFFE"-a. Tri filma nadmeću se za Gran-pri, dok će crnogorski Poslednji YU filmski romantik biti prikazan van konkurencije.

    detaljnije
  • lazar ristovski

    Ristovski: Nema mnogo festivala u svetu kao što je “LIFFE”

    Da je Leskovački internacionalni festival filmske režije poseban i značajan jer afirmiše reditelje, bez kojih filmova ne bi ni bilo, smatra srpski glumac Lazar Ristovski, jedan od prvih dobitnika nagrade “Živojin Žika Pavlović”, koja se na ovom festivalu dodeljuje za afirmaciju filmske umetnosti.

    (1) detaljnije
  • miloš biković

    Biković: U ruskoj kinematografiji ima cenzure

    Da je raditi sa ruskim rediteljima drugačije i nešto teže, ali i da postoje paradoksalna pravila koja “jesu cenzura” rekao je u emisiji “15 minuta” srpski glumac Miloš Biković. Često i sami reditelji neku ideju autocenzurišu jer znaju da neće biti dobro prihvaćena. Cenzura postoji, ali, kako kaže, nije toliko strašna kako se predstavlja.

    (2) detaljnije
  • liffe 2019

    Glumci i reditelji saglasni - "LIFFE" važan regionalni festival

    Da je Leskovački internacionalni festival filmske režije važan jer podstiče decentralizaciju kulture i okuplja filmske umetnike iz regiona, te da ga domaćini moraju čuvati, ocenili su na sinoćnjem otvaranju 12. "LIFFE"-a glumci i reditelji. Crvenim tepihom prošetali su brojni umetnici, a publika će u narednih nekoliko dana moći da uživa u filmovima iz zemlje i regiona.

    detaljnije
  • bogdan diklić

    Glumci stigli u Leskovac, Dikliću nagrada "Živojin Pavlović"

    Uz vatromet, defile glumaca i uručenjem nagrade za afirmaciju filmske umetnosti “Živojin Žika Pavlović” glumcu Bogdanu Dikliću, počeo je 12. Leskovački internacionalni festival filmske režije - “LIFFE”. Festival, koji se održava do 22. septembra, otvorio je srpski glumac Miloš Biković.

    detaljnije
  • lkc liffe

    Počinje 12. Leskovački internacionalni festival filmske režije

    Defileom glumaca ispred Narodnog pozorišta od 19 sati i uručenjem nagrade za afirmaciju filmske umetnosti "Živojin Žika Pavlović" glumcu Bogdanu Dikliću, počeće ovogodišnji "LIFFE". Festival se u Leskovcu održava od 18. do 22. septembra, a 12. izdanje svečano će otvoriti glumac Miloš Biković. Nakon svečanog otvaranja, publika će moći da uživa u koncertu Bojane Stamenov i Miloša Vlalukina od 22:30 u klubu Safir.

    detaljnije
  • Miloš Biković Filmski susreti

    Miloš Biković, Goran Bogdan i Bogdan Diklić se predstavljaju Leskovčanima

    Tokom pratećeg programa Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE, koji se održava u Leskovcu od 18. do 22. septembra, festivalskoj publici će se, u bioskopu Leskovačkog kulturnog centra, predstaviti neke od najvećih glumačkih zvezda iz Srbije i regiona: Miloš Biković, Bogdan Diklić i Goran Bogdan. Ulaz na prateće programe je besplatan.

    (1) detaljnije
  • Ajvar

    Pet filmova u konkurenciji za najbolju režiju na ovogodišnjem festivalu u Leskovcu

    U okviru 12. Internacionalnog festivala filmske režije LIFFE u Leskovcu od 18. do 22. septembra, biće prikazano sedam srpskih filmova, od kojih su dva van konkurencije, a pet domaćih ostvarenja takmičiće se u kategoriji nagrade za najbolju režiju. Sve projekcije održaće se u Narodnom pozorištu ili u bioskopu Leskovačkog kulturnog centra, a festival prate razne izložbe, studentski filmovi, tribine i promocije knjiga.

    detaljnije
  • Publika-LIFFE-29018,-foto-J.-G.

    Bogat program 12. LIFFE-a: 16 filmova, serije, izložbe, promocije i tribine

    Ceremonijom svečanog otvaranja u sredu, 18. septembra u 19 sati u Narodnom pozorištu počeće 12. Leskovački internacionalni festival filmske režije (LIFFE), nakon toga će u takmičarskom program biti prikazan rusko-srpski film "Balkanska međa" reditelja Andreja Volgina. Tokom festivala, koji traje do 22. septembra, publika će imati priliku da pogleda 7 domaćih ostvarenja i 9 filmova iz regiona, epizode četiri serije, razne izložbe, studentske filmove, kao i da prisustvuje tribinama i promocijama knjiga.

    detaljnije
  • bikovic

    Miloš Biković otvara festival "LIFFE" u Leskovcu

    Svečano otvaranje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije zakazano je za sredu 18. septembar od 19 sati u Narodnom pozorištu, a otvoriće ga glumac Miloš Biković. Nakon ceremonije otvaranja, biće prikazan film Balkanska međa u kojem Biković igra glavnu ulogu. LIFFE će se održati po 12. put od 18. do 22. septembra na 5 lokacija u Leskovcu.

    (4) detaljnije
  • Bogdan Diklic

    Bogdan Diklić laureat leskovačke nagrade "Živojin Žika Pavlović"

    Jedan od najeminentnijih glumaca sa ovih prostora Bogdan Diklić, odlukom žirija Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije - LIFFE nagrađen je za promociju regionalne filmske umetnosti u svetu. Laureatu će priznanje koje nosi ime slavnog Živojina Žike Pavlovića biti uručeno na 12. izdanju festivala, koje se u Leskovcu održava od 17. do 21. septembra.

    detaljnije
  • liffe

    Najbolji filmovi sa LIFFE-a prikazuju se u Beogradu

    U bioskopu "Vlada Divljan" u Beogradu, od 5. do 9. oktobra biće prikazani neki od filmova koji su bili deo programa nedavno završenog Leskovačkog Internacionalnog festivala filmske režije (LIFFE).

    detaljnije
  • Darko Bajic

    Bajić: Da je država odlučivala, nikada ne bih snimio film “Crni bombarder”

    Reditelj i scenarista Darko Bajić, koji je režirao neke od omiljenih filmova mnogih generacija, kaže da je film poslednjih godina odjednom ušao u fokus političara, koji pokušavaju da odlučuju šta je dobro, a šta nije dobro, ali napominje da niko ne sme da zabrani rad na filmu. Da je u njegovo vreme država odlučivala, dodaje, nikada ne bi bili snimljeni kultni film “Crni bombarder” i serija “Sivi dom”.

    detaljnije
  • Branko Baletić

    Branko Baletić zatvorio 11. “LIFFE”

    U punoj sali Narodnog pozorišta u Leskovcu sinoć su glumcima i rediteljima dodeljene nagrade u okviru 11. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije, a nakon svečane ceromonije festival je zatvorio crnogorski reditelj Branko Baletić.

    detaljnije
  • žiri liffe 2018

    Gran pri leskovačkog festivala “LIFFE” makedonskom reditelju

    Makedonski reditelj Vladimir Blaževski, jednoglasnom odlukom žirija, osvojio je Gran pri “Živojin Žika Pavlović” za film "Godina majmuna" na 11. Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije. Za najbolju produkciju nagrađen je Miloš Avramović za film "Južni vetar".

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: