Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

KLER Niš

  • spomenik nenasilju

    Direktor KLER-a: Ne odustajemo od spomenika nenasilju u Nišu

    Iako su dve javne nabavke propale, od izgradnje spomenika nenasilju u Nišu neće se odustati, tvrdi direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dušan Radivojević i najavljuje da će ponovo biti raspisan tender za izbor izvođača radova.

    (8) detaljnije
  • Niška Banja

    Poznato šta će sadržati Botanička bašta u Niškoj Banji, ali ne i kada i za koliko para

    Flora naše zemlje i celog sveta na jednom malom prostoru - namera je KLER-a da Nišlijama pruži Botanička bašta koja bi bila na oko 2,5 hektara u Niškoj Banji. Iako idejno rešenje za "zelenu oazu" nije izrađeno, iz Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj kažu da će građani dobiti mesto za estetsko uživanje, opuštanje i rekreaciju, ali se ne zna kada i koliko će to da košta.

    (12) detaljnije
  • univerzitet dim

    Najveći zagađivač u Nišu i novi rok za prelazak na gas - "u toku grejne sezone"

    Najveća kotlarnica na ugalj i ogrevno drvo u Nišu nije ugašena do početka grejne sezone, a izvesno je da neće biti ni do 1. decembra, novog roka koji su nadležni dali. Do kraja meseca treba da potpišu ugovor sa firmama iz Vršca koje su dale najpovoljniju cenu za izgradnju toplovodnog priključka na niškom Univerzitetu, koje su birali tri meseca, a ostaće im svega mesec dana za taj posao. Nadležni zato sada kažu da iz pravno-formalnih razloga probijaju rokove, ali da će završiti posao "u toku grejne sezone".

    (9) detaljnije
  • Pas

    Milion dinara za 9 kaveza za čuvanje pasa posle operacija

    Za devet kaveza visine 75 cm i dubine 80 cm, različitih širina, koji su potrebni za humano čuvanje pasa posle hirurških intervencija veterinara "u cilju realizacije projekta unapređenja zoohigijene u Nišavskom okrugu", Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj će platiti 1.066.800 dinara. Kako piše na Portalu javnih nabavki, Komisija je odlučila da kaveze izradi niška firma Elmont.

    (22) detaljnije
  • spomenik nenasilju

    Propao tender za izgradnju spomenika nenasilju u Nišu, nadležni ga najavljivali još za proleće 2023.

    Iako su nadležni najavljivali da će biti izgrađen u parku Svetog Save na proleće ove godine, spomenika nenasilju u Nišu još nema, a nema ni naznaka da će ga uskoro biti, pošto je propao tender za radove na njegovoj izradi. Razlog je što se nijedna firma nije odazvala pozivu Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, iz koje o toj temi ćute. Procenjena vrednost radova je 2 miliona dinara.

    (10) detaljnije
  • Rovce 15, foto Jovana Stojanovic

    Od najavljenih radova u Rovčetu skinut samo oštećeni tartan

    "Počelo je skidanje tartana i postavljena je kapija. Radimo na rasveti i video-nadzoru" bila je najava radova u Rovčetu, legendarnom sportskom terenu u Nišu. Najava je bila samo na Fejsbuk stranici gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i to 3. avgusta, a tri nedelje kasnije sa terena za rukomet i mali fudbal skoro je skinut tartan, ali nema novih najava radova. Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj (KLER) odustao je tendera za rekonstrukciju, a da li će Rovče opet biti prepušteno sebi ili će dobiti izgled kakav zaslužuje zbog svoje tradicije i važnosti za sportski Niš, nije poznato jer niko ne odgovara na pitanja.

    (3) detaljnije
  • pčelica

    Vrtić u Trupalu gradiće pet beogradskih firmi, cena oko 47 miliona dinara

    Više od godinu dana nakon najave, meštani niškog sela Trupale konačno bi mogli da dobiju vrtić, pošto su na tenderu Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj izabrane firme koje će ga graditi. Reč je o pet beogradskih firmi, vrednost je oko 47,9 miliona dinara sa PDV-om, a rok za završetak je 180 dana.

    (6) detaljnije
  • kotlarnica univerzitet

    Kotlarnica niškog Univerziteta prelazi na gas, ali je rok 45 dana posle početka grejne sezone

    Iako su nadležni najavili da će novu grejnu sezonu od oktobra Nišlije dočekati bez crnog dima u centru grada, odnosno da će do tada kotlarnica na ugalj i ogrevno drvo na niškom Univerzitetu biti ugašena, rok da pređe na gas je 1. decembar. U toku je javna nabavka za radove na konverziji energenata, ali su iz KLER-a produžili rok za prijave, pa za sada nije poznato da li će i u novom roku uspeti da završe posao i ugase najvećeg zagađivača vazduha u Nišu.

    (4) detaljnije
  • azil niš

    KLER raspisao tender za 9 kaveza za humano čuvanje pasa posle operacija

    Devet kaveza visine 75 cm i dubine 80 cm, ali različitih širina, potrebne su za humano čuvanje pasa posle hirurških intervencija veterinara "u cilju realizacije projekta unapređenja zoohigijene u Nišavskom okrugu", piše u javnoj nabavci koju je raspisala Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj iz Niša. Procenjena cena nije navedena, a zainteresovani ponuđači imaju rok do ponedeljka, 14. avgusta da se jave na tender.

    (6) detaljnije
  • KLER

    KLER vodi najveće investicije u Nišu i o njima ćuti

    Sređivanje biciklističke staze, radovi u Rovčetu, izgradnja prihvatilišta za nezbrinute životinje i onog za potrebe kulture, javno-privatno partnerstvo koje se tiče javnog osvetljenja, kao i projekat "Smart city", samo su neke od investicija u Nišu koje vodi Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj, a o kojima ćuti na pitanja novinara Južnih vesti i pored usmenog obećanja da će na njih odgovoriti.

    (5) detaljnije
  • Bicikl, staza, Niš

    Opet propala javna nabavka za biciklističku stazu prema Niškoj Banji jer nema ponuda

    Drugi put ove godine je obustavljena javna najbavka za asfaltiranje, adaptaciju i obeležavanje biciklističke staze od kružnog toka na Trošarini do ritejl-parka "Stop Shop". Opet nije stigla nijedna ponuda za radove čija je procenjena vrednost 1.666.666, 67 dinara bez PDV-a, a nije poznato da či će ponovo biti raspisan poziv ili se odustaje jer Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj ne odgovara na pitanja novinara Južnih vesti.

    (8) detaljnije
  • Novi kreveti vrtic Bambi1; foto: PU Pcelica

    Objavljena javna nabavka - Trupale dobija vrtić

    Januara ove godine na Portalu javnih nabavki objavljeno je "prethodno informativno obaveštenje" za tender koji obuhvata radove na vrtiću u Trupalu kod Niša, a tek sada je objavljen i javni poziv. Ponuđači imaju rok do 10. jula, vrednost radova nije objavljena, a rok za radove ne može biti duži od 180 kalendarskih dana.

    (2) detaljnije
  • zgrade niš

    Zgrade u Nišu još mogu da konkurišu za subvencije za obnovu fasada, krovova i liftova

    Stambene zajednice u Nišu još mogu da se prijave za subvencije za obnovu fasada, krovova i liftova na zgradama, pošto je od predviđenih 30 do sada utrošeno 20 miliona dinara za to, kaže direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dušan Radivojević.

    (1) detaljnije
  • zgrade palilula

    38 zgrada u Nišu na preliminarnoj listi za obnovu krovova, liftova i fasada

    Na preliminarnoj listi za subvencije za obnovu fasada, krovova i liftova u zgradama u Nišu nalazi se 38 stambenih zajednica, dok je 14 prijava odbačeno. Grad Niš daje trećinu novca, a iznosi variraju u zavisnosti od mere, pa će najviše dobiti zajednica 15 i 17 na Bulevaru dr Zorana Đinđića - oko 790.000 dinara, a najmanje zgrada u Ulici Bubanjskih heroja 64 (oko 27.000 dinara).

    (2) detaljnije
  • Bicikl, staza, Niš

    Ponovo raspisan tender za biciklističku stazu od Trošarine do “Stop Shop"-a u Nišu

    Mesec dana nakon što je obustavljen tender za asfaltiranje, adaptaciju i obeležavanje biciklističke staze od kružnog toka na Trošarini do ritejl-parka "Stop Shop", Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj raspisala je novu javnu nabavku. Prošla javna nabavka je propala jer nije stigla nijedna ponuda, a sada je rok za ponude 22. maj u 12 sati.

    (13) detaljnije
  • Gradska kuća u Nišu

    Slabo interesovanje Nišlija za subvencije Grada za solarne panele, kalorimetre i elektronske pumpe

    Na konkurs za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije, koji je pre četiri meseca objavio Grad Niš, stigle su samo tri prijave, od kojih je jedna odbačena, dok za subvencije za ugradnju cirkulacionih pumpi za kuće i kalorimetara za stanove i zgrade nije bilo zainteresovanih.

    (15) detaljnije
  • Univerzitet dim

    Konačno najavljeno gašenje kotlarnice niškog Univerziteta

    Jedan od najvećih zagađivača vazduha u Nišu, kotlarnica na ugalj i ogrevno drvo na Univerzitetu, trebalo bi uskoro da bude ugašena i da od sledeće zimske sezone koristi prirodni gas za grejanje, najavljuje direktor KLER-a Dušan Radivojević.

    (5) detaljnije
  • biciklistička staza

    Propao tender za biciklističku stazu od kružnog toka na Trošarini do “Stop Shop-a” u Nišu

    Tender za asfaltiranje, adaptaciju i obeležavanje biciklističke staze od kružnog toka na Trošarini do "Stop Shop-a" propao je, pošto nije dostavljena nijedna ponuda. Iz KLER-a kažu da neće odustati od toga i da će raspisati novu javnu nabavku. To je trebalo da reši problem pešaka i biciklista koji se već dugo žale da je za njih deo kružnog toka neprohodan i da moraju da gaze blato, hodaju kolovozom ili balansiraju na ivičnjaku.

    (14) detaljnije
  • Kuglana i streljana, Nis, spolja, foto Ljubica Jocic

    Javna nabavka za kuglanu u Nišu dvaput pomerena

    "Naručilac je zbog učinjenih izmena dokumentacije produžio rok za podnošenje ponuda", ovo obaveštenje je Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj, koja je naručilac, dva puta morala da piše na portalu javnih nabavki. Prvobitni rok za ponuđače za izvođenje radova na adaptaciji kuglane sa četiri staze je bio 20. mart, sledeći 31. mart, a najnoviji je 4. april do 12 sati.

    (2) detaljnije
  • zgrade niš2

    Za obnovu fasada, krovova i liftova u Nišu do sada se javilo oko 40 stambenih zajednica

    Stambene i stambeno-poslovne zajednice u Nišu i dalje mogu da se jave na konkurs Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, kako bi dobile do 1 milion dinara za obnovu krovova i fasada, kao i za popravku liftova, pošto je rok za prijave produžen i trajaće dok se ne potroši 30 miliona dinara, koliko je za to predviđeno. Direktor KLER-a Dušan Radivojević kaže da se već prijavilo više od 40 stambenih zajednica, ali da je tako racionalnije.

    (3) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: