Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Lokalni izbori

 • izbori

  Na izborima u Medveđi i radikali, PUPS i PDD

  Nakon što su naprednjaci, u koaliciji sa socijalistima i Jedinstvenom Srbijom, predali listu koja nosi Vučićevo ime, na izborima će se naći i predstavnici Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Srpske radikalne stranke i Partije za demokratsko delovanje. Narodna stranka i Dveri bojkotuju ove lokalne izbore, a građani će za svoje predstavnike glasati 8. septembra.

  detaljnije
 • Dimitrov krenuo u kampanju

  Dimitrovgradski SNS pre centrale stranke krenuo u izbornu kampanju

  Pobrojavanjem uspeha u prethodnom periodu i najavom nekih budućih investicija, kako je rekao šef dimitrovgradskih naprednjaka Vladica Dimitrov, Opštinski odbor ove partije zvanično kreće u kampanju za predstojeće izbore koji bi, iako još nisu ni raspisani, trebalo da se održe sledeće godine. Dimitrovgradska opozicija još nije sigurna da li će učestvovati na tim izborima.

  (2) detaljnije
 • RIK saopštio konačne rezultate

  SNS, JS i SPS jedini prešli cenzus na izborima u Doljevcu

  Sa 85,2 % glasova na lokalnim izborima u Doljevcu pobedila je Srpska napredna stranka. Pored nje, na izborima koje je bojkotovala opozicija, kako kaže sekratarka Opštinske izborne komisije Gordana Cvetković, cenzus su još prešle Jedinstvena Srbija i Socijalistička partija Srbije.

  (4) detaljnije
 • izbori

  Ubedljiva pobeda SNS na lokalnim izborima u Doljevcu

  Prema prvim podacima, na lokalne izbore u Doljevcu izašlo je oko 70% birača, od kojih je preko 80% glasalo za listu Srpske napredne stranke "SNS - Zato što volimo Doljevac". Ostale stranke su daleko iza SNS, a Doljevčani nisu mogli da glasaju za opozicioni blok, jer su ove partije rešile da bojkutuju izbore.

  (13) detaljnije
 • glasanje

  Zatvorena biračka mesta u Doljevcu, zvanični rezultati izbora sutru ujutru

  Do 18 sati izlaznost na lokalnim izborima u Doljevcu bila je 64,5%, kaže sekretar Opštinske izborne komisije Gordana Cvetković. Objašnjava da je to je nešto manji procenat nego na prethodnim izborima. Inače, dodaje, zvanični rezultati izbora biće poznati do sutra u 10 sati.

  (4) detaljnije
 • glasanje

  Slaba izlaznost do podneva na lokalnim izborima u Doljevcu

  U odnosu na prethodne izbore, kada je do 12 sati glasačke listiće ubacilo u kutije preko 30 % birača, kako kaže sekretar Opštinske izborne komisije Gordana Cvetković, ovog puta do 12 sati je izašlo oko 23 % njih

  (2) detaljnije
 • izbori

  Danas se bira lokalna vlast u Doljevcu - otvorena sva biračka mesta

  Svih 37 biračkih mesta u Doljevcu, na kojim za lokalne izbore ima prilike da glasa skoro 15.000 birača, kako kaže sekretar Opštinske izborne komisije Gordana Cvetković, otvorena su na vreme.

  detaljnije
 • glasačka kutija

  Predizborna kampanja u Doljevcu - bojkot opozicije i posete funkcionera

  Kampanja za izbore u Doljevcu koji će se održati 16. decembra, prema analizi Centar za istraživanje transparentnosti i odgovornosti (CRTA), ulazi u finale bez konkretnog političkog programa i poruka stranaka koje učestvuju, uz slabu ispraćenost nacionalnih medija, bojkot opozicije i posete funkcionera.

  detaljnije
 • nenad stojiljković neša kobra

  Doljevački opozicionar Stojiljković napustio Dveri i podržao SPS na izborima

  Odbornik raspuštene doljevačke skupštine Nenad Stojiljković navodi da je napustio pokret Dveri i napominje da će na nedeljnim lokalnim izborima u toj opštini podržati Socijalističku partiju Srbije, na čijoj se listi nalazi i njegov sin.

  (8) detaljnije
 • glasačka kutija

  Vučić, Dačić i Palma se "preselili" u Doljevac, ali samo na liste svojih stranaka

  Na predstojećim lokalnim izborima u Doljevcu sve stranke koje učestvuju imaju ime svog lidera u nazivu liste, a Srpska napredna stranka nastupa pod imenom predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića. Stručnjaci kažu da stranke ovim poručuju da su odgovorne samo svojoj centrali, a da naprednjaci koriste kult vođe, jer birači više ne veruju SNS kao ranije, posebno na jugu.

  detaljnije
 • izbori

  Na izborima u Doljevcu učestvuje 6 lista

  Za lokalne izbore u Doljevcu koji se održavaju 16. decembra prijavljena je jedna grupa građana i 5 stranaka, a među njima su uglavnom stranke članice vladajuće koalicije na republičkom nivou. Opoziciona Demokratska stranka i koalicija Savez za Srbiju tvrde da su izbori nelegitimni i pozivaju Doljevčane na bojkot.

  (3) detaljnije
 • Palma

  Palma obišao doljevačka sela i najavio investitore

  U trku za vlast u Doljevcu, pred izbore koji će biti održani sredinom decembra, uključio se i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma koji je obišao sela u ovoj opštini na jugu i obećao građanima investitore koji će da ih zaposle. Još jedno od predizbornih obećanja je i da će “Doljevac biti mala Jagodina” ako dođu na vlast.

  (12) detaljnije
 • jedinstvena srbija doljevac

  Jedinstvena Srbija predala listu za doljevačke izbore

  Veće subvencije za poljoprivrednike, podela besplatnih sadnica, izgradnja sportskog centra, dovođenje investitora uz pomoć Dragana Markovića Palme, kao i ekskurzije u Grčku, neka su od predizbornih obećanja Jedinstvene Srbije pred doljevačke izbore 16. decembra.

  (2) detaljnije
 • bane jovanović

  Bane Jovanović traži vanredne lokalne izbore pod kontrolom EU

  Nakon teatralnog obraćanja ministarke Zorane Mihajlović u kojoj ona kritikuje gradsku vlast, odbornik grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović tvrdi da je Vlada Srbije spremila trećeg kandidata za novog gradonačelnika Niša. Zato ovaj opozicionar zahteva vanredne lokalne izbore, ali pod nadzorom Evropske unije i “drugih prijatelja Srbije”.

  (14) detaljnije
 • Opština Preševo foto i.m.

  Srpska lista prešla cenzus u Preševu

  Nakon ponovljenih izbora na jednom biračkom mestu, nezvanični rezultati pokazuju da se Srbi, nakon dužeg vremena, vraćaju u lokalni parlament gde bi trebalo da imaju 2 odbornika. Alternativa za promene čiji je lider Šćiprim Arifi odnela je pobedu na lokalnim izborima i imaće 15 odborničkih mandata.

  detaljnije
 • Opština Preševo foto i.m.

  Izbori u Preševu se ponavljaju samo na jednom biračkom mestu

  Iako je u više navrata najavljivano da će se glasanje ponoviti na više izbornih mesta, odlukom Upravnog suda vanredni lokalni izbori u Preševu biće ponovljeni u nedelju, 28. januara, samo na biračkom mestu broj 5 u centru grada, gde je zbog nepravilnosti na dan izbora prekinuto glasanje.

  detaljnije
 • Preševo foto i.m.

  Ponavljanje lokalnih izbora u Preševu na 6 biračkih mesta

  Nakon što je zbog brojnih nepravilnosti poništeno glasanje na 6 od ukupno 38 biračkih mesta na nedavno održanim lokalnim izborima u Preševu, oko 8.000 građana sa pravom glasa, koliko je upisano na tim biračkim mestima, ponovo će moći da glasaju 21. januara od 7 do 20 sati za svoje predstavnike u lokalnom parlamentu.

  detaljnije
 • izbori glasanje foto aleksandar kostic juzne vesti

  Srbi ipak prešli cenzus u Preševu

  Iako je prema prvim rezultatima vanrednih lokalnih izbora u Preševu koalicija 6 srpskih stranaka ostala ispod cenzusa, Opštinska izborna komisija saopštila je preliminarne rezultate po kojima će Srbi ipak ući u lokalni parlament. Izbori se ponavljaju na 6 biračkih mesta, ali to, kažu upućeni, neće bitno uticati na već osvojene mandate.

  (6) detaljnije
 • Opština Preševo foto i.m.

  Poništeni izbori na 6 biračkih mesta u Preševu

  Prekobrojni listići u glasačkim kutijama, nepopunjene potvrde za glasanje van biračkog mesta i nesuglasice među članovima jednog biračkog odbora, razlog su što će na 6, od 38 biračkih mesta u Preševu, izbori biti ponovljeni.

  detaljnije
 • Skupstina opstine Presevo zgrada foto i.m.

  Srpska lista ispod cenzusa, Arifi pobedio u Preševu

  Na vanrednim lokalnim izborima u Preševu, prema prvim podacima, pobedila je Alternativa za promene doskorašnjeg predsednika Opštine Šćiprima Arifija. Ukupna izlaznost bila je 47,58 %, a koalicija 6 srpskih stranaka ostala je ispod cenzusa. Izbori se ponavljaju na jednom biračkom mestu.

  (2) detaljnije