Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Turistička organizacija Niša

  • suvenir-prvomesto

    Mladi kreativci na hakatonu osmislili nove suvenire Niša

    Inovativni privezak sa QR kodom i dvojezičnom najavom manifestacija, maskota grada “Niška” i “puzzle” lampa - suveniri su koje su kreirali timovi mladih na dvodnevnom takmičenju u Nišu, a neki od njih verovatno će se uskoro naći u ponudi Turističke organizacije Niša.

    detaljnije
  • cegar

    Besplatna razgledanja niških znamenitosti na Svetski dan vodiča

    Lokalitete poput Jelašničke i Sićevačke klisure, Čegra i spomenika na Bubnju zainteresovani će moći da posete uz asistenciju vodiča na besplatnim turama koje se u utorak, 19. februara organizuju povodom Svetskog dana turističkih vodiča.

    detaljnije
  • aerodrom

    Dve godine nakon najave niški aerodrom dobija turistički info-centar

    Iako je do kraja marta 2017. godine niški Aerodrom "Konstantin Veliki" trebalo da dobije mesto na kome će se putnici informisati o turističkoj ponudi, smeštaju i istoriji Niša, iz Turističke organizacije ovog grada najavljuju da će njihov Info-centar početi sa radom tek sutra, a za skoro dvogodišnje čekanje "krive" bivšeg direktora niške vazdušne luke Vladicu Đurđanovića.

    (4) detaljnije
  • Uroš Parlić

    Konstantin ima novog predsednika, Parlić u Upravnom odboru protivzakonito

    Nakon 10 godina dogodila se promena na čelu niškog Omladinskog košarkaškog kluba Konstantin, pošto je Dragana Stefanovića na mestu predsednika kluba zamenio jedan od menadžera niškog Telekoma Zvonko Milošević. Promene su se dogodile i u Upravnom odboru, u kome je i Uroš Parlić, vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Niš, a ove dve funkcije su, perema Zakonu o sportu, nespojive.

    (3) detaljnije
  • dekoracija

    Kreativci pozvani da izlažu na Ulici otvorenog srca

    Diznajneri nakita i torbi, slikari i umetnici, ali i drugi kreativci, mogu do 20. decembra da se prijave i ove godine budu izlagači na Ulici otvorenog srca, koja će krajem decembra, u duhu novogodišnjih praznika, "oživeti" u centru Niša.

    (3) detaljnije
  • Niš konj

    TON: I dalje sve više turista dolazi u Niš

    Kako godina odmiče, procenat turista koji su posetili Niš raste, pa je tako za prvih devet meseci 2018. taj broj za 17 % veći u odnosu na prošlu godinu. Više je, kako navode iz Turističke organizacije Niša, i stranih i domaćih turista.

    (11) detaljnije
  • Niš spomenik Kalča i Sremac

    TON: U prvoj polovini 2018. broj turista porastao za 16 %

    Niš je u periodu od januara do juna 2018. godine imao rast turista od 16 %, kako navode iz Turističke organizacije Niš, a većina su stranci. Za dalji razvoj turizma u Nišu, kako navodi direktor TON Uroš Parlić, potrebno je izgraditi kongresni centar, srediti Tvrđavu, uvesti dvojezične table u centru, uvesti veći broj parking mesta i zona sa besplatnim internetom.

    (4) detaljnije
  • burek

    Nakon 2 godine pauze, opet “Buregdžijada” u Nišu

    “Dani bureka” koji su zbog nezainteresovanosti pekara i problema sa organizacijom bili otkazani predhodne dve godine, biće održani ovog leta kod amfiteatara na nišavskom keju od 16. do 19. avgusta, najavili su iz Turističke organizacije Niša i Unije pekara.

    (5) detaljnije
  • cerjanska

    Centar za posetioce Cerjanske pećine do kraja godine, najavljuju u TON

    Jedna od najdužih pećina u Srbiji koja je svojim hodnicima i nakitom oduševljava stručnjake i dugi niz godina je nepristupačna turistima, uskoro bi trebalo da bude dostupnija jer je plan da, kako kažu u Opštini Pantelej, do kraja godine bude završen put do Cerjanke. Osim toga, Turistička organizacija Niša je potpisala ugovor sa izvođačem koji će graditi centar za posetioce u kome će ljubitelji adrenalinskog turizma dobiti uputstva i opremu za obilazak.

    (1) detaljnije
  • odbor za imenovanja

    TON, NKC i niška Galerija zadržavaju svoje dosadašnje direktore

    Ukoliko odbornici na Skupštini grada usvoje predloge Odbora za imenovanje, na čelo Turističke organizacije Niš bi trebalo da ostane Uroš Parlić, koji je dosad imao “prolongirani status” direktora, jer mu je mandat istekao još pre nekoliko meseci. Na čelo Niškog kulturnog centra ostaće dosadašnji v. d. direktor Srđan Savić, dok će u Galeriji savremenih likovnih umetnosti iz statusa vršioca dužnosti u direktorski preći Emilija Ćoćić Bilić.

    (7) detaljnije
  • Turistički autobus

    I dalje ništa od turističkih autobusa u Nišu

    Iako je počela sezona, a sve bilo najavljeno za maj, znamenitosti Niša turisti i dalje ne mogu da vide iz turističkog autobusa. Novi plan je da taj posao preuzme Direkcija za javni prevoz , kažu nadležni, ali se ne zna ni da li je ovo gradsko preduzeće u stanju to da radi, pa ni kada će bus sa otvorenim krovom konačno biti na niškim ulicama.

    (11) detaljnije
  • nis

    Povećan broj turista u Nišu - i dalje najviše gostiju iz Bugarske i Grčke

    Niš je u periodu od januara do marta posetilo 18.000 turista, a u odnosu na isti period prošle godine ukupan broj onih koji su posetili najveći grad juga Srbije povećan je za 12%. Istovremeno, nastavljen je i trend rasta broja noćenja za 13%, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

    (1) detaljnije
  • fotelja

    TON i Narodno pozorište i dalje bez direktora

    Iako je predsednik Odbora za imenovanja Ivan Jovanović pred poslednje dve sednice Skupštine grada najavljivao da će se upravo na njima odlučivati o tome ko će sesti u direktorsku fotelju Turističke organizacije Niš i Narodnog pozorišta, to nije učenjeno. Direktorska mesta mesecima su upražnjena, a Jovanović izbegava da komentariše razloge zbog kojih je to tako.

    (6) detaljnije
  • adriana anastasov

    Anastasova: Ispunjavam uslove za direktora TON-a, radila sam kao turistički vodič

    Kandidatkinja SNS za direktora Turističke organizacije Niša i aktuelna predsednica Skupštine Opštine Palilula Adriana Anastasov trvrdi da ispunjava uslove da sedne u fotelju rukovodioca TON-a. Ona ističe da je, dok je radila kao vodič u turističkoj agenciji, dovoljno dugo obavljala rukovodeće poslove, te da ne postoje zakonske prepreke da ne bude direktorka.

    (32) detaljnije
  • Niš spomenik Kalča i Sremac

    TON: Turistima se u Nišu najviše sviđa gostoljubivost

    Više od 100.000 turista je, kako kažu u Turističkoj organizaciji, posetilo Niš tokom prošle godine, a među njima je od stranaca bilo najviše Bugara, Grka, Nemaca, Turaka i Rumuna. Od svega što je Niš imao da ponudi, najbolje su ocenili gostoljubivost ljudi.

    (8) detaljnije
  • Kup Koraća

    Počela prodaja ulaznica za Kup Koraća

    Niška hala “Čair” od 15. do 18. februara ugostiće najbolje domaće košarkaške ekipe koje će se nadmetati na Kupu Radivoja Koraća. Počev od 8. februara, kaže predsednik Regionalnog košarkaškog saveza Istok Uroš Parlić, kompleti karata su u prodaji.

    (2) detaljnije
  • Kup Koraća

    Prodaja kompleta karata za Kup Koraća ipak od 8. februara

    Iako je ranije bilo najavljeno da će prodaja kompleta karata za Kup Radivoja Koraća početi 6. februara, kako kaže predsednik Regionalnog košarkaškog saveza Istok Uroš Parlić, naknadno je odlučeno da će ulaznice biti puštene u prodaju u četvrtak, 8. februara.

    (7) detaljnije
  • adriana anastasov

    Ministarstva ne znaju da li Anastasova ispunjava uslove za direktora TON-a

    Ni Ministarstvo za lokalnu samoupravu, ni Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije nisu odgonetnuli Službi za pravne poslove Skupštine Niša da li predsednica Skupštine Opštine Palilula Adriana Anastasov ispunjava uslove za funkciju direktora Turističke organizacije Niš, za šta je predložio Gradski odbor Srpske napredne stranke.

    (11) detaljnije
  • adriana anastasov

    TON dobija direktorku koja ne ispunjava uslove za tu funkciju?

    Iako ni poverenik SNS u Nišu, ali ni predsednik Odbora za imenovanje direktora još nisu sigurni da li predsednica Skupštine Opštine Palilula Adriana Anastasov ispunjava uslove za direktora Turističke organizacije Niš, ona ostaje glavni kandidat za tu funkciju. Opozicija smatra da je to nedopustivo.

    (16) detaljnije
  • Turistički autobus

    Parlić: Nabavka turističkog autobusa Nišlije neće koštati ništa

    Turisti koji budu posetili Niš moći će od maja ove godine da obilaze njegove znamenitosti u autobusu sa otvorenim krovom, tvrdi direktor Turističke organizacije Uroš Parlić, a njegova nabavka građane, kako kaže, neće koštati ni dinar.

    (26) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: