Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

javna preduzeća

  • Gradska uprava

    Opozicija: Kontrolisaćemo da li su radnici javnih službi na poslu za vreme Vučićeve posete

    Zbog mobilizacije ljudstva iz niških javnih preduzeća, ustanova pa i Gradske uprave, oglasile su se opozicione partije koje najavljuju da će u sredu 25. aprila u vreme posete predsednika Aleksandra Vučića fabrici Leoni , obilaziti javni sektor u Nišu i ohrabrivati zaposlene da ostanu na svojim radnim mestima umesto da učestvuju u režiranom “dočeku”.

    (20) detaljnije
  • Zumiranje

    “Zumiranje” o (ne)dostupnosti informacija od javnog značaja

    Poverenik za informacije od javnog značaja je jedna od retkih nezavisnih institucija, ali prema mišljenju stručnjaka, sudeći po novom nacrtu izmena i dopuna Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja, postoji opasnost da i ona budu urušena. U emisiji “Zumiranje” su o problemu dostupnosti informacija govorili Ivan Radojević iz Udruženja CRTA i Branko Čečen iz Centra za istraživačko novinarstvo (CINS).

    (1) detaljnije
  • fotelja

    Gradonačelnik Leskovca najavio smene direktora preduzeća, ali ne zna se kojih

    Minimum 3 direktora javnih preduzeća u Leskovcu, prema najavama gradonačelnika Gorana Cvetanovića, biće smenjena sa trenutne funkcije. Iako je najavio smene, prvi čovek Leskovca nije govorio o razlozima, niti koji će direktori i kada “napustiti fotelje”.

    (3) detaljnije
  • korisnički savet

    Korisnički savet odbija planove "Gorici", Skupština ih usvaja

    Iako je Korisnički savet, zadužen za praćenje rada javnih preduzeća Niša, odbio poslovni plan i program "Gorice" za naredne godine, odbornici su ga usvojili. Isti slučaj je i sa Gradskom stambenom agencijom, a članovi su nezadovoljni što Skupština grada njihovo mišljenje ne uvažava.

    (1) detaljnije
  • sednica Prokuplje

    Prokupčani planove za 2018. godinu usvojili u martu

    Skupštinska većina u Prokuplju usvojila je u utorak planove i programe rada javnih preduzeća i ustanova za 2018. godinu, iako su većina njih bukvalno kopije prošlogodišnjih planova, a na pojedinim dokumentima ni godina nije promenjena. Opozicija oštro kritikovala i samo vreme usvajanja, dok iz vlasti tvrde da se planovi i izveštaji usvajaju na prvom ovogodišnjem zasedanju.

    (3) detaljnije
  • hafner

    Hafner protivzakonito direkor "Nišstana", on to negira

    Iako Zakon o javnim preduzećima brani direktorima da istovremeno budu i članovi organa stranke, prvi čovek "Nišstana" Nenad Hafner obavlja i funkciju potpredsednika Gradskog odbora SPS-a. Dok Hafner tvrdi da je “zamrzao” stranačku funkciju, predsednik Gradskog odbora SPS-a Žarko Ranković kaže da to nije tačno i da Hafner redovno učestvuje na sastancima rukovodstva niških socijalista.

    (12) detaljnije
  • Parking servis

    Nišlije u anketi Stanara najlošije ocenile rad “Parking servisa” i "Toplane"

    U anketi koju je Udruženi pokret slobodnih stanara nedavno objavio, rad javnih preduzeća u Nišu, kako kažu, ocenilo je oko 350 Nišlija, a najviše "kečeva" dobio je "Parking servis", za petama mu je "Gradska toplana", dok su građani koji su glasali najzadovoljniji radom JKP "Naissus" i "Mediana".

    (7) detaljnije
  • skupstina

    Niška preduzeća dobila nove direktore

    Odbornici niške Skupštine, nakon višesatne diskusije i brojnih osporavanja predloženih kandidata, većinom glasova usvojili su predlog Gradskog veća sa imenima direktora i vršioca dužnosti direktora 10 niških javnih preduzeća.

    (14) detaljnije
  • fotelja

    Gradsko veće i dalje ne zna šta će biti sa direktorima javnih preduzeća

    Iako je direktorima niških javnih preduzeća istekao mandat još 2. oktobra, kako kaže načelnica Službe za poslove Gradskog veća Marina Janković, još se ne zna kada će ovo telo uopšte odlučiti o kandidatima i kada će odluka stići do Skupštine Grada na usvajanje. Do tada, dodaje Jankovićeva, bivši direktori će obavljati funkcije kao i pre isteka njihovog mandata.

    (11) detaljnije
  • fotelja

    Komisija za izbor direktora konačno transparentna - objavljene rang liste

    Nakon 3 meseca postupka izbora direktora javnih preduzeća u Nišu, koji po mišljenju mnogih nije bio dovoljno transparentan, konačno su poznata imena kandidata za čelnike gradskih preduzeća. Gradsko veće treba da izabere po jednog kandidata i uputi ga Skupštini Grada na usvajanje.

    (9) detaljnije
  • dejan

    Andrejević ne ispunjava uslove za direktora niškog Vodovoda

    Iako se u medijima bliskim Srpskoj naprednoj stranci kao glavni kandidat za poziciju direktora Javnog komunalnog preduzeća “Naisus” pominje dosadašnji direktor Dejan Andrejević, prema konkursnoj dokumentaciji, on ne ispunjava uslove za tu funkciju. Njemu, piše u dokumentima u koje su novinari imali uvid, nedostaje neophodno radno iskustvo sa visokom školom. U organizaciji "Transparentnost Srbija" smatraju da je njegova prijava morala biti odbijena.

    (16) detaljnije
  • izbor direktora

    Završen konkurs za direktore u Nišu, portal blizak SNS jedini zna njihova imena

    Dok u Kabinetu gradonačelnika kažu da im još nije stigao spisak kandidata za direktore javnih preduzeća u Nišu, u Skupštini Grada objašnjavaju da oni tek posle Gradskog veća glasaju o imenima, a predsednica Komisije za izbor direktora se tradicionalno ne javlja novinarima, portal u vlasništvu funkcionera niškog SNS objavio je imena, navodno budućih direktora.

    (18) detaljnije
  • PROKUPLJE zgrada opstine prokuplje lj.m foto

    Prokupčani ipak menjaju odluku o višku zaposlenih u javnom sektoru

    Iako su pre samo mesec dana doneli odluku koju je potvrdila i lokalna Skupština o otpuštanju 23 radnika više nego što je to država tražila, prokupačko Veće u sredu je ponovo promenilo tu odluku, pa će, umesto 90 radnika na neodređeno iz javnih preduzeća i ustanova, otkaz u naredna 2 meseca dobiti njih 67.

    (2) detaljnije
  • Amfiteatar kej

    "Građanin na udaru sistema" - tribina o problemima građana na nišavskom keju

    O problemima sa kojima se suočava većina građana, kao što su oni sa Elektrodistribucijom i javnim komunalnim preduzećima, na amfitetaru na Keju pored Nišave, 31. avgusta od 18 sati govoriće predstavnici niškog Udruženog pokreta slobodnih stanara, ali i članovi brojnih organizacija širom Srbije, među kojima su i oni iz "Ne da(vi)mo Beograd", vojnog i policijskog sindikata.

    (2) detaljnije
  • Već 7. sednica Komisije koja bira direktore je tajna

    Niko ne ispunjava uslove za direktora “Gorice”, sednice Komisije i dalje tajne

    Za direktorsku fotelju u JKP "Gorica" prijavila su se dva kandidata, ali prema odluci Komisije za izbor direktora niških javnih preduzeća, niko od njih ne ispunjava uslove. Od 120 kandidata koji su se prijavili za 11 preduzeća, njih 59 ispunili su formalne uslove. Ipak, to je jedino što se zna, jer Komisija za izbor direktora niških javnih preduzeća i dalje zaseda iza zatvorenih vrata.

    (5) detaljnije
  • Opet zasedali iza zatvorenih vrata

    O direktorima javnih preduzeća i dalje na tajnim sednicama

    Iako je konačno poznato koliko se kandidata prijavilo za poziciju direktora svakog od 11 niških javnih preduzeća, gradska komisija koja bira nove direktore je opet zasedala iza zatvorenih vrata, pa se i dalje ništa ne zna o kandidatima. Od 120 njih, čak 21 se prijavio za direktorsku fotelju u Parking servisu , a samo dvoje za Goricu .

    (13) detaljnije
  • Novinarima dozvoljeno samo da prisustvuju početku sastanka

    I dalje se ništa ne zna o kandidatima za direktore javnih preduzeća

    Iako je navodno sednica Komisije za izbor direktora niških preduzeća, posle mnogo muke i telefonskih poziva novinara, bila otvorena za javnost, predsednica Komisije Olivera Igić je zatražila da novinarka Južnih vesti napusti sednicu nakon što je izbrojala prijave na konkurs. Zbog toga su svi detalji oko pristiglih kandidatura za direktore javnih preduzeća i dalje tajna.

    (10) detaljnije
  • Prvo zasedanje Komisije u tajnosti

    O novim direktorima niških preduzeća na tajnoj sednici

    Iako je konkurs završen još 15. jula, i dalje se ne znaju ni imena prijavljenih kandidata za direktore niških preduzeća, a po svemu sudeći javnost njihova imena neće saznati ni na sutrašnjoj sedinici Komisije za izbor dirketora, jer predsednica Komisije Olivera Igić nije želela novinarima da otkrije lokaciju i vreme održavanja sednice. Direktori javnih preduzeća, kako stvari stoje, biraće se iza zatvorenih vrata.  

    (6) detaljnije
  • opstina prokuplje foto lj.m.

    Prokupčani otpuštaju više radnika nego što to država traži

    Iako je Ministarstvo naložilo Opštini da broj radnika na neodređeno smanji sa 802 na 735, prokupački odbornici usvojili su odluku po kojoj se taj broj smanjuje za još 23, pa će u naredna 2 meseca otkaz dobiti 90 radnika iz javnih preduzeća i ustanova. Za 2 i po godine otkazi za još 230 radnika u sistemu lokalne samouprave.

    (3) detaljnije
  • Otkazi za 90 radnika u prokupačkim javnim preduzećima i ustanovama

    Oko 90 radnika na neodređeno u prokupačkoj lokalnoj samoupravi biće otpušteno u naredna 2 meseca ukoliko Skupština usvoji odluku Opštinskog veća o maksimalnom broju zaposlenih. Opština tvrdi da je to nalog ministarstva, sindikati kažu da su "sigurni samo naprednjaci i preletači".

    (5) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: