Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

futsal

  • futsal Francuska Ukrajina

    Niko ne ide kući bez bodova: Remi Francuske i Ukrajine na oproštaju od "Čaira"

    Prema rezultatu revijalna, ali ne i prema dešavanjima na terenu, bila je utakmica između Ukrajine i Francuske, koju su u niškoj hali "Čair" dve futsal reprezentacije odigrale poslednjeg dana takmičenja u Grupi B elitne runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Rezultat međutim jeste bio "prijateljski" - 2:2.

    detaljnije
  • srbija francuska futsal

    Rasprodate ulaznice za meč futsal reprezentacija Srbije i Španije

    Kako kažu u Sportskom centru "Čair", sve ulaznice za večerašnji duel futsal reprezentacija Srbije i Španije, koji će odlučiti o tome koja selekcija će direktno na Svetsko prvenstvo, a koja će morati u baraž - rasprodate su.

    (2) detaljnije
  • Španija Srbija futsal

    Spektakl u "Čairu": Srbi protiv jedne od najboljih selekcija ciljaju Svetsko prvenstvo

    Španci su drugi najuspešniji nacionalni tim u futsalu, odmah posle Brazilaca - sedam puta su bili evropski prvaci i dva puta svetski. Sa druge strane biće Srbi - najveći uspeh im je polufinale Evropskog prvenstva. Pošto su i jedni i drugi savladali Ukrajinu i Francusku, u utorak, 4. februara od 20:30 u niškoj hali "Čair" boriće se za direktan plasman na Svetsko prvenstvo u futsalu.

    (1) detaljnije
  • Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo futsal

    Za selektora Srbije atmosfera u “Čairu” fenomenalna, za Francuze za pamćenje

    Triler u “Čairu” koji su odigrale Srbija i Francuska u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo dobili su domaći futsaleri, a osim sjajne partije oba tima, meč će se pamtiti i po sjajnoj atmosferi na tribinama pune niške hale. Publiku je selektor Srbije Goran Ivančić opisao kao fenomenalnu, ali i očekivanu za ovaj grad, dok je šef struke Francuza Pjer Džeki rekao da su Srbi specijalisti da stvore ovakvu atmosferu, te da će je njegov tim pamtiti.

    (3) detaljnije
  • futsal reprezentacija Srbija Ukrajina futsal kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

    Ukrajinci prešli preko 1.000 km autobusom da bi bodrili reprezentaciju u Nišu

    Osim reprezentacija Srbije koja je domaćin jedini tim koji je ima svoje navijače na tribinama “Čaira” tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u futsalu je Ukrajina. Njih dvadesetak se organizovalo i prevalilo autobusom preko 1.000 km kako bi bodrilo svoju selekciju, a pored toga što nisu odustajali ni kada je bilo jasno da je sve izgubljeno, atipični su bili i po svom doživljaju Niša - na pitanje šta je ostavilo najveći utisak nisu govorili o hrani i izlascima, već o znamenitostima.

    detaljnije
  • Španija Ukrajina futsal Čair kvalifikacije za Svetsko prvenstvo februar 2020 foto Južne vesti Vanja Keser6

    Srbija je definitivno u baražu, futsaleri Španije savladali Ukrajinu

    Futsal reprezentacija Španije je savladala Ukrajinu rezultatom 3:1, čime je definitivno obezbedila sebi i srpskom timu plasman u baraž, a za direktan plasman na Svetsko prvenstvo ova dva tima će se boriti u utorak, 4. februara. Meč koji su odigrale Ukrajina i Španija u niškoj hali "Čair" ide na ruku "orlovima", kako rezultatski, tako i zbog toga što su Ukrajinci dobro izmorili Špance.

    detaljnije
  • Srbija Francuska futsal kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2020

    Napeto veče u grotlu "Čaira": Crveni kartoni, odbranjeni penal i trijumf Srbije

    Srbija je najverovatnije u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo u futsalu i prekosutra će se za direktni prolaz na svetsku smotru boriti sa Španijom. A kako je do drugog trijumfa u Grupi B došla pamtiće se dugo, jer je duel sa Francuzima, koji su Srbi dobili sa 4:2, imao sve - neviđenu napetost, koju je dodatno podgrevala raspoložena i strašno bučna publika na tribinama niškog "Čaira", potpunu predanost oba tima, dva crvena kartona i penal koji je Nemanja Momčilović odbranio.

    detaljnije
  • futsal Srbija Ukrajina Nemanja Momčilović

    Futsal reprezentacija Srbije danas protiv Francuske: Jaki su, ali izmoreni

    Veliki korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo načinila je Srbija juče pobedivši Ukrajinu, a ukoliko danas, 2. februara, savlada Francusku, sigurno će se naći na poziciji koja vodi u baraž. Taj meč igra se od 16:30 u hali "Čair", a sudeći prema onome što su oba tima prikazala juče - biće teško i neizvesno.

    (1) detaljnije
  • Spanija - Francuska futsal Čair kvalifikacije za Svetsko prvenstvo februar 2020 naslovna foto Južne vesti Vanja Keser

    Napeto i žestoko u duelu Španije i Francuske, favorit ipak slavio

    Neće Srbima biti nimalo lako u narednim takmičarskim danima ukoliko je suditi po onome što su u drugom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u hali "Čair" prikazale selekcije Španije i Francuske. Oštra igra, žučna borba, požrtvovanost i srčanost krasili su oba sastava, Francuzi su se držali "u životu" 25 minuta, ali su u poslednjih 15 Španci pokazali zašto su višestruki svetski i evropski prvaci i slavili sa 3:1.

    (1) detaljnije
  • futsal kvalifikacije za Svetsko prvenstvo Srbija Ukrajina

    Prvi korak ka Svetskom prvenstvu: Futsaleri Srbije savladali Ukrajinu

    Verovatno najvažniju pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo futsaleri Srbije su ostvarili prvog dana takmičenja, pošto su savladali Ukrajinu, u meču koji, suprotno svim očekivanjima, nije pružio neizvesnost. Predvođeni raspoloženim golgeterom Markom Pršićem i golmanom Nemanjom Momčilovićem, "orlovi" su pred punom halom "Čair" slavili sa 5:2.

    detaljnije
  • Miloš Simić

    Kapiten futsal reprezentacije: Niška publika nije pozorišna, neka tako bude i sada

    Niš je grad futsala, kaže kapiten Srbije u ovom sportu Miloš Simić, pa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, koje se od danas od 4. februara održavaju u hali "Čair", očekuje samo da se publika ponaša kao i ranije - da bude "živa" i učestvuje na utakmici. Simić smatra da će tako uspeti da savladaju Ukrajinu, te da će onda sve ići kako treba, a u emisiji "15 minuta" govorio je i o stanju u domaćem futsalu, čarima seoskih turnira, te dobrim i lošim stranama ulaska Crvene zvezde na futsal scenu.

    (1) detaljnije
  • Reprezentacije Srbije u futsalu trening januar 2020 2 foto Južne vesti Vanja Keser

    Futsaleri spremni za "Čair": Da se ponovi meč sa Ukrajinom iz 2016.

    Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo počinju sutra, 1. februara u hali “Čair”, a u srpskom timu kažu da su spremni za veliki izazov i duele sa Ukrajincima, Špancima i Francuzima. Na otvaranju će dočekati Ukrajince, a reprezentativac Srbije Marko Pršić priželjkuje reprizu četvrtfinala Evropskog prvenstva pre četiri godine, kada su "orlovi" savladali Ukrajinu pogotkom kapitena Miloša Simića u poslednjoj sekundi.

    (3) detaljnije
  • futsal

    Prodaja karata za kvalifikacije za SP u futsalu ipak od četvrtka

    Iako je prvobitno bilo najavljeno da će ulaznice za mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u futsalu moći da se kupe počev od srede na biletarnici hale "Čair", u Fudbalskom savezu Srbije su ipak odučili da prodaju pomere za dan kasnije. Tako će građani karte za neki od šest mečeva u hali "Čair" moći da kupe od četvrtka, 30. januara, na istom mestu.

    (7) detaljnije
  • foto vanja keser

    Od srede u prodaji karte za mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u futsalu

    Hala "Čair" u Nišu biće od 1. do 4. februara 2020. godine poprište futsal borbi reprezentacija Srbije, Španije, Ukrajine i Francuske za mesto koje vodi na Svetsko prvenstvo koje će septembra i oktobra biti u Litvaniji. Ulaznice za mečeve, po cenama od 100 i 200 dinara, u prodaji su od srede, 29. januara na blagajni hale "Čair".

    detaljnije
  • Njuzovci će se oprobati u malom fudbalu sa migrantima

    Zimski humanitarni turnir u futsalu u Beloj Palanci

    Ljubitelji futsala u Beloj Palanci kojima nedostaju utakmice lokalnog kluba, moći će makar na kratko da uživaju u mečevima malog fudbala na humanitarnom turniru koji će se od 31. januara održati u hali Banjica . Prijava ekipa vršiće se do četvrtka, 30. januara, u 12 sati, nakon čega će se izvući parovi i odrediti termini odigravanja utakmica.

    detaljnije
  • Futsal Kocić Aksentijević

    Širi spisak futsal reprezentacije bez Aksentijevića i Kocića

    Selektor Srbije Goran Ivančić saopštio je širi spisak futsalera za poslednju rundu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će se igrati u hali "Čair" od 1. do 4. februara. Na spisku nema dvojice južnjaka koji spadaju među najbolje srpske - Mladena Kocića i Miodraga Aksentijevića, dok su svoje mesto pronašli igrači dva niška prvoligaša Nenad Rančić i Denis Ramić, kao i Prokupčanin Nemanja Momčilović.

    detaljnije
  • Futsal reprezentacija Srbije

    Srbija i Ukrajina otvaraju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u futsalu u Nišu

    Mečevi "grupe smrti", kako je prozvana zbog toga što će se za plasman na Svetsko prvenstvo kroz nju boriti Španija, Francuska, Ukrajina i Srbija, igraće se od 1. do 4. februara u niškoj hali "Čair". Nadmetanje će otvoriti duel Srbije i Ukrajine, kako je objavila UEFA, a u Fudbalskom savezu Srbije kažu da će uskoro biti i informacija o ulaznicama.

    (1) detaljnije
  • Nemanja Jovanović Vinter sport

    Jedan futsaler Vranja i dvojica Vinter sporta na spisku B reprezentacije

    Revijalna utakmica u Višegradu poslužiće selektoru futsal reprezentacije Srbije Goranu Ivančiću da zaključi na koga se od igrača koji nastupaju u domaćem prvenstvu može osloniti u budućnosti. Tako je spisak sastavaljen isključivo od ovih futsalera, a na njemu su se našla trojica koji nastupaju za klubove sa juga - Nemanja Jovanović i Nenad Rančić iz niškog Vinter sporta i Miloš Trajković iz Vranja.

    detaljnije
  • Mladen Kocić Ac Sparta Praha

    Trofej češkog futsal Kupa u rukama Nišlije

    Prva godina u dresu praške Sparte i prvi trofej u sezoni za futsalera iz Niša Mladena Kocića Cipija. Pobedom rezultatom 2:1 nad Svarogom iz Teplice aktuelni šampion Češke osvojio je i Kup ove zemlje.

    detaljnije
  • futsal Kalča Vinter sport

    Prva futsal liga: Vinter sport bolji od Vranja, remi Blačana

    Goleada u hali “Čair” i još jedna pobeda za niški Vinter sport, ovog puta protiv KMF Vranje, rezultatom 8:5. U poslednjem kolu pred zimsku pauzu u Prvoj futsal ligi, Jastrebac iz Blaca je remizirao sa Zemunom, dok četvrti predstavnik juga Srbije Kalča svoj meč 9. kola igra u četvrtak, 28. novembra.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: