Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

  • jelena milošević

    Niški SSP o "milionskom usponu preko Štaba": Da je zakona, tužilaštvo bi ih ispitalo

    Da je zakona, tužilaštvo bi ispitalo kako su vlasnici Sim puka i Vodomontera za dve godine dobili milione iz gradskog budžeta, ističe narodna poslanica SSP-a Jelena Milošević. Ona smatra da zakon ne važi za funkcionere SNS-a, ali podseća da je ta stranka uzela “zakon u svoje ruke” kada Draganu Sotirovski nije stavila na listi za predstojeće izbore.

    (5) detaljnije
  • besmrtni puk

    "Besmrtni puk" u Nišu: Građani i funkcioneri šetali od logora do centra

    Šetnjom od Logora Crveni krst do Trga kralja Milana, u Nišu je obeležen Dan pobede nad fašizmom, u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je Nacistička Nemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu. U “Besmrtnom puku” učestvovali su i niški funckioneri, čime se na svojoj zvaničnoj stranici pohvalio Gradski odbor SNS.

    (15) detaljnije
  • vrtic, nis, foto ljubica jocic 1

    Vrtići u Srbiji za neke besplatni, za neke preskupi, a mesta sve manje

    Oko 600 dece još čeka na mesto u vrtićima "Pčelice", dok je 6.852 dece upisano u 29 vrtića, koliko ih je u Nišu i okolini. Izgradnja vrtića u Trupalu i Panteleju bi trebalo da je pri kraju, najavljeni su radovi na vrtićima u Čairu i u Duvaništu, a bilo je najava da će i fabrika Olimpias dobiti obdanište. U Kragujevcu je cena 4.209 dinara, Bujanovcu 2.600, ali je malo mesta, dok su u Surdulici vrtići besplatni. U Nišu i Leskovcu cene godinama nisu menjane, u Vlasotincu roditelji plaćaju 6.507 dinara, a roditelje dece koja idu u neke niške privatne vrtiće od 1. maja dočekalo je poskupljenje od 3.000 dinara.

    (6) detaljnije
  • Biramo Niš

    Ko kome "šteluje potpise" u izbornoj komisiji Palilule - intervenisala i policija

    Proglašenje liste "Biramo Niš" za izbore u Opštini Palilula odloženo je duže od 24 sata, kažu kandidati liste i tvrde da su sinoć zatekli glavne ljude iz Opštinske izborne komisije Palilule kako sređuju izbornu listu Ruske stranke. Tvrde da su toj listi overeni samo inicijali i sumnjaju u regularnost izbornih listi. Sinoć je intervenisala i policija, a kako Južne vesti saznaju obavešteno je i Tužilaštvo, koje bi trebalo da pregleda sigurnosne kamere.

    (26) detaljnije
sim puk 2

Bez referenci do vrtoglavih prihoda: Milioni za dve firme u poslednje 4 godine SNS vlasti u Nišu

Jedna firma iz Malošišta pre 4 godine nije ni postojala, dok je druga iz Lalinca imala skromne prihode u odnosu na danas, a onda su ih dva papira gradske vlasti učinila “posebnim”. Počeli su da “spasavaju” Nišlije preko Štaba za vanredne situacije i da dobijaju unosne poslove preko tendera. Bez referenci dobili su milione iz gradskog budžeta. Lalinački "Vodomonteri" uvećali su prihode 17 puta za 4 godine, a vlasnik "Sim puk gradnje" kaže da je član SNS-a, ali ne vidi vezu između članske karte i svojih poslova.

energetsko piće, droga

Carinski pas otkrio marihuanu u konzervi energetskog pića na Gradini

U autobusu na Gradničnom prelazu Gradina zaplenjena je marihuana koju je jedan putnik skrivao u konzervi energetskog pića, a supstancu je prepoznao pas, kažu iz Uprave carina.

blace centar

Blace traži koncesionara za prigradski prevoz

Za 13 prigradskih autobuskih linija ka selima blačke opštine, lokalna samouprava u tom gradu traži prevoznika sa kojim bi potpisala koncesioni ugovor o javno-privatnom partnerstvu na 5 godina. Predviđena vrednost ugovora kojim bi Opština subvencionisala prevoznika za povlašćene kategorije putnika je 35 miliona, odnosno 7 miliona dinara po godini.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: