Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Sport

  • 800x600_radnicki-hamburger

    Godine prolaze, sećanje ostaje - pre 42 godine Radnički je pobedio Hamburger na "Čairu"

    "Bila je to pobeda bez reprize. Bila je to katarza jedne generacije koja je postigla mnogo više nego što se očekivalo", napisao je u svojoj knjizi Kad je Evropa strepela Milovan Drda Obradović, kapiten generacije Radničkog koja je na današnji dan, 7. aprila 1982. godine pobedila Hamburger rezultatom 2:1 (0:0) u prvom meču polufinala Kupa UEFA pred oko 25.000 gledalaca na niškom stadionu "Čair". Bio je to najveći evropski uspeh "Reala sa Nišave" koji danas u Nišu igra sa Voždovcem u 29. kolu Superlige.

    (19) detaljnije
  • FK Radnički

    Radnički dočekuje Voždovac, trener Nišlija priželjkuje treću pobedu u nizu

    Treći meč za samo 9 dana fudbaleri Radničkog odigraće na svom stadionu "Čair" u nedelju, 7. aprila kada dočekuju beogradski Voždovac u 29. kolu Superlige. Posle dva vezana trijumfa šef stručnog štaba ekipe iz Niša Dejan Joksimović kaže da će igrači učiniti sve da skor nakon ove mini-serije bude savršen - "tri od tri".

    (4) detaljnije
  • 1712349847230

    Treking liga Srbije prvi put ove nedelje u Babušnici

    Drugo kolo Treking i trejl liga Srbije biće održano u nedelju, 7. aprila od 8 sati u Babušnici i selu Stol. Organizatori očekuju 350 učesnika, koji se mogu prijaviti i na dan trke.

    (7) detaljnije
  • Fudbal, lopta, ilustracija

    Novi DSS: Vlast poznate niške klubovi dovela do ruba propasti

    Sport u Nišu je pao na najniže moguće grane, ocena je narodne poslanice Novog DSS-a Slađana Miletić, koja je rekla da je vrlo razočarana nebrigom gradske vlasti za sport u Nišu, gde mnogi renomirani klubovi su propali ili su na ivici propadanja. Kao primer istakla je Fudbalski klub Car Konstantin , koji je ove godine dobio "sramotnih 280.000 dinara što je nedovoljno i za osnovne administativne takse za klub".

    (12) detaljnije
  • Jusuf Bamidele

    Radnički dao tri gola, a pobedio sa 2:1 Spartak u Subotici

    Tri gola fudbalera Radničkog viđena su u Subotici u 28. kolu Superlige, ali je ekipa iz Niša slavila nad Spatakom sa samo 2:1 pošto je Jamkam postigao autogol. Ovo je drugi vezani trijufm "Reala sa Nišave" koji se dva kola pre kraja osnovnog dela elitnog ranga popeo na 12. poziciju na tabeli.

    (2) detaljnije
  • Pare i sport

    I ove godine Radničkom najviše para iz budžeta Niša

    Kao i prošle godine, početkom aprila sportski klubovi koji se finansiraju parama građana dočekali su odluku Gradskog veća, donetu u tajnosti jer prvi put kada se odlučuje o parama za sport na sednicu novinari nisu pozvani. Najviše je, kao i ranijih godina, profitirao Fudbalski klub Radnički koji će dobiti ukupno oko 31,5 miliona od ukupno raspodeljenih 187.730.000 dinara, a čak 21 klub ima status organizacija od posebnog značaja. U odnosu na prethodne dve godine, klubovi dobijaju ove godine povećanje od 30 miliona dinara.

    (14) detaljnije
  • stadion cair, radnicki, foto jelena misic

    Fudbaleri Radničkog dobijaju "cimerke" - ŽFK Radnički se seli na "Čair"

    Umesto da se sređuju zgrade kod pomoćnih terena, Grad Niš će na stadionu "Čair" urediti prostorije za Ženski fudbalski klubu Radnički 2012, člana najnižeg ranga Druge ženske lige jug koja ima pet učesnika. Ovu ideju je dala gradonačelnica Niša Dragana Sotriovski obilazeći Radnički 2012 odakle kažu da je to "prvi put da im je neko od gradskih vlasti došao i ukazao poštovanje".

    (5) detaljnije
  • masinac 2024, foto masinac

    Ženski fudbal se već vek igra u Nišu, a ove godine Mašinac u teškoj situaciji

    Ne znajući da će ispisati stranice istorije sporta, 2. aprila 1924. godine neke devojke u Nišu su odlučile da zaigraju fudbal - a u Niškom glasniku je tada pisalo: "Ovo proleće donelo nam je jednu novinu. To je ženski fut-bal. Ovo je za Niš dosta neobično, ali kao i sve drugo što je bilo neobično, pa postalo obično, tako će i ovo - svako čudo za tri dana!". To čudo traje jedan vek. Niš je tokom 100 godina imao mnogo uspeha u ženskom fudbalu zahvaljujući Mašincu, ali taj klub je sada pred ispadanjem iz elite i u teškoj finansijskoj situaciji.

    detaljnije
  • Natalija Stevanović

    Teniserka iz Niša popravila plasman u dublu - sada je 168. igračica sveta

    Od 1. aprila ove godine Natalija Stevanović, teniserka iz Niša, zauzima 168. mesto na WTA listi u konkurenciji dublova i to joj je najbolji plasman u karijeri. Priliku da dodatno napreduje ima ove nedelje u Kolumbiji gde sa Argentinkom Hulijom Rierom učestvuje na WTA turniru. U pojedinačnoj konkurenciji Nišlijka je na 177. mestu što je za poziciju lošije u odnosu na prethodnu listu.

    (4) detaljnije
  • radnicki, mladost lucani, foto foto jelena misic

    Radnički ubedljiv na "Čairu" - pobedio Mladost iz Lučana

    Drugi put ove sezone fudbaleri Radničkog pobedili su Mladost iz Lučana, a u 27. kolu Superlige na "Čairu" Nišlije su rezultatom 3:0 (1:0) slavili protiv sedmoplasirane ekipe elitnog ranga takmičenja. "Real sa Nišave" je prekinuo niz od četiri poraza i sa 26 bodova ostaje na 14. poziciji.

    (9) detaljnije
  • JLM_9860

    Kada će biti završen stadion "Čair" - evo sa'će

    Moraće da se preradi projekat za rekonstrukciju stadiona "Čair", čija je rekonstrukcija počela pre tačno 13 godina i čiji će radovi neminovno početi, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Iz Ministarstva za javna ulaganja upućuju na Gradsku upravu odakle ne odgovaraju na pitanja kakve će promene projekat pretrpeti, kada bi počeli radovi i koliko će to građane da košta.

    (18) detaljnije
  • boks

    U Prokuplju se održava državno prvenstvo u boksu za mlađe kategorije

    Najbolji srpski bokseri u kategorijama pionira, kadeta i juniora okupili su se u Prokuplju gde se do nedelje održava pojedinačno državno prvenstvo u mlađim kategorijama. Sve borbe održavaju se u Sportskoj hali i počinju od 14 sati, dok je finale zakazano za nedelju od 17 sati, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

    detaljnije
  • Iva Petrovic

    Nišlijka najmlađi seniorski prvak Srbije u tekvondou

    Sa samo 17 godina, nakon šest titula prvaka države u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, Iva Petrović, takmičarka Tekvondo kluba Asteriks iz Niša nova je prvakinja Srbije u kategoriji seniora do 73 kg. Nišlijka je tako postala najmlađi senior na ovom takmičenju.

    (3) detaljnije
  • FK Radnički Niš

    Narodni pokret Srbije: Hitno isplatiti niške klubove

    "Niški sport je protekle četiri godine u ozbiljnoj krizi, pre svega zbog neobjašnjivo slabog finansiranja iz gradskog budžeta", kaže Milan Milenković, predsednik Opštinskog odbora Narodnog pokret Srbije u Nišu. Sportski klubovi u Nišu i dalje čekaju predlog Komisije za sport i potvrdu Gradskog veća, a to je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila da će biti "uskoro".

    (5) detaljnije
  • ok nis, foto jelena misic

    Tri superligaša iz Niša idu u doigravanja za opstanak u eliti, ostali čekaju svoj red

    Nije sjajna sezona za većinu niških klubova u kolektivnim sportovima - dok je pred Radničkim još mnogo do borbe za opstanak u Superligi, ŽKK Student se drži iznad crte, a Vaterpolo klub Naisa igra dobro u mini-ligi za plasman od 7. do 12. mesta, fudbalerke Mašinca će kao poslednjeplasirane ići u plej-aut, Odbojkaški klub Niš se od lidera našao u situaciji da čeka protivnika u baražu, a Ženski rukometni klub Naisa će igrati još pet mečeva u plej-autu.

    (3) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: